feb. 032007
 

Relansat pe 15 Martie
(numarul opiniilor de sprijin este inca prea mic…)

Guvernantii par fie orbi, fie muti. Incepand de astazi, aici, vom redacta impreuna o scrisoare deschisa, necenzurata, prin care vom face cunoscuta opinia publicului fata de controversata taxa speciala auto la prima inmatriculare. Mass-media a popularizat prea mult pozitia sustinatorilor taxei, in comparatie cu cea a contestatarilor…

Opiniile pot fi inserate cu ajutorul formularului din partea de jos a paginii.

Atentie, limbajul dur si injuraturile nu ajuta. Ci, dimpotriva, pot „confirma” (pot da apa la moara pentru…) ipoteza sustinatorilor taxei, conform careia impotriva sunt doar cativa traficanti de frontiera care nu inteleg marele pericol ecologic presupus de importurile auto SH.

Opiniile culese pe „totalauto.ro” vor fi transmise guvernului sub forma unei scrisori deschise, una foarte foarte lunga (speram). Ne propunem sa transmitem scrisoarea in prima parte a lunii Martie 2007, insa – in cazul in care vom strange in timp scurt un numar important de opinii (argumente) – este posibil sa devansam data transmisiei.

Daca veti considera oportun sa atasati opiniei si un CNP, greutatea punctului dvs devine mult mai importanta. Desigur, acest detaliu nu este obligatoriu, argumentele dvs fiind la fel de valabile chiar si in conditii de anonimat.

Pai, sa incepem… Esti impotriva taxei? De ce?

  270 comentarii despre “Atac la TAXA AUTO – scrisoare deschisa !”

  1. Incredibil! Voi cei care ati decis ca aceasta taxa sa „ia nastere”sunteti culmea nesimtirii.Unde vreti sa ajungeti? Stop taxa pentru prima inmatriculare.

  2. Cine greseste si cine plateste?

    ar trebui facut un referendum legat de aceasta taxa,ca sa stabilim noi cine plateste amenda ce va urma!
    momentan este stabilit tot de guvernanti ca sa fie platita din buget adica tot din banii nostrii!
    normal ar fi sa o plateasca toata gasca de la importatorii de autoturisme noi,firmele interne producatoare de autoturisme pana la comisia desemnata cu elaborarea acestei legi in frunte cu priministrul!
    intrun cuvant de cei care au avut de castigat din aceasta restrictie,nu noi care nici nu am vrut sa auzim de ea!
    orisicum asta nu se va intampla intr-o tara unde smecherul oranduieste si fraierul plateste!

  3. TAXA DE PRIMA INMATRICULARE = TAXA DE ULTIMA GUVERNARE TOVARASI.
    ZIC BINE?

  4. Se apropie ceasul mortii acestei taxe!Maine Romania va fi notificata de U.E. sa renunte la taxa,iar in cazul ca nu, sa va actiona in justitie statul Roman.Voi ramane cu un dispret total la adresa politicienilor nostri care au aratat ca nu sunt demni de noi!Se vor milogi de noi sa-i iertam si sa le mai dam o sansa la urmatoarele alegeri.Sa nu-i mai credeti.Aveti mare grija cum votati.Ma bucur senosh ca ti-am putut fi de folos.Ai un mare merit pentru ca ai abordat aceasta actiune de contestare a taxei iar in eventualitatea in care se va rezolva pozitiv,iti voi multumi pt. ca sigur multi au citit aceste proteste si le-au discutat cu si mai multi.TARICEANU a pierdut prin ingamfarea de care a dat dovada in sustinerea taxei si sigur a dat inapoi procentajul partidului dar si a guvernului.Pt. mine este si va ramane cel mai nesimtit Roman.

