feb. 032007
 

Relansat pe 15 Martie
(numarul opiniilor de sprijin este inca prea mic…)

Guvernantii par fie orbi, fie muti. Incepand de astazi, aici, vom redacta impreuna o scrisoare deschisa, necenzurata, prin care vom face cunoscuta opinia publicului fata de controversata taxa speciala auto la prima inmatriculare. Mass-media a popularizat prea mult pozitia sustinatorilor taxei, in comparatie cu cea a contestatarilor…

Opiniile pot fi inserate cu ajutorul formularului din partea de jos a paginii.

Atentie, limbajul dur si injuraturile nu ajuta. Ci, dimpotriva, pot „confirma” (pot da apa la moara pentru…) ipoteza sustinatorilor taxei, conform careia impotriva sunt doar cativa traficanti de frontiera care nu inteleg marele pericol ecologic presupus de importurile auto SH.

Opiniile culese pe „totalauto.ro” vor fi transmise guvernului sub forma unei scrisori deschise, una foarte foarte lunga (speram). Ne propunem sa transmitem scrisoarea in prima parte a lunii Martie 2007, insa – in cazul in care vom strange in timp scurt un numar important de opinii (argumente) – este posibil sa devansam data transmisiei.

Daca veti considera oportun sa atasati opiniei si un CNP, greutatea punctului dvs devine mult mai importanta. Desigur, acest detaliu nu este obligatoriu, argumentele dvs fiind la fel de valabile chiar si in conditii de anonimat.

Pai, sa incepem… Esti impotriva taxei? De ce?

  270 comentarii despre “Atac la TAXA AUTO – scrisoare deschisa !”

  1. hotul de tariceanu si alti fraieri hotomani au firme de import autoturisme noi asadar de ce sa le strice cinevaafacerile cu masini second hand care oricat ar fi de vechi sunt mai bune ca loganu naibi ca sunt foarte revoltat luaiar dracu pe sus pe toti hotii de acolo de sus din parlament si nu numai.

  2. Publica tu senosh art.90 din tratatul comisiei europene de la Roma pe care il gasesti la urmatoarea adresa http://www.ier.ro/Tratate/11957E_ROMA.pdf

  3. Vezi de la art.85-95.Poate te ajuta sa initiezi acele priecte legislative de care tot spui.Simt ca nu mai am rabdare cu atata minciuna.Oricum au un termen stabilit pentru a mentine taxa,cei care se pacalesc si platesc nu vor mai primi banii inapoi.

  4. Se intampla asta si va continua cat timp nu se va introduce taxa pe prostie.Pe care sa o platim toti, zilnic, ca pedeapsa pentru faptul ca nu santem in stare sa gasim un om adevarat sa ne conduca.Din 4 in 4 ani ne lasam pacaliti si speram…Chiar nu exista nici un Om in tara asta?

  5. Anonim – tratatul de la Rooomaaa… aha. Eu am cautat in tratatul comun pentru Bulgaria si Romania.

    Pai, articolul este 95:

    „Nici un stat membru nu aplică, direct sau indirect, produselor altor state membre impozite interne de orice natură mai mari decât cele care se aplică, direct sau indirect, produselor naÅ£ionale similare.

    De asemenea, nici un stat membru nu aplică produselor altor state membre impozite interne de natură să protejeze indirect alte produse. Statele membre elimină sau modifică, cel târziu până la începutul cele de-a doua etape, dispoziÅ£iile existente la intrarea în vigoare a prezentului tratat care contravin normelor de mai sus.”

    Cam aici cred ca intra protectia SH-ului autohton fata de cel „unional”.
    Oricum, voi lectura cu atentie intreg tratatul, ma voi sfatui cu niste baieti ceva mai destepti decat mine, dupa care voi veni cu o propunere concreta.

    Sa-ti dea D-zeu sanatate, Anonim !   🙂

  6. Mai am si o intrebare: dupa 1 ianuarie, pentru autoturismele care nu sant produse in UE, nu ar fi trebuit sa scada taxele vamale de la 30 la 10%? Eu nu gasesc la nici o marca asemenea scadere.Poate nu sant eu informata.Nu e la subiect, dar ma chinuie intrebarea.

  7. Alina M. – taxa a fost scazuta, iar marci precum Chevrolet (Daewoo Korea) se lauda ca au masini cu 25% mai ieftine. Kia a corectat toate preturile. La fel si Honda care in februarie 2007 a crescut in vanzari de 8 ori fata de luna ianuarie.

