ian. 202009
 


In emisiunea „Nasul” din data de 19.01.2009, de la B1TV, premierul Emil Boc a fost invitatul jurnalistului Radu Morau. In cadrul interviului acordat, primul ministru a precizat ca noua formula a taxei auto va aparea „la inceputul lunii Februarie”. Probabil 2009…

Pentru cei care doresc mai multe detalii legate de acest subiect, va prezentam un extras din transcrierea dialogului real, cel referitor la taxa auto:
––––––-

Realizator: „Am revenit (n.r. – din pauza publicitara), doua subiecte care ard in acest inceput de an. De exemplu, spune cineva taxa auto, bineinteles. Hai sa incepem cu taxa auto, pentru ca vad ca sunt multe mesaje cu taxa auto. Ati promis in campania electorala eliminarea taxei auto. In primul rand, brambureala asta ii incurca pe toti: si pe cei care vand si pe cei care cumpara. Doi: cum va arata pana la urma?”

Emil Boc: „Va trebui gasit un echilibru intre nevoia de a proteja industria autohtona, a preveni ca Romania sa devina un cimitir al masinilor vechi, dar, pe de alta parte, de a nu impiedica romanul totusi sa aiba acces la o masina decenta. Ä‚sta este principiul de la care pornim.

In februarie vom lua o decizie, pentru ca daca e sa modificam ceva, se poate face numai prin ordonante de urgente, pentru ca prin ordonante de urgente este reglementata actuala formula, iar in perioada vacantei parlamentare nu poti emite ordonante de urgenta si ministrul a fost foarte corect. Domnul Nemirschi a discutat, a venit si a prezentat si in Guvern alternative, solutii.

Cred ca, in primul rand, ar trebui sa reglementam acea situatie tranzitorie la oamenii care si-au luat masini pana in data de 15 decembrie, cand a intervenit noua taxa si i-a prins pe foarte multi pe picior total nepregatiti, pentru ca nu aveau de unde sa stie ca se modifica legislatia si nu este vina lor ca RAR sau celelalte societati care au atributii in domeniu nu le-au facut programarea ca sa-si poata inmatricula masina.

Aici au fost deja cateva sentinte castigate de unele persoane si va trebui sa reglementam legal. Sunt jurist si stiu ca trebuie rezolvata aceasta problema. In ceea ce priveste, dupa aceea, cuantumul, va trebui sa avem o discutie foarte serioasa la nivelul Guvernului, tinand cont de toate aceste decizii si va fi luata la inceputul lunii februarie.”

(fragment preluat de pe situl Guvernului Romaniei)

  231 comentarii despre “Premierul Boc – referiri taxa auto (actualizat 2010)”

  1. fratilor de ce da faliment industria auto la americani?
    de ce concediaza japonezi angajati la fabricile auto?
    CUMVA DATORITA FAPTULUI CA
    IN ROMANIA SA DAT DRUMUL LA IMPORTU AUTO UZATE?
    sau criza si supraproductia ?
    faceti o dezbatere cu aceasta idee

  2. Daca tot o mai freaca astia mult cu taxa pana la urma va trebui sa strangem bani si sa ne luam masini care sa aiba norma de poluare euro 4 caci la masinile alea nu se percepe taxa de mediu.

  3. oameni buni suntem cea mai saraca tar din europa si avem cea mai mare taxa si cele mai mici salarii,este o tara de oameni care isi fac propriile legi…nu este corect asa,sa se reduca aceasta taxa la valoarea legala,nu ne obliga nimeni sa cumpaam logan(cutie)!!!

  4. oameni buni suntem cea mai saraca tara din europa si avem cea mai mare taxa si cele mai mici salarii,este o tara de oameni care isi fac propriile legi…nu este corect asa,sa se reduca aceasta taxa la valoarea legala,nu ne obliga nimeni sa cumparam logan(cutie)!!!

  5. sai manance an cur si sa aibe manuri scurt sa nu se pota scarpina sa definitiveze odata taxa nu dupa ce platim sa ne puna an iulie sa sa platim iara taxa de polare

  6. Acum incepe si Baselu sa se plimbe cu loganu prin tara,ca doar exemplul trebuie sa vina de sus,iar sepepeii merg cu bmw m5 si mercedes de ultima generatie.Tare ma tem tem ca cel care merge cu mertanu schimba locul de sofer cu Base cand dispar cameramanii.

    Basele nu tine faza suntem mai dezghetati de atar!

