ian. 202009
 


In emisiunea „Nasul” din data de 19.01.2009, de la B1TV, premierul Emil Boc a fost invitatul jurnalistului Radu Morau. In cadrul interviului acordat, primul ministru a precizat ca noua formula a taxei auto va aparea „la inceputul lunii Februarie”. Probabil 2009…

Pentru cei care doresc mai multe detalii legate de acest subiect, va prezentam un extras din transcrierea dialogului real, cel referitor la taxa auto:
––––––-

Realizator: „Am revenit (n.r. – din pauza publicitara), doua subiecte care ard in acest inceput de an. De exemplu, spune cineva taxa auto, bineinteles. Hai sa incepem cu taxa auto, pentru ca vad ca sunt multe mesaje cu taxa auto. Ati promis in campania electorala eliminarea taxei auto. In primul rand, brambureala asta ii incurca pe toti: si pe cei care vand si pe cei care cumpara. Doi: cum va arata pana la urma?”

Emil Boc: „Va trebui gasit un echilibru intre nevoia de a proteja industria autohtona, a preveni ca Romania sa devina un cimitir al masinilor vechi, dar, pe de alta parte, de a nu impiedica romanul totusi sa aiba acces la o masina decenta. Ä‚sta este principiul de la care pornim.

In februarie vom lua o decizie, pentru ca daca e sa modificam ceva, se poate face numai prin ordonante de urgente, pentru ca prin ordonante de urgente este reglementata actuala formula, iar in perioada vacantei parlamentare nu poti emite ordonante de urgenta si ministrul a fost foarte corect. Domnul Nemirschi a discutat, a venit si a prezentat si in Guvern alternative, solutii.

Cred ca, in primul rand, ar trebui sa reglementam acea situatie tranzitorie la oamenii care si-au luat masini pana in data de 15 decembrie, cand a intervenit noua taxa si i-a prins pe foarte multi pe picior total nepregatiti, pentru ca nu aveau de unde sa stie ca se modifica legislatia si nu este vina lor ca RAR sau celelalte societati care au atributii in domeniu nu le-au facut programarea ca sa-si poata inmatricula masina.

Aici au fost deja cateva sentinte castigate de unele persoane si va trebui sa reglementam legal. Sunt jurist si stiu ca trebuie rezolvata aceasta problema. In ceea ce priveste, dupa aceea, cuantumul, va trebui sa avem o discutie foarte serioasa la nivelul Guvernului, tinand cont de toate aceste decizii si va fi luata la inceputul lunii februarie.”

(fragment preluat de pe situl Guvernului Romaniei)

  231 comentarii despre “Premierul Boc – referiri taxa auto (actualizat 2010)”

  1. parerea mea e ca toti suntem niste idioti
    inghitim toate minciunile astora
    isi urmaresc decit interesele meschine
    noi cei de rind nu valorom nimic
    nici bine nu le va fi
    nu lor
    ci urmasilor lor
    caci dumnezeu e mare

  2. oricum tariceanu sia cam atins telul
    cel roade acum cel mai tare este faptul ca ciolanul se usuca si el odata
    ce va urma numai dumnezeu stie

  3. domnilor an strada ne putemface dreptate ce mai asteptati ca papagalii astia o tot dau la antors si nimic nu fac din toate cate au promis si au fost anpotriva taxei auto acum nu mai zice nimeni nimic AN STRADA SA NE FACEM DREPTATE!!!

  4. Taxa auto este o prostie, asa cum s-a specificat si mai sus nu ajuta industria auto de la noi deoarece este recesiune. Din pacate cred ca guvernul va intarzia sa scoata taxa cel putin pana in aprilie – mai, si atunci e posibil sa o lase destul de mare, la care sa se adauge si cresterea impozitului ( taxa de poluare ). Aceasta este posibil sa fie platita in fiecare an sau cel putin la doi ani. Se va tine cont probabil de vechimea masinii, capacitatea cilindrica, norma de poluare. Taxa de prima inmatriculare va ramane (probabil va scadea la nivelul ei de acum 5 luni), la ea urmand sa se adauge aceasta taxa de mediu, care probabil, va fi inclusa in impozitul anual. Nu cred ca aceste taxe vor fi mici, daca impozitul va fi de 2000 Ron pe an pentru o masina non euro va fi foarte dificil sa iti permiti una in romania. parcul de masini al romaniei la momentul actual este de aproape 5 mil autotuvehicule, din care aproape 4 mil sunt autoturisme, din care cel putin 50% sunt non euro sau pana in euro 2. In concluzie nu cred ca taxa va fi scoasa ci va arata altfel si daca acum este adresata doar celor care si-au adus masini din UE, probabil ca urmatoarea taxa se va adresa tuturor detinatorilor de autovehicule.
    PS Detin o masina din UE cu euro 3 si de 1 luna o tin pe trotuar ne avand cei 2200 euro pentru inmatriculare!!!