    Ii urasc 🙂 dar aici nu ai dreptate…

  8. Vrem sa avem aceleasi drepturi ca ceilalti cetateni europeni…Scoateti taxa aceea discriminatoare.

  9. O sa traga de timp cu taxa de inmatriculare la fel ca un avocat care pierde un proces shi stie ca-l pierde numai ca face orice sa traga de timp.Mai asteptam putin,cu toate ca as fi de parere sa se faca o lista ca sa vedem cam cati se strang,pentru ca publicitatea v-a-v de subiect nu ar trebui sa se opreasca doar la acest site.Sunt multi mai multi oameni care ar adera la acest subiect.

  10. sunt „fericitul”@%^$ posesor al unui automobil achizitionat in leasing in 2007.
    Firma de leasing mi-a facturat „servicii de inmatriculare” de 420 RON + TVA. La aceasta, s-a adaugat factura pentru „Taxa speciala prima inmatriculare”, PURTATOARE DE TVA! deci eu platesc pt un motor de 1600 cmc cu norma de poluare Euro 4 o taxa de prima inmatriculare de 771,02 RON! Modul de calcul? 183,6 EUR * curs BNR oct.2006 + TVA
    Total costuri pentru inmatriculare : 1.300 RON este strigator la cer!

  11. Da, e legea prost facuta. Este ilegal ca utilizatorul masinii in leasing sa plateasca taxa direct. Finantatorul plateste taxa fiind proprietar si isi recupereaza banii de la utilizator adaugand obligatoriu TVA.

    Pentru incasarea acestui TVA ar trebui dati in judecata finantatorii, care – la randul lor – ar trebui sa se judece cu statul.

  12. taxa este aberanta ca si guvernul care o propune…
    oare nu vede nimeni ca exista un conflict de interese intre promovarea acestei taxe de catre primul ministru (care are interese in industria auto-vinde citroen-) si functia pe care o ocupa?…
    nu cred ca il f… prea mult grija de ce respiram noi sau ca ne chinuim sa conducem o masina sh -mare parte din veniturile noastre se duc in directia dumnealor:isi voteaza salarii mai mari isi cumpara masini de serviciu sofisticate si de firma -in logan de exemplu nu le mai incape tartita- etc.. ei bine pentru toti politicienii am o veste sper interesanta :nu suntem oligofreni cum v-ar place sa credeti si mai sunt doi ani pana la alegeri…

  13. scoate-ti taxa asta de prima inmatriculare

  14. Tupeul firmei dacia-renault !

    Unde sunt promisiunile facute de investitorii de la renault ca vor scoate dacia logan la 5000 euro?
    Dupa ce guvernul Tericeanu prin legile de descurajare a importurilor de autoturisme rulate a contribuit direct la incurajarea acestui producator ca sa ridice pretul acestui autoturism pana la aproximativ 12000 euro,cei de la renault mai au si tupeul sa ameninte ca vor concedia jumatate din angajati daca guvernul anuleaza sau reduce taxa de prima inmatriculare!
    Ne aflam in fata unui santaj la cel mai inalt nivel,emis oficial prin presa si televiziune fara nici o retinere!
    Mentionez ca legislatia tarii noastre sanctioneaza foarte drastic astfel de fapte!
    De ce nu se sesizeaza cei in drept sa o faca si sa ia masuri?simplu coruptie!
    Inca o dovada in plus ca legile la noi in tara sunt elaborate numai pentru oameni de rand,pentru cei bogati si din structurile guvernamentale nu au nici o valoare!
    Eu vreau sa ii intreb pe cei din conducerea firmei dacia-renault cum si-au facut ei calculele ca in timp ce ne promiteau loganul la 5000 euro faceau angajeri masive iar cand ne vand loganul la peste 10000 euro le scartaie afacerea si se gandesc la reucerea de personal si nu oricum ci cu 50% exact ca firmele care sunt in pragul falimentului!?

  15. Un semnal de alarma!
    Vreau sa atrag atentia pe aceasta cale partidelor aflate la guvernare ca lipsa de diplomatie fata de electorat si ne promovarea intereselor cetatenilor in elaborarea legilor,fapte de care dau dovada cei doi lideri ai acestora va fi sanctionata drastic in urmatoarele alegeri!
    consider ca ar fi pacat ca cele doua partide sa piarda sprijinul si increderea electoratului care au obtinut-o cu eforturi si sacrificii foarte mari din cauza celor doi lideri care promoveaza legi in favoarea si interesul unor anumite grupuri si nu a cetatenilor de rand!
    pana la urmatoarele alegeri mai este timp sa se ia masuri!
    intrun cuvant legi pre cum taxa de prima inmatriculare o puteti privi ca o taxa de adio pe care o loati de la majoritatea electorilor!