ian. 202009
 


In emisiunea „Nasul” din data de 19.01.2009, de la B1TV, premierul Emil Boc a fost invitatul jurnalistului Radu Morau. In cadrul interviului acordat, primul ministru a precizat ca noua formula a taxei auto va aparea „la inceputul lunii Februarie”. Probabil 2009…

Pentru cei care doresc mai multe detalii legate de acest subiect, va prezentam un extras din transcrierea dialogului real, cel referitor la taxa auto:
––––––-

Realizator: „Am revenit (n.r. – din pauza publicitara), doua subiecte care ard in acest inceput de an. De exemplu, spune cineva taxa auto, bineinteles. Hai sa incepem cu taxa auto, pentru ca vad ca sunt multe mesaje cu taxa auto. Ati promis in campania electorala eliminarea taxei auto. In primul rand, brambureala asta ii incurca pe toti: si pe cei care vand si pe cei care cumpara. Doi: cum va arata pana la urma?”

Emil Boc: „Va trebui gasit un echilibru intre nevoia de a proteja industria autohtona, a preveni ca Romania sa devina un cimitir al masinilor vechi, dar, pe de alta parte, de a nu impiedica romanul totusi sa aiba acces la o masina decenta. Ä‚sta este principiul de la care pornim.

In februarie vom lua o decizie, pentru ca daca e sa modificam ceva, se poate face numai prin ordonante de urgente, pentru ca prin ordonante de urgente este reglementata actuala formula, iar in perioada vacantei parlamentare nu poti emite ordonante de urgenta si ministrul a fost foarte corect. Domnul Nemirschi a discutat, a venit si a prezentat si in Guvern alternative, solutii.

Cred ca, in primul rand, ar trebui sa reglementam acea situatie tranzitorie la oamenii care si-au luat masini pana in data de 15 decembrie, cand a intervenit noua taxa si i-a prins pe foarte multi pe picior total nepregatiti, pentru ca nu aveau de unde sa stie ca se modifica legislatia si nu este vina lor ca RAR sau celelalte societati care au atributii in domeniu nu le-au facut programarea ca sa-si poata inmatricula masina.

Aici au fost deja cateva sentinte castigate de unele persoane si va trebui sa reglementam legal. Sunt jurist si stiu ca trebuie rezolvata aceasta problema. In ceea ce priveste, dupa aceea, cuantumul, va trebui sa avem o discutie foarte serioasa la nivelul Guvernului, tinand cont de toate aceste decizii si va fi luata la inceputul lunii februarie.”

(fragment preluat de pe situl Guvernului Romaniei)

  231 comentarii despre “Premierul Boc – referiri taxa auto (actualizat 2010)”

  1. Neata.A vorbit Boc ieri la tv despre taxa,era pe terminate discursul.,STIE CINEVA CEVA CONCRET ce s-a discutat???Multumesc

  2. Buna dimineata!
    Imi permit sa mai revin cu o intrebare, pentru ca din nou am primit mai multe variante de raspuns si sunt contrariata…E vorba de un Golf di 2000, de 1.6 benzina, motor AKL…Am un amic care lucreaza la TESS (VW si AUDI)caruia i-am dat datele masinii si care mi-a spus ca e euro 3. La RAR i-am dat unei persoane aceleasi date si mi-a spus ca e euro 2. Amicul de la TESS mi-a spus ca este imposibil si ca imi va da el o foaie de la VW prin care se atesta ca masina e euro 3. Intrebarea mea este: are aceasta foaie vreo valoare? poate modifica ceva?
    Despre noua taxa se stie ceva?
    Pana atunci masina mea ramane, inevitabil, in garaj, situatie frustranta si trista!
    Va multumesc!

  3. Daca hartia este de la VW, are valoare. Daca este de la TESS nu are valoare. Prin „valoare” vom intelege „act de care sa poata tine cont RAR”, fara vreo legatura cu priceperea sau competenta colegului dvs de la TESS.

    Cei de la RAR sunt slab pregatiti, insa ei sunt autoritatea nationala in materie si ei decid norma Euro.

    Da, este frustrant si in plan filosofic, nu doar al demersului concret de a inmatricula o masina. 😀

  4. Concluzia in urma emisiunii de aseara este ca taxa nu se scoate ci urmeaza sa fie discutata LUNA aceasta.Motivul invocat de Boc fiind protejarea industriei autohtone,normal!

  5. ce este aceasta taxa?? de ce trebuie sa platesc taxa de poluare ??? NU AJUNGE CA PLATIM ACCIZE PE COMBUSTIBIL?!! in Anglia nu se platesc taxe nu se platesc impozite pe masina la fel in Franta si in multe alte tari. taxe platim ca sa o duka guvernantii bine sa aiba buget mare sa isi achizitioneze S500(e facut de Mercedes nu de Dacia) ca oricum drumuri nu se fac si nici paduri nu se planteaza. Asa ca dragi compatrioti Sambata 7 feb in loc sa leneviti acasa protestati civilizat fiecare in orasul sau.Altfel nimic nu se va intampla.
    Orice actiune are si o reactiune … sa vedem ce o sa iasa 🙂

