ian. 202009
 


In emisiunea „Nasul” din data de 19.01.2009, de la B1TV, premierul Emil Boc a fost invitatul jurnalistului Radu Morau. In cadrul interviului acordat, primul ministru a precizat ca noua formula a taxei auto va aparea „la inceputul lunii Februarie”. Probabil 2009…

Pentru cei care doresc mai multe detalii legate de acest subiect, va prezentam un extras din transcrierea dialogului real, cel referitor la taxa auto:
––––––-

Realizator: „Am revenit (n.r. – din pauza publicitara), doua subiecte care ard in acest inceput de an. De exemplu, spune cineva taxa auto, bineinteles. Hai sa incepem cu taxa auto, pentru ca vad ca sunt multe mesaje cu taxa auto. Ati promis in campania electorala eliminarea taxei auto. In primul rand, brambureala asta ii incurca pe toti: si pe cei care vand si pe cei care cumpara. Doi: cum va arata pana la urma?”

Emil Boc: „Va trebui gasit un echilibru intre nevoia de a proteja industria autohtona, a preveni ca Romania sa devina un cimitir al masinilor vechi, dar, pe de alta parte, de a nu impiedica romanul totusi sa aiba acces la o masina decenta. Ä‚sta este principiul de la care pornim.

In februarie vom lua o decizie, pentru ca daca e sa modificam ceva, se poate face numai prin ordonante de urgente, pentru ca prin ordonante de urgente este reglementata actuala formula, iar in perioada vacantei parlamentare nu poti emite ordonante de urgenta si ministrul a fost foarte corect. Domnul Nemirschi a discutat, a venit si a prezentat si in Guvern alternative, solutii.

Cred ca, in primul rand, ar trebui sa reglementam acea situatie tranzitorie la oamenii care si-au luat masini pana in data de 15 decembrie, cand a intervenit noua taxa si i-a prins pe foarte multi pe picior total nepregatiti, pentru ca nu aveau de unde sa stie ca se modifica legislatia si nu este vina lor ca RAR sau celelalte societati care au atributii in domeniu nu le-au facut programarea ca sa-si poata inmatricula masina.

Aici au fost deja cateva sentinte castigate de unele persoane si va trebui sa reglementam legal. Sunt jurist si stiu ca trebuie rezolvata aceasta problema. In ceea ce priveste, dupa aceea, cuantumul, va trebui sa avem o discutie foarte serioasa la nivelul Guvernului, tinand cont de toate aceste decizii si va fi luata la inceputul lunii februarie.”

(fragment preluat de pe situl Guvernului Romaniei)

  231 comentarii despre “Premierul Boc – referiri taxa auto (actualizat 2010)”

  1. Paula – data platii este cea de pe chitanta. RAR-ul este valabil 60 de zile. Deci 60 de zile puteti astepta marele miracol…

  2. iuliane am inteles ca CEL PUTIN la acel prim caz din Arad s-au dat banii inapoi ! bani – bani, nu scutiri si povesti ! tu stii ceva despre asta ?

  3. sint din cluj si sint deacord cu cele spuse de toti smecheri din cluj jos taxa<<<<<<<astia sint nebuni altu da o lege in doua ore si astia nu-s in stare sa oschimbe in trei luni

  4. dragi clujeni nu-l acuzati pe Boc pentru ca nu el este de vina are si el catei care il musca de c..etc

  5. dan – aaa… corect.

    Insa in acel caz si in multe altele (caci Aradul nu a fost caz singular) au fost Hotarari Judecatoresti ramase definitive.

    Eu am crezut ca te-ai referit la inapoierea banilor printr-o prevedere OUG, ceva in genul celei date de Tariceanu, de trebuia sa pierzi o saptamana ca sa indeplinesti toate conditiile.

  6. aveti careva o poza scanata cu ce chitanta primesti dupa ce platesti taxa?

  7. tudor marius – sunt de acord. Pana la proba contrarie…

  8. iuliane cand am zis „asta” ma refeream la avocatul care vorbea in link-ul care l-am trimis !

