feb. 032007
 

Relansat pe 15 Martie
(numarul opiniilor de sprijin este inca prea mic…)

Guvernantii par fie orbi, fie muti. Incepand de astazi, aici, vom redacta impreuna o scrisoare deschisa, necenzurata, prin care vom face cunoscuta opinia publicului fata de controversata taxa speciala auto la prima inmatriculare. Mass-media a popularizat prea mult pozitia sustinatorilor taxei, in comparatie cu cea a contestatarilor…

Opiniile pot fi inserate cu ajutorul formularului din partea de jos a paginii.

Atentie, limbajul dur si injuraturile nu ajuta. Ci, dimpotriva, pot „confirma” (pot da apa la moara pentru…) ipoteza sustinatorilor taxei, conform careia impotriva sunt doar cativa traficanti de frontiera care nu inteleg marele pericol ecologic presupus de importurile auto SH.

Opiniile culese pe „totalauto.ro” vor fi transmise guvernului sub forma unei scrisori deschise, una foarte foarte lunga (speram). Ne propunem sa transmitem scrisoarea in prima parte a lunii Martie 2007, insa – in cazul in care vom strange in timp scurt un numar important de opinii (argumente) – este posibil sa devansam data transmisiei.

Daca veti considera oportun sa atasati opiniei si un CNP, greutatea punctului dvs devine mult mai importanta. Desigur, acest detaliu nu este obligatoriu, argumentele dvs fiind la fel de valabile chiar si in conditii de anonimat.

Pai, sa incepem… Esti impotriva taxei? De ce?

  270 comentarii despre “Atac la TAXA AUTO – scrisoare deschisa !”

  1. Nu sunt de acord cu mentinerea taxei, cel putin nu la nivelul asta, solutii exista (numeroase) dar Tariceanu – citroen impreuna cu clica de vanzatori auto noi nu renunta, singura solutie este protest de strada si inlaturarea primului ministru care urmareste interesul personal si al acolitilor sai si nu al romanilor majoritari care nu-si permit autoturisme noi avand in vedere nivelul veniturilor de 1000-2500 ron/ familie
    De ce sa renuntam noi la tara noastra cand indivizi ca susnumitul, ce-si urmaresc chiar si la nivelul ridicat al veniturilor pe care-l au, sporirea acestora in loc sa urmareasca imbunatatirea conditiilor de trai al romanilor, mai bine sa-i alungam pe ei
    Banii din taxa de prima inmatriculare nu au destinatia -mediu, ci intra la „bugetul consolidat” apoi prin afaceri – licitatii aranjate in „buzunarul consolidat” al guvernantilor nostrii „dragi”

  2. ce sa spun suntem de tot! CACATU!!!! singura tara din europa care trebuie sa fie mai deosebita! de parca nu aveam destule! sasi cumpere Tariceanu Logan de 7000 de euro sa protejeze mediul ca noi aducem „toate ciurucurile din strainatate” cum ar fi un opel astra din 2001 care-i da clasa daciei logan …defapt nare rost stiti cu totii! suntem in Romania si asta ne preocupa!

  3. De votat nu=i mai votam pe taxistii astia nemernici, dar pe cine am putea vota??
    Circul politic nu se mai termina, pentru ca nici unul nu are coloana vertebrala, au numai niste creiere download-ate de pe un site pornografic si exercitiul gandirii ii oboseste groaznic.
    Haideti mai frate puneti aici o adresa unde putem sa-i atacam direct pe dobitocii care ne conduc, poate se trezesc la realitate!!!

  4. Nu sunt de acord cu taxa de prima inmatriculare deoarece este abuziva si ilegala. Motivul invocat de primul ministru Tariceanu; si anume mentinerea locurilor de munca la fabrica Dacia; mi se pare absurd si de natura comunista. Nu este normal sa fim obligati sa cumparam Logan. Nu pot sa cred ca isi mentin inca pozitia dupa tot scandalul creat.

  5. domnilor sa va fie rusine cu aceste taxe.voi vreti in europa dar intai cu taxe si preturi.mariti salariile,ajutati-ne sa crestem si dupa aceea nu o sa mai vrem masini la 2nd hand.nu va ganditi ca toate jafurile din tara au noxe cit ar avea triplu la numar masinile care ar fi aduse. avem trabanturi oltcituri dacii, saviemuri si tractoare care polueaza si va faceti ca nu le vedeti.NU AVEM BANII VOSTRI SA NE LUAM LIMUZINE LASATI-NE MACAR SA SCAPAM DE DACIILE ASTEA PERIMATE!!!!!!!!

  6. Taxa de prima inmatriculare slujeste strict unor interese meschine, nicidecum nu ne salveaza de la intoxicare prin emisie de gaze. Inventie a celor care si-au propus sa vanda mai multe masini noi, unele mai proaste decat cele second-hand de prin tari vest europene, la preturi exorbitante pentru ceea ce isi permite romanul de talie medie. In felul asta suntem fortati sa ne inglodam in datorii la banci, credite sau leasing, sau sa folosim bicicleta. Eu una as alege bicicleta, ca mijloc de locomotie intr-un Bucuresti ciuntit si aglomerat, dar nici pe astea nu ai unde le parca. Peste asta, sunt fosrte multe masini mari, vechi sau mai putin vechi care scot fum mult. ACESTE MASINI trebuie sa fie obligate sa corespunda unor standarde UE. Si politicienii ar trebui taxati, pentru ca polueaza fonic si mediatic,si inca zilnic!!!!

