ian. 202009
 


In emisiunea „Nasul” din data de 19.01.2009, de la B1TV, premierul Emil Boc a fost invitatul jurnalistului Radu Morau. In cadrul interviului acordat, primul ministru a precizat ca noua formula a taxei auto va aparea „la inceputul lunii Februarie”. Probabil 2009…

Pentru cei care doresc mai multe detalii legate de acest subiect, va prezentam un extras din transcrierea dialogului real, cel referitor la taxa auto:
––––––-

Realizator: „Am revenit (n.r. – din pauza publicitara), doua subiecte care ard in acest inceput de an. De exemplu, spune cineva taxa auto, bineinteles. Hai sa incepem cu taxa auto, pentru ca vad ca sunt multe mesaje cu taxa auto. Ati promis in campania electorala eliminarea taxei auto. In primul rand, brambureala asta ii incurca pe toti: si pe cei care vand si pe cei care cumpara. Doi: cum va arata pana la urma?”

Emil Boc: „Va trebui gasit un echilibru intre nevoia de a proteja industria autohtona, a preveni ca Romania sa devina un cimitir al masinilor vechi, dar, pe de alta parte, de a nu impiedica romanul totusi sa aiba acces la o masina decenta. Ä‚sta este principiul de la care pornim.

In februarie vom lua o decizie, pentru ca daca e sa modificam ceva, se poate face numai prin ordonante de urgente, pentru ca prin ordonante de urgente este reglementata actuala formula, iar in perioada vacantei parlamentare nu poti emite ordonante de urgenta si ministrul a fost foarte corect. Domnul Nemirschi a discutat, a venit si a prezentat si in Guvern alternative, solutii.

Cred ca, in primul rand, ar trebui sa reglementam acea situatie tranzitorie la oamenii care si-au luat masini pana in data de 15 decembrie, cand a intervenit noua taxa si i-a prins pe foarte multi pe picior total nepregatiti, pentru ca nu aveau de unde sa stie ca se modifica legislatia si nu este vina lor ca RAR sau celelalte societati care au atributii in domeniu nu le-au facut programarea ca sa-si poata inmatricula masina.

Aici au fost deja cateva sentinte castigate de unele persoane si va trebui sa reglementam legal. Sunt jurist si stiu ca trebuie rezolvata aceasta problema. In ceea ce priveste, dupa aceea, cuantumul, va trebui sa avem o discutie foarte serioasa la nivelul Guvernului, tinand cont de toate aceste decizii si va fi luata la inceputul lunii februarie.”

(fragment preluat de pe situl Guvernului Romaniei)

  231 comentarii despre “Premierul Boc – referiri taxa auto (actualizat 2010)”

  1. articolul e bun dar chiar si asa sub forma de bataie de joc cum l-ai scris tot e prea bland pt ei! le trebuie ceva mai DUR! daca ar fi sa copiem modelul din acele tari pe care le-ai spus ar insemna taxare pe CO2 pana in ’98! dar nici vorba nu vor face asa ceva! ar insemna ca masini ce costa 2 mii de euro (un euro2 din ’98) sa aiba cam aceeasi taxa (ca nivelul de CO2 nu s-a schimbat prea mult) cu una ce costa 6-7000 din 2003-2004! pai atunci cum mai protejezi masinile noi la 7000… se stie care sunt acelea …

  2. nu a fost buna prma taxa impusa? de ce? daca calculati TVA de vama care se platea inainte nu era cam nici o diferenta … acum e foarte mare taxa din cauza voastra ca ati comentat atata… probabil va fi scoasa si nu o sa ne mai permitem sa tinem masinile pe care o sa ne permitem sa le cumparam …. sa va vad cand veti plati impozit pe masina de o sa va doara capul si cand o sa patiti RCA de o sa va doara mintea…. in Romania era o vb ” unde nu-i cap vai de picioare”
    P.S. vom ajunge sa mergem pe jos sau sa duceti masinile ale de 20 de ani luate anul trecut la REMAT ca nu va veti permite sa le tineti si pe deasupra si oamenii care au putin cap si gandesc vor avea de suferit din cauza voastra

  3. dan_cluj – ideea ca din cauza noastra s-a marit taxa este ridicola. Banuiesc ca este o gluma.

    Sunt gata sa accept chiar si o enormitate de genul „sa ne retragem din UE”, insa sa fim inauntru, dar sa nu respectam legile Uniunii este absurd.

    Despre asta vorbim.

  4. @dan_cluj prea nu-mi vine sa cred ca romanii sunt chiar asa usor de speriat cand e vorba de bani munciti si stransi cu greu(sau creditati de la banci),care i-au dat pe niste masini modeste(si aici faci o greseala colosala;nu varsta conteaza la o masina, caci la fel de bine poate sa polueze o masina iesita mai tarziu pe sosele precum una iesita acum 20 de ani,insa care a fost ingrijita),la care taxa sa fie de nu stiu cate mii de euro si acum sa le duca la REMAT.
    Mai degraba o sa se lase cu proteste de strada mai serioase decat cele ce au fost,pentru ca pe romani necazul ii uneste.Asa ca domnu „BOC” aveti grija cat o mai lungiti cu taxa si ce impozite marite o sa fie ca s-ar putea sa nu se stie unde dai si unde o sa crape.

  5. sa nu promiteti cum a promis tampiti din guvernu tariceanu anainte de alegeri adica anainte de 15 dec.si dupa aia sa ridicati taxa ear sau an ultimu caz lasati taxa cum a fost an iulie ca sa putem toti oameni mai de spita mai joasa sa poate cumpara si ei o masina cadcat buna de circulat pe drumurile romaniei

  6. no mai amanati si dati vina unu pe altu cu taxa si luati o decizie ferma si buna nu mai faceti lumea sa astepte luati unul decizia ca asteapta comunitatea europeana sa vada cat am putea face noi fata UE


    Topic FULL:
    – Puteti comenta pe tema taxei auto in pagina special dedicata.