  6. Parerea mea este ca va agitati degeaba. Eu circul cu masina des si , sincer , URASC sa stau pe drumuri , in orase , la semafor dupa toate JAFURILE de Golf 3 , audi 80 , fiat brava , Opel astra I , vectre si ALTE HARBURI de troace aduse din asa iubita (m) U.E. Sa le ia naiba. Sa faca taxa de 20 de ori mai mare pentru harburi si jafuri. Corect , scapam de dacie si ? Ce facem ? Luam alte dacii ? Doar ca au semnul de la VW pe ele . Sa puna domnule legea cu masinile mai vechi de 8 ani ! Nu vreau TAXA cum e acuma. Vreau doar o tara fara rable !
    ( Si acuma o sa apara marii ” critici” specifici romanilor care sa imi scoata ochii ca nu toti au bani sa isi ia masina nou – NU SUNT CHIAR asa scumpe fratilor si ar trebui sa luati in considerare vorba nemtilor , daca tot VRETI sa fiti ca ei : ” Sunt prea sarac sa imi iau o masina veche !” )

  7. DE ACORD 100% cu Ionut. O tara fara rable este un scop absolut normal. Chiar unul urgent.

    Insa asta este o problema tehnica. De RAR sa treaca DOAR masinile perfect functionale, fara defect. Abia cand o sa vada fiecare cate hibe are cu adevarat o masina veche, isi va da seama ce inseamna o masina noua.

    Iti patineaza ambreiajul? Pa.
    Ai toba sparta? Pa.
    Iti scartaie caroseria din toate incheietruile? Pa.
    Ai rugina acoperita cu chit? Pa.

    Asta inseamna autoritate in domeniul inmatricularior auto. Nu incasarea de taxe ilegale, in stil mafiot.

  8. Da Ionut… dar nici nu inteleg de ce ai intrat pe aceasta tema, doar ca sa dai si tu cu pumnul in acei care au o masina de inmatriculat. Ar fi fost mai bine daca ti-ai fi comentat si de masina pe care o ai, ca din discurs se pare ca ai un Ferrari! Cred ca doar cel mai bogat om din lume ar fi spus asa ceva, si-i dau crezare pentru ca are multi bani. Dar tu? Daca ai multi bani si poti cumpara o masina nou nimeni nu te opreste.
    Si cu chestia la semafor esti ridicol. Poate te referi la Daciile din 1980.

    Esti ridicol tu si al tau comentariu! Candideaza la fotoliul Presedintelui Romaniei si poate reusesti sa dai un salariu mai mare romanilor… daca esti atat de „mare si tare”

    JOS TAXA CAT MAI REPEDE!

  9. Atentie Aftim, Ionut s-a referit la rable, nu la SH. Nimeni nu face aici tumbe pe tema „ce plin de bani sunt”, ci ne referim la dreptul unui import de SH fara taxe discriminatorii, insa intr-un context tehnic decent.

    Mor prea multi oameni in accidente auto cauzate de masini defecte.

  10. nu stiu cat o sa mai putem suporta atata ipocrizie m-am uitat aseara pe b1 la emisiunea nasul si printre alte teme a fost intrebat domnul Boc si de taxa auto dar nu a dat un raspuns concret, pana acuma a spus ca la inceputul lui februarie se va rezolva iar aseara a zis ca luna asta astia ne iau de prosti trebuie sa facem ceva ca asa nu se poate mai stam luna asta si tot asa o sa ne amane la nesfarsit!iesim maine in strada ca alta solutie nu avem!!!!!!!!!

  11. Ionut de unde impresiile astea cum ca vw=dacia?!!Dupa masinile alea nu stai neaparat pentru ca nu ar fi noi ci din cauza soferilor.
    Intr-adevar o tara fara rable este poate idealul oricarui stat,insa vad ca ai ajuns iuliane la aceeasi concluzie ca si mine si anume ca aceasta problema poate fi rezolvata la controlul rar,nu prin taxa auto.

  12. Cel mai nou Golf 3 este de 10 ani. Ce daca e VW? VW se facea si in anii 50. Mai largiti-va un pic orizonturile.

    Oameni buni, deschideti ochii ca va omorati si familiile voastre si pe ale altora. Maturizati-va pana nu este prea tarziu.

    JOS TAXA, dar cumparati cu discernamant.

  13. este autorizat mitingul din 7 februarir?
    sa strangem cat mai multi oameni pentru ca nu toti au acces la internet

  14. Aseara la nasu boc a primit o propunere despre cum sa fie rezolvata problema cu taxa,pe o foaie deci ceva concret, si am inteles ca era vorba ca acesti bani sa fie platiti esalonat impreuna cu impozitul.
    Stie careva ceva in plus?

  15. oare ce sa fac pe cine sa dau in judecata in problema mea am avut o masina anul trecut si urma sa ma duc la rar aveam programare cand un bou ca mai bn nu pot sa-i zic a intrat in mine si mi-a facut masina varza mi-a dat asigurarea dauna totala si mi-am adus alta dar mi-au facut programare la rar numai in 22 decembrie si am ramas cu masina in fata blocului din cauza taxei imi vine sa innebunesc in situatia asta !