  5. Parerea mea este ca taxa auto este o porcarie si ca nu protejeaza industria auto autohtona ci doar pe importatori gen Tariceanu.
    Detin o masina euro 2 si de o doua luni sta in parcare cu rar facut. Ce pot face, va trebui sa o inmatriculez rapid ca expira rar, am tot sperat ca se va reduce taxa dar se pare ca si actualul guvern apara interesele ascunse ale importatorilor si nu pe romanii de rand.

  6. Pt Adrian: RAR este valabil doua luni dupa care trebuie facuta din nou autenticitatea.
    PS: necesita reprogramare si 110 RON

  7. Sambata – 7 februarie ora 12:00 in

    ARAD (Primarie),
    BISTRITA (Parcare Kaufland),
    BRASOV (Tarlungeni),
    BUCURESTI (Piata Victoriei),
    CLUJ ( Sala Sporturilor),
    CONSTANTA (Casa de Cultura),
    DEVA (Parcare Real),
    IASI (Palatul Culturii),
    MURES( Parcarea Auchan),
    ORADEA (Parc 1 Decembrie),
    PITESTI (Stadion Nicolae Dobrin),
    PLOIESTI (Casa Sindicatelor),
    SUCEAVA (Cumparatura),
    TIMISOARA (Stadion Dan Paltinisan)

  8. PROTEST

    Sambata – 7 februarie ora 12:00 in

    ARAD (Primarie),
    BISTRITA (Parcare Kaufland),
    BRASOV (Tarlungeni),
    BUCURESTI (Piata Victoriei),
    CLUJ ( Sala Sporturilor),
    CONSTANTA (Casa de Cultura),
    DEVA (Parcare Real),
    IASI (Palatul Culturii),
    MURES( Parcarea Auchan),
    ORADEA (Parc 1 Decembrie),
    PITESTI (Stadion Nicolae Dobrin),
    PLOIESTI (Casa Sindicatelor),
    SUCEAVA (Cumparatura),
    TIMISOARA (Stadion Dan Paltinisan)

  9. fratilor,haide-ti toti in strada,JOS CU HOTII!,ne-au furat tara,acum ne fura si putinele zacaminte de petrol pe care le mai avem,ne pun bir pentru orice,nu se mai poate!

  10. Toate manifestatiile sunt aprobate sau iese bataie cu jandarmii??

    Oamenii trebuie sa stie asta…

  11. D-nul tariceanu ne-a lasat o mostenire plina cu datori un guvern sarac care nu stie de unde sa mai scoata bani,iar scopul lui a fost TAXA pt k are o gramada de parcuri auto, unde trebuie sa-si faca vanzare,dar noi suntem saraci si cu taxa lui ne omoara de tot dar se va intoarce roata si parcurile lui vor fi RASE SI VA RAMINE SI EL LA FEL K NOI ii doresc la toata familia lui sa stea la RAR si sa plateasca taxa ,daca nu el copii lui. Dece nu il trge nimeni la raspundere pt ce a facut ARE IMUNITATE? POPORUL CE ESTE? .NOI CE SUNTEM? BASESCULE,AJUTAL,PE BOC SA TERMINE CE A INCEPUT iar daca ai nevoie de ajutor noi poporul,suntem cu tine, vrem declaratia de avere a lui TARICEANU acum dupa mandat,sa i se puna la calcul toate actiunile si nivestitiile la toate neamurile.CEA AVUT SI CEA PIERDUT…

  12. am un vw golf3 din 1995 cu motor de 1600cmc pe benzina euro2 si nu inteleg cat este taxa triplata.daca ma poate ajuta cineva.multumesc

  13. golf3 1995 euro2 458 euro pina 15 dec.si1373 euro dupa 15 dec.mai asteapta .am dat 2500euro pe un golf3 din 1997 euro2 si am TAXA 3003Eeuro vi se pare normal/????JOS TAXA JOS TAXA……..JOS TAXA…….JOS TAXA….

  14. jos taxa
    tara de hoti
    spaga nu moare nici o data
    noi suntem devina
    in 89 au murit oameni ca sa ne fie mai bine
    uite ce bine am ajuns