  7. Am fost surprins placut sa constat ca se strang din ce in ce mai multe mesaje anti-taxa, de fapt nici nu putea fi altfel pentru o taxa aberanta. Am insa o intrebare: am inteles ca in momentul de fata taxa se declara si se plateste pe proprie raspundere. Ca sa concluzionez fiecare plateste cat vrea si isi inmatriculeaza masina. Ce o sa faca Tariceanu? o sa ne trimita la toti biletele cu diferenta de plata? sau ne va da banii inapoi in caz ca va fi amendat de UE. Si ar mai fi ceva, amenda de la UE, pentru ca mai mult ca sigur va fi o amenda o platim din buzunarul nostru? cine o plateste? Cred ca deja in cazul asta nesimtirea si dispretul fata de romani de care da dovada guvernul au ajuns la un nivel de nesuportat. Nu este posibil ca din cauza unor interese meschine coroborate cu incompetenta sa plateasca inca odata cetateanul roman. Sau poate se intoarce roata, cine stie………

  8. Mi se pare O Aberatie! Valoarea taxei este enorma si absolut nejustificata. Inspiram in fiecare zi cantitati uriase de noxe de la camioane, dacii expirate, si masini straine care nu corespund. Cei care au foarte mare nevoie de o masina, care nu stau in buric de Bucuresti, sau alt oras mare si fac naveta,la lucru, la spital,copii,cara cartofi si porumb etc, sunt stransi cu usa sa puna la ciorap pentru un Logan. Sau sa faca autostopul!
    Desi ei stiu ca exista masina second hand mai bune si mai ieftine in toata Europa care pot fi inmatriculate oriunde numai la noi,nu! din cauza unei taxe. Vorbim de Dacia lui Tariceanu si tara lui Papura-Basescu.

  9. Lasand la o parte vaicarelile mele, trebuie sa recunosc ca raspunsul cititorilor a fost mai prompt si mult mai puternic decat m-am asteptat.

    Mai mult decat atat, subiectul „taxa auto” a devenit un subiect general pentru presa din Romania, iar acest lucru este cel mai mare castig pe „frontul” format impotrva arbitrariului guvernantilor.

    Personal, consider ca misiunea noastra a fost indeplinita – mai exact – ceea ce ei credeau ca vor putea face pe shustacke (pupandu-si reciproc inelele, fara sa-i intrebe nimeni de sanatate) a devenit public. PUBLIC si DEZBATUT liber ! Incepe sa-mi placa in Romania 🙂

  10. Oare cat mai dureaza?…….

  11. Oare credeti ca ceea ce se dezbate aici intereseaza pe cineva?
    Credeti ca cei care conduc sun curiosi de parerea cetatenilor?

  12. Vai de mama noastra de romani care ii alegem pe handicapatii astia.Daca platim taxele la o coaja de 10 ani masinile vor polua mai putin?Placutele cu indicativul RO vor absorbii atunci noxele de la masina?Sa oblige lumea sa monteze catalizatoare,filtre etc ca sa nu mai polueze si apoi sa se culce la Belu.

  13. pana nu le dam in cap imbuibatilor de guvernanti si nu le dam foc n-are sa fie bine nici odata in tara asta ei sunt ciocoii noi care sug sangele poporului prin tot felul de taxe si impozite.Pe acesti imbuibati nu o sa-i itereseze nici-odata de bunastarea poporului.Daca ar raspunde cu capul pentru greselile ce le fac atunci poate ar da legi mai bune dar numai asa de frica daca le-ar fi frica ca raspund pentru hotiile si furtisagurile pe care le fac.Romani sa punem mana pe furci,seceri si topoare si sa ne facem singuri dreptate ca in 1907 ca alta cale nu-i cu ciocoii!!!ca poporul tot mai sarac este si ei tot mai bogati si mai imbuibati.

  14. Oameni buni, toata strategia politicienilor se bazeaza pe lipsa de coeziune, comunicare, uniune a romanilor. Ei stiu foarte bine ca romanul se adapteaza, face el ceva, o smecherie si merge mai departe. Aici e buba. Atata timp cat, ministrii nu raspund in nume personal pentru actiunile lor, lucrurile tot prost vor merge. Daca, Tariceanu si Vladescu ar plati toate daunele, inclusiv aceasta amenda a UE, cu siguranta s-ar potoli. Dar sa o plateasca ei, personal, nu din bugetul de stat. Daca sunt si avocati pe aici, cu siguranta stiu mai bine ce sanse ar avea o actiune in instanta (in Romania sau afara), indreptata impotriva acestor indivizi? Sa plateasca din buzunarul lor pentru porcariile pe care le fac. Din pacate, observ ca si aici pe forum, sunt multi care, inca, nu au curajul sa isi dea numele si se ascund dupa nickname-uri sau sunt anonimi. Cred ca un pic de curaj nu strica, daca vrem sa obtinem ceva.

  15. Nici eu nu sunt de acord cu aceasta taxa aberanta. Recent mi-am cumparat o masina EURO3 pentru care trebuie sa platesc 580 euro in timp ce un amic de-al meu si-a cumparat o masina Euro4 pentru care plateste doar 171 euro, deci cine are bani mai multi plateste mai putin.Si apoi mai e si magaria cu rata de schimb pentru euro din formula de calcul a guvernantilor 35.433 lei pentru un euro, adica statul te fura de doua ori pentru ca Tariceanu sa-si poata proteja afacerile in domeniul auto. Apropo, aceasta taxa se duce intradevar la mediu sau are aceeasi destinatie ca si celebra taxa basescu adica vreo firma particulara?