feb. 032007
 

Relansat pe 15 Martie
(numarul opiniilor de sprijin este inca prea mic…)

Guvernantii par fie orbi, fie muti. Incepand de astazi, aici, vom redacta impreuna o scrisoare deschisa, necenzurata, prin care vom face cunoscuta opinia publicului fata de controversata taxa speciala auto la prima inmatriculare. Mass-media a popularizat prea mult pozitia sustinatorilor taxei, in comparatie cu cea a contestatarilor…

Opiniile pot fi inserate cu ajutorul formularului din partea de jos a paginii.

Atentie, limbajul dur si injuraturile nu ajuta. Ci, dimpotriva, pot „confirma” (pot da apa la moara pentru…) ipoteza sustinatorilor taxei, conform careia impotriva sunt doar cativa traficanti de frontiera care nu inteleg marele pericol ecologic presupus de importurile auto SH.

Opiniile culese pe „totalauto.ro” vor fi transmise guvernului sub forma unei scrisori deschise, una foarte foarte lunga (speram). Ne propunem sa transmitem scrisoarea in prima parte a lunii Martie 2007, insa – in cazul in care vom strange in timp scurt un numar important de opinii (argumente) – este posibil sa devansam data transmisiei.

Daca veti considera oportun sa atasati opiniei si un CNP, greutatea punctului dvs devine mult mai importanta. Desigur, acest detaliu nu este obligatoriu, argumentele dvs fiind la fel de valabile chiar si in conditii de anonimat.

Pai, sa incepem… Esti impotriva taxei? De ce?

  270 comentarii despre “Atac la TAXA AUTO – scrisoare deschisa !”

  1. sa dea dumnezeu alegeri anticipate sa scapam de capusele din pnl si pd care ne guverneaza.oricum vine si randul lor sa dea socoteala ca si adrian nastase,sa nu creada ca au scapat!sunt inconstienti ei nu vad ce scandal e in ungaria,din cauza priministrului?aici e linistea dinnaintea furtunii,sa nu uite ca romanii nu-i iarta!timpul le va rezolva pe toate!

  2. JOS CU TAXA !!

  3. Ce stire macabra am citit azi. Nu vor sa renunte la taxa, in schimb pentru a o „legaliza” in fata UE, vor sa introduca taxa pentru inmatricularea tuturor masinilor vechi, inclusiv cele aflate deja in tzara. Diabolic de inteligenti, pe spinarea noastra. Cat o sa mai rabdam fara sa facem nimic? Taxe, taxe si iar taxe. Este o intrecere pesemne, intre guvernarile Romanesti din toate timpurile, pentru patente si inventii legate de taxe si impozite noi.

  4. solicit eliminarea orcaror taxe de prima imatriculare
    cine are bani de masini noi sigur nu se va complica cu masini vechi si care se strica mereu
    in loc ca guvernul sa si faca griji cum ne poate ridica nivelul de trai ca fiecare sasi poata lua o masina noua, te strange de gat sa nu iei nimik decat sa iei una veche.
    gunoaie fara obraz

  5. taxa aceasta este o aberatie… se tine cont in primul rand de anul de fabricatie al masinii… pai, „dragi” guvernanti, unui mercedes, passat, bmw, din 2002, de exemplu, care are euro 3, polueaza cel mult la fel de mult ca un logan, sau un citroen nou (tariceanu stie de ce) are performante net superioare acestuia, si costa doar putin mai mult, i se adauga aceasta taxa astronomica… si cel mai grav e ca ne mint tariceanu si vladescu, ca ei se gandesc la mediul inconjurator!! ce nesimtire!! putin le pasa de mediu… se gandesc la jafurile de citroenuri pe care nu i-le-ar mai cumpara nimeni lui tariceanu, loganurile infecte pe care ar face ceva toti romanii care se pricep la masini!! INADMISBIL!! Cu o astfel de atitudine sfidatoare la adresa oamenilor, putem taia toti copacii Romaniei ca sa scriem scrisori pe hartia obtinuta, ca acesti imbuibati nu ne vor asculta!!

  6. vreau sa scapam de aceste lepre de oameni care ne conduc…sa se
    duca in kkt unde le e locul si sa ne lase!