  9. O tara de care sincer mi-e rusine!la concluzia asta am ajuns la aproape 27 de ani pe care in curand o sa-i implinesc.Vazand in cele 7 luni pe care le-am petrecut in Spania din motive financiare binenteles,lucrand in curatenie dupa terminarea a 5 ani de facultate la CLuj Napoca(Babes-Bolyai) si actuala stagiara in anul 2 pt dobandirea calitatii de expert contabil,m-am reintors in speranta ca odata cu intrarea in UE,lucrurile in tara noastra vor intra pe fagas normal.Dejamagire totala…odata cu intrarea in Satu Mare pe minunatele noastre sosele de care sincer fetita mea de doi ani si jumatate s-a cam speriat,spunandu-mi:mami,du-te mai incet,nestiind saracuta de ce se scutura masina in halul asta.Am ajuns de rasul lumii…in cam toate privintele.Bucuroasa intr-un fel ca am reusit prin propriile forte si cu ajutorul bunului Dumnezeu sa imi permit dupa 6 luni de munca in Spania,sa imi cumpar o masina pe care am cautat-o in functie de taxa de care o incaseaza statul roman,ca sa fiu socata dupa venirea in tara…ca taxa nu mai e de fapt cea care mi s-a spus,ci intre timp s-a triplat!Ma intreb oare ca e normal fiind membrii UE sa facem cam toate invers…sa platesc aproapre 6.000 de ron pt ce? sa distrug masina,practic…santuri,gropi,mai bine zis cratere,gunoaie,sosele fara marcaje…si obstacole la tot pasul(biciclisti,carute,cai,caini,oameni cu instinct de animale,toti pe drumuri nationale si europene)Pai oamnei buni…100 de ani sa stea Spania in loc si nu cred ca ii vom ajunge nivelul de civilizatie,curatenie si toate cele.Nu inteleg in ce scop sunt folositi atatia bani de pe taxa auto,rovigneta,impozit anual,RCA …Alta problema e cea legata de verificare,inspectia tehnica;masina cumparata din Spania cu inspectia tehnica efectuata la cumparare(cost-35 euro)valabila un an de zile…la inscrierea in Romania alta inspectie(300 ron)nu ii vad rostul atata vreme cat ne mandrim ca suntem membrii europeni cu drepturi egale.Pai daca in Spania e valabila asigurarea,care e problema la noi?(va spun eu…banii…romanul ar vinde si pietre ca sa scoata bani,ca sa nu zic ceva mai urat)Concluzia:oameni buni suntem membrii europeni,avem drepturi…parasiti imbecila de Romanie si nu mai priviti inapoi,numai cu rusine ca v-ati nascut aici…si pe cat posibil nu spuneti nimanui ca sunteti roman…ar fi pacat pt patarea imaginii dumneavoastra!

  10. Bravo Gaby!!! Felicitari pentru cuvintele de mai sus! Eu sunt plecat de 15 ani si m-as intoarce si maine in tara… dar pentru motivul pe care l-ai descris tu, prefer sa nu! Dar asta nu m-a interzis sa-mi las o masina acasa ca sa pot circula cand ma intorc in concediu. Taxa m-a oprit! Mai bien zis… Tariceanu! El este destept… nu ca noi!

  11. imi poate spune cineva cat timp este valabil RAR-ul? Multumesc anticipat

  12. te salut Iuliane ca esti deacord cu mine dar sa mai asteptam pina Joi Vineri daca nu se rezolva sa iesim in strada ca astia o tot lalaie indiferent daca esti din cluj sau alt judet . Prin cluj se zvoneste ca Simbata se face miting si in celalalte judete.

  13. oameni buni parerea mea este ca indiferent de ce varianta se va propune,aceasta taxa trebuie scoasa de tot.

  14. masina mea este din 93 si la primarie mia cerut data primei matriculari care aste 96 nu anu fabricate conteaza

  15. daca nu face nimic ei trebuie sa facem noi ceva