  7. Da, deci am citit in mare parte ceea ce a fost scris mai sus. Ideea e urmatoarea este 14 februarie, si nu se stie nimica SIGUR. Am aflat ieri de la un taximetrist cu ca a auzit la radio ca legea cu scoaterea taxei si introducerea ei in impozit a fost data, si ca acuma trebuie sa rezolve doar calculul de impozit in sine.
    Nu ma citati, sunt cuvinte spuse din auzite, dar mi-ar placea daca ar putea cineva sa confirme ce am auzit.

    Pana atunci, mi-ar placea daca s-ar putea afla care din „reprezentantii poporului” au votat triplarea taxei. Stiti de ce ? Pentru ca, aceea au dat dovada de iresponsabilitate, si de incapacitate de decizie, intr-o problema zic eu esentiala. Deci in momentul in care faci asa o cretineala, parerea mea e ca ar trebui sa suporte anumite CONSECINTE! Oricine in tara asta, care greseste si prin greseala lui aduce prejudicii altei persoane sau statului, este pedepsit. Ei acei „reprezentanti ai poporului” care au votat cu DA, acea triplare a taxei, au adus prejudicii cetatenilor care au fost nevoieti sa scoata de 3x mai mult, (eu ar fi trebuit sa platesc 7600euro pe o masina din 2000, pe care am dat 5000euro). Drept si prin urmare, respectivii ar trebui sa li se retraga dreptul de a mai face parte din orice functie, care ar implica o anume responsabilitate decizionala, PE VIATA!

    Pacat numa ca nu se poate afla cine ce a votat … ca deh … doara votu e secret … sau?

  8. Valentin – taximetristul dvs nu cunostea exact situatia. Se va pastra formula din iulie (cu anumite modificari, sa speram legale…), dupa care abia la vara se va definitiva.

    De tip impozit anual sau nu. Inca nu se stie.

  9. Pai daca-i asa, atunci „tribunale” scrie pe noi, pentru ca nici una dintre taxe nu este legala, iar eu chiar nu am chef sa le dau 2500euro pe degeaba. Merci de info.

  10. Taxa din iulie 2008 este absolut legala, are si avizul Comisiei Europene.

    Ideea este ca cei de la mediu vor sa schimbe „niste coeficienti”. Asta a spus cu gurita lui ministrul Nemirschi.

    Aceeasi taxa legala, dar triplata si cu discount 100% pentru masinile noi – adica cea actuala – a devenit ilegala, chiar daca foloseste aceeasi formula, dar „cu coeficienti schimbati”.

    Adevarul este ca se pot schimba legal anumiti coeficienti. Sa vedem cum stau cu matematica oamenii lui Boc. Cei ai lui Tari au fost repetenti…

  11. valentin taxa de 3X NU a fost votata de nimeni! a intrat prin Ordonanta de urgenta, procedura care NU necesita votul Parlamentului! singurul vinovat este Guvernul! si mai exact primul-ministru, care atunci cand ministrul mediului a refuzat sa semneze Ordonanta a semnat el peste, ca doar era seful! iar acel sef a fost Tariceanu! deci singurul vinovat pe care il cauti nu face parte dintre „alesii” de care vorbeai ce este fostul Prim-Ministru al RO! asta nu inseamna ca nu sunt absolut de acord cu tine cand enunti principiul RESPONSABILITATII functiei! deciziile proaste trebuiesc platite! suntem de acord !!!

  12. „Corb la corb nu-si scoate ochii”. Clasa politica este obligata sa fie unita, intrucat – altfel – ar cam infunda puscariile o mare parte din reprezentantii acestei clase.

    Ei pot promite orice si pot uita a doua zi fara probleme. Ar trebui sa existe o lege a responsabilitatii guvernamentale: articol unic – „Daca ai promis, trebuie sa faci. Daca ai promis si nu faci, te cazam la Rahova”.

    Fac pariu ca ar sufla si in iaurt mascaricii astia incompetenti. Daca un cetatean simplu produce paguba la serviciu, plateste din buzunar. Daca guvernantul produce paguba la serviciu (cu implicati mult mai mari decat in cazul unui amarat obisnuit), omul politic nu plateste. Prin lege, omul politic poate fi oricat de ticalos sau oricat de prost, deoarece este imun… la raspundere.

  13. AM UN BMW PRIMA INSCRIERE LUNA FEB 1992.AVETI IDEE CE EURO MI-L SCOATE.KRE LE-ATI INSCRIS SPUNETI-MI SI MIE CE EURO VI L-A SCOS.SI NU AM CATALIZATOR SAU ALTA PROSTIE P EL

  14. BMW 316