  7. cei ce hotarasc sa pastreze in continuare aceasta taxa aberanta,se pare ca gindesc cu orice altceva decit cu capul.Dar este normal sa gindesti asa dac nu circuli cu masina ta si pe linga asta mai esti si platit din banii altuia.La salariile lor de multe milioane cum sa te mai deranjeze sa platesti citeva sute sa inmatriculezi o limuzina pa care oricum ai dat mult mai mult decit si-ar permite orice muritor de rind.

  8. aceasta taxa reprezinta un alt mod de a mai scoate alti bani din buzunarul omului de rindsi nu cred ca Romania va deveni groapa de gunoi a altor tari daca nu se va mai permite intrarea in tara a tuturor masinilor vechi.0mai buna legislatie in domeniu ar fi suficient cred eu,intrucit nu toata lumea isi permite luxul unei masini noi.

  9. Normal ca sunt contra taxei, este idioata la fel ca multe alte actiuni ale guvernantilor nostri, este clar perceputa pentru a proteja interese este discriminatorie si nu imi convine. Este ca si taxa perceputa pana la acum cca 2 luni la granita cu bulgaria de catre orasul Giurgiu, asa zisa taxa de tranzit ( de parca am fi trecut printr-un oras plin de vestigii istorice sau bijuterii arhitectonice ), oras prin care oricum nu se trecea in drum spre punctul de granita.Acea taxa a fost desfiintata ca urmare a blocarii granitei de catre transportatorii turci ( cu care s-au aliat si ai nostri si bulgarii s.a.m.d ) ca romanul e fraier si da din buzunar daca guvernul o cere, chiar daca constientizeaza lipsa de suport a unei astfel de cereri, se gandeste „ce putem face?” Putem sa le dam la moalele capului, domnilor, pentru ca noi i-am votat si noi le-am dat puterea de a-si construi vilane si de a trimite cate 2 jeep-uri ticsite de SPP-isti sa ste lipite de fata cea mica cand se plimba cu Peugeot-ul cabrio prin oras, SPP-isti platiti tot de frairii care se gandesc „si ce pot face?”
    Cam asta ar fi cu taxa de prima inmatriculare, cei care vor sa-si cumpere o masina secon hand pot constitui un grup, o asociatie si pot da guvernul in judecata pentru ca le obstructioneaza posibilitatea si libertatea de a-si cumpara un bun de unde vor ei de pe teritoriul acestei uniuni in care vrand-nevrand am intrat.
    Salutare!

  10. Fratilor mai asteptati in achizitionarea masinilor. Aceasta taxa e ilegala si se va scoate iar banii odata platiti s-ar putea ca statul sa nu-i returneze. E pacat ca, 3-4 luni diferenta sa va coste cateva mii de euro bune in pretul cu care luati masina. Oricum alianta care ne conduce in prezent a pierdut toata sustinerea mea ca alegator si probabil a multor romani frustrati de aceasta bataie de joc.

  11. Din cate vad, guvernantii nostri, adica aceia pe care NOI i-am ales si care au PROMIS ca o sa traim bine, protejeaza interesele DACIA-RENAULT.
    Ma intreb de ce sa-i mai platim in continuare daca ei isi iau o buna parte de la firma mai sus mentionata. Sa i-o zica lu’ Mutu ca aceasta taxa este fara nici un interes din partea guvernului.

  12. Eu inteleg problema poluarii si necesitatea de a ne proteja mediul de masini foarte vechi poluante, dar de ce se cer taxe pentru o masina cu motor Euro 4. Doar si dacia produce in tara asa ceva si nu se percep taxe de prima inmatriculare. Asta e DOVADa ca nu sanatatea natiunii este scopul acestei taxe ci interesele importatorilor si producatorilor de automobile care probabil cotizeaza greu la „domnul” Tariceanu si a altor „domni” care isi ingroasa buzunarele si obrazul pe spinarea cetatenilor. Asadar sunt impotiva taxei pentru masinile nepoluante!