  5. SENOSH AM ADUS O MASINA DE TREI ZILE SPUNEMI TE ROG IN CIT TIMP TREBUIE SA PLATESC TAXA AUTO EU AS VREA SA AM CIT MAI MULT TIMP CA SA O POT PLATY POATE O SA SCOATA ASTY TAXA ASTA DE SMECHER

  6. senosh sint cu audi a4 din 99 luna 7 cod ana am fost la rar si mi sa spua cum ai zis si tu ca iy euro 2 dar miau trimis actele la bucuresti caci pe brif scrie d 4 spunem ta rog ce institutie de la bucuresty hotaraste ce euro are masina si ce sanse am sa fie euro 3. mersy.

  7. Ioan – institutia este (sigur sigur)RAR. Probabil sunt utilati mai bine.

    Dragos – nu te obliga nimeni s-o platesti. Nu exista un numar fix de zile. Faza e ca – daca nu o platesti, nu-ti primeste politia dosarul pentru inmatriculare. Daca ai cu ce sa circuli e ok.

  8. Romani,nu mai fiti tristi!Taxa va dispare!Europa are grija de nedreptatea la care am fost supusi.Personal am scris celor de la U.E. si adevarul iese la iveala,chiar daca mai incet. Haide sa-i ajutam. Continuati sa va spuneti parerea despre nelegalitatea taxei.Avem posibilitatea sa le batem obrazul politicienilor romani care ne-au jignit si care au crezut ca sunt mai presus de lege.Orice nedreptate trebuie spusa.Am suferit prea mult din cauza lor. RUSINE alesilor!!!Cu Europa nu este de glumit.Ati vrut integrare,fiti corecti!Vine el ,Soarele si pe soseaua noastra!!!

  9. senosh,am o intrevare, care ti-a mai fost pusa…daca aduc o masina de afara si de la luna la luna o vand in familie, de la unu la altu si iau nr.provizorii, atunci nu este in regula??? Si in cazul asta, trebuie lunar sa fac autentificarea la RAR??? Mersi

  10. Catalin – in locul tau as fi ceva mai circumspect. Cei care vorbesc cu Tariceanu si Vladescu sunt tot politicieni. Politicienii au prostul obicei de a-si identifica rapid interese comune.

    Cred ca ar fi ok si nu ar deranja pe nimeni sa continuam studierea cailor de atac ale taxei auto si sa ne asumam riscul de a fi ramas prea concentrati pe subiect in timp ce lucrurile se rezolva cu ajutorul UE.

    Tariceanu si Vladescu sunt prea siguri pe ei. Ori au un as de jucat (si mor daca nu-l aflu inainte de a-l juca) ori sunt niste papagali penibili. Ramane de vazut, dar pana atunci e mai intelept sa ramanem in „redute”…

  11. adrian – AM GLUMIT cu tampenia aia de rotatie a masinii in familie…

    Oricum – ca sa pun gaz pe foc – certificatul de la RAR este valabil 6 luni si costa vreo 80 de lei… :)   

  12. dar, ce zici, pana la urma, merge treaba cu vanzarea?? 

    eu o cumpar de afara, iau nr.provizoriu, dupa o luna o vand sotiei, dupa inca o luna, mi-o vinde inapoi mie si tot asa pana scade taxa

  13. 🙂

    E o gluma. Poate ca merge, dar impozitul va fi de 12 ori mai mare, nu?

    Plus 1 zi / luna pierduta la coada la politie. Poate ai vreo treba urgenta si ramai fara masina ca-ti expira provizoriile.

    Eu unul n-as face combinatia asta. Mi se pare si riscanta si obositoare.

  14. Este o rusine nationala! De-a lungul timpului ne-am tradat toti aliatii si am incalcat toate acordurile.Cum se poate ca dupa ce autoritatile au semnat un acord sa-l incalce instantaneu?Mi-e din nou rusine ca sunt roman!

  15. Nu puteam intra in Europa fara sa ne manjim?Aderarea pana la urma este vazuta ca o realizare de catre cei din guvern? STOP TAXA PENTRU PRIMA INMATRICULARE!