  13. Dar daca se va extinde si la inmatricularile din romania, Am si eu o intrebare: Cat o sa fie taxa de imatriculare pt o masina di 1972 dacie, care nu are euro…etc, care omul nu ia mai mult de 400Ron pe ea?
    Cred ca ati inebunit, nu mai stiti de unde sa luati bani de la noi ca sa face-ti voi circ in parlament?
    o sa iesim in strada cu totii, si va dam jos pe toti, eu zic ca putem sa ne descurcam si fara voi, care sunteti deja prea multi, si nu se misca in tara asta…..

  14. Orice cuvinte care exprima cea mai josnica si elementara morala ar fi prea laudative si prea blande pentru acest morbid cuplu guvernamental: TARICEANU si VLADESCU. De multe ori ma gandesc daca cumva nu sunt doar doua clone umane nereusite ?
    Grija lor .cica ar fi netransformarea tarii in lada de gunoi a EUROPEI !!!!! Nu va este rusine mincinosi ordinari ce sunteti ??? Luati numai masuri impotriva saracului popor roman,impotriva celor care v-au crezut si au crezut in minciuna ordinara a voastra ! Este bine oare ca prin aceasta taxa ati taiat elanul si speranata unor milioane de romani care sperau ca dupa integrare sa poata si ei sa-si schimbe luxoasele limuzine tinere si infantile de 20 – 30 de ani ? A,nu! Acelea nu sunt gunoaie….ma intreb oare de ce sunteti in guvern si in fruntea guvernului? Pentru popor sau impotriva poporului? De ce tineti cu dintii de o taxa hulita si combatuta de toate tarile EUROPEI si cu multa nonsalanta iertati de datorii o groaza de societati megasalariale in cere,cred eu, numai salariile conducatorilor si impozitele aferente pot sa echivaleze quantumul datoriilor. Doua miliarde si jumatate de EURO in virtutea carui drept moral au fost trecuti la MILOSTIVENII BUGETARE. VLADESCULE,esti tare. Spui ca nu sunt bani publici !!!!!! De la o posta se vede ca esti unealta lui TARICEANU (amandoi sunteti copiii frumosi ai parintilor – DOAR FRUMOSI….)Cum poti sa minti acest popor : 1) Daca nu sunt bani publici,inseamna ca nu au fost deloc inclusi in venituri bugetare ? 2) Daca se forta nota si acesti bani intrau in buget ,eu cred ca,acest lucru ,atat cat putea el sa insemne putea relaxa putin fiscalitatea ? 3) Cred ca se putea realiza destul de multe cu acesti bani,fie in sector privat prin programe guvernamentale fie in infrastructura sau sector public..etc!!!!! Intr-un cuvant, oare cu aceasta TAXA de PRIMA INMATRICULARE nu ati dorit sa peticiti MILOSTENIA IERTACIUNII DE DATORII a ciocoilor care va sustin?
    Cineva se intrba retoric: De ce oare presa noastra mediaza mai mult protaxa si nu antitaxa? Simplu! Ori este obedienta ori este platita ! Te mai miri de PALER (secretarul de partid al SCANTEII),te mai miri de CRISTOIU? Ce astepti de la niste slugi supuse si puse in slujba unui INFRACTOR ?(daca bine am inteles ascunderea adevarului despre trecutul de demnitar este INFRACTIUNE,Nu? Voiculescu desi turnator dovedit,cu buna stiinta lucreaza cu sarg spre manipularea oamenilor. Am ajuns bine – un infractor PRESEDINTE de COMISIE PARLAMENTARA care sa ancheteze un presedinte ales prin scrutin popular)
    Iata cate radacini si tentacule are aceasta TAXA. Personal nu sunt pentru micsorarea sau diminuarea ei. SUNT IMPOTRIVA TAXEI si militez pentru DESFIINTAREA TAXEI de PRIMA INMATRICULARE – ca TAXA ILEGALA si acuz in nume personal pe Primul ministru TARICEANU si ministrul de finante Vladescu de atentate la buzunarul meu (echivalez aceasta cu furtul si inselaciunea)…

    poate…….va urma!!!!!!!!

    Niliar Pausag

  15. avem niste conducatori ca in iraq. numai acolo a fost nevoie de o autoritate exterioara ca sa nu mai fie asupriti cetatenii de coducatori. si la noi e nevoie de UE ca sa intervina pentru noi, cetatenii, ca sa nu mai puna biruri pe noi cei care ne conduc.