feb. 032007
 

Relansat pe 15 Martie
(numarul opiniilor de sprijin este inca prea mic…)

Guvernantii par fie orbi, fie muti. Incepand de astazi, aici, vom redacta impreuna o scrisoare deschisa, necenzurata, prin care vom face cunoscuta opinia publicului fata de controversata taxa speciala auto la prima inmatriculare. Mass-media a popularizat prea mult pozitia sustinatorilor taxei, in comparatie cu cea a contestatarilor…

Opiniile pot fi inserate cu ajutorul formularului din partea de jos a paginii.

Atentie, limbajul dur si injuraturile nu ajuta. Ci, dimpotriva, pot „confirma” (pot da apa la moara pentru…) ipoteza sustinatorilor taxei, conform careia impotriva sunt doar cativa traficanti de frontiera care nu inteleg marele pericol ecologic presupus de importurile auto SH.

Opiniile culese pe „totalauto.ro” vor fi transmise guvernului sub forma unei scrisori deschise, una foarte foarte lunga (speram). Ne propunem sa transmitem scrisoarea in prima parte a lunii Martie 2007, insa – in cazul in care vom strange in timp scurt un numar important de opinii (argumente) – este posibil sa devansam data transmisiei.

Daca veti considera oportun sa atasati opiniei si un CNP, greutatea punctului dvs devine mult mai importanta. Desigur, acest detaliu nu este obligatoriu, argumentele dvs fiind la fel de valabile chiar si in conditii de anonimat.

Pai, sa incepem… Esti impotriva taxei? De ce?

  270 comentarii despre “Atac la TAXA AUTO – scrisoare deschisa !”

  1. taxa asta e pt a proteja afacerile lu tericeanu ca doar e presedintele asociatiei importatorilor de auto noi RUSINE LOR DE EXCROCI ! ca nu stiu cum sa ne mai fure banu .

  2. O sa ma interesez despre formalitatile care trebuie indeplinite pentru a organiza un protest fara sa ne ciuruiasca jandarmii… 😮

  3. Faza este ca acum in loc sa se hotarasca viitorul acestei taxa sa stim si noi ce facem, cum protestam sau unde mai facem inca un credit la o banca pt a plati si taxa asta (m-am saturat de toate creditele astea, am ajuns sclavii bancilor), ei se sterg la cur cu tot felul de biletele. Ei chiar nu se gandesc ca nu toti ne permitem sau poate nu vrem sa dam atatia bani pe o masina noua? Nu toti primim de la serviciu un audi A8. O buna idee ar fi o boicotare a alegerilor europarlamentare ca vad ca doar asta au in cap.

  4. taxa pt protejarea mediului,o alta MINCIUNA…mai bine s-ar ocupa de cresterea nivelui de trai marele nostru prim ministru astfel poate ne-am permite majoritatea masini noi…decat preocuparea pt taxe aberante care sa ii protejeze lui afacerea…cred ca oricine ar prefera o masina noua daca bugetul i-ar permite si apoi orice masina euro 1 sau 2 e mai putin poluanta decat daciile de acum 20 ani…second hand-urile pot functiona in tari ca germania si olanda in schimb la noi polueaza…todeauna am fost mai catolici decat papa

  5. e aberanta taxa. sub pretextul proterjarii mediului APIA adica Tericeanu si alti ca el isi protejeaza afacerile cu importuri auto noi . Asa cei cu venituri mici tot cu dacia non euro vor merge .
    PT GUVERNANTI MAI GANDITIVA SI LA NOI NU DOAR LA PROPRIILE AFACERI O SA VINA SI VREMEA VOTULUI
    >

  6. ar fi normala o taxa pt masinile mai vechi de anul 1990 dupa parerea mea.sunt sigur ca si guvernantii s-au gandit la asta dar ar avea probabil prea mult de pierdut si atunci prefera sa isi bata joc de populatie. DIN PARTEA MEA SA-I IA DRACU DE HOTI NESIMTITI SI AVARI.

  7. Taxa asta reprezinta inceputul tuturor magariilor care ne asteapta din partea hamesitilor astia care spun ca ne guverneaza.Singura solutie este sa iesim in strada si pentru asta nu trebuie nici o autorizatie. Daca se stabileste o data, toate masinile care participa se pot invarti legal in P-ta Victoriei la nesfarsit.Ma indoiesc ca se va ridica (virgula) capul plecat dar asta este singura solutie. Jos taxa !!

  8. Foarte multi dintre noi am asteptat aderarea la U.E. pt. a ne putea achizitiona un autoturism la mana a doua din import dar am constatat ca aceasta aderare nu a adus nimic nou in afara de impozite si taxe mai mari, pe care guvernantii nostri au tinut sa ni le aplice pentru a ne descuraja si pt. asi urmarii grupul de interese. Nu sunt de acord cu aceasta taxa aberanta si militez pt.scoaterea ei in afara legii.

  9. Asta suntem un popor de fraieri, cum se mai pune o taxa o acceptam si culmea este ca vedem si cozi imense la ghisee. In loc sa stam la cozi sa platim taxele mai bine am iesi in strada.
    Nu sunt de acord cu aceasta ultima magarie TAXA AUTO.~X(

  10. Am primit raspuns din partea C.E prin d-na Micole Wieme care mi-a scris prin mail ca C.E. va sesiza Curtea de Justitie a Europei in baza art.226 dar ca este o procedura lunga si greoaie tocmai prin prisma unor subiectivisme din partea guvernului Roman.Am primit si un sfat din partea doamnei:”art.90 din tratatul de aderare interzice aplicarea unor impozite mai mari pt.autovehicolele uzate,provenite din alte state membre,decat pentru autovehicolele interne similare”si in consecinta orice cetatean se poate adresa cu cerere de chemare in judecata a Statului Roman aici in tara la instanta competenta.Voi participa la o posibila demonstratie in strada a celor nemultumiti de aceasta taxa si voi actiona in instanta statul,asumandu-mi orice risc.Trebuie sa fim multi si uniti.Vom invinge!!

  11. Buna ziua.Tocmai am cumparat un autoturism din Germania cu norma D3 si am avut neplacuta surpriza sa constat ca nu este Euro3 sunt atat de nervos ca imi vine sa plec la Bucuresti sa le dau la toti miseii foc.Sunt de acord sa organizam un protest de amploare in orasul Deva pt. ca eu sunt din HD sau in oricare oras.Daca iesim cativa o sa se mai gaseasca cateva sute care sa iasa.Ne-am saturat sa inghitim. cacaturile mafiotilor de la putere,va rugam pe cei din orasele mai mari faceti ceva pt.ca lumea o sa vada la televizor si o sa ne unim toti .Eu am sa vin personal cu cel putin zece masini pline .Vom cauta sa facem protestul legal daca nu vom trece la alt gen de manifestari.Astept sa vad cel mai mic protest de strada si atunci vom veni cu totii ,daca vom lupta ,pt.binele nostru vom lupta. ASADAR IN STRADA BAIETI va astept.

  12. Smecheria marunta de cartier nu poate tine loc actului de guvernare a tarii. Acest mod feudal de a impune o taxa nu poate fi tolerat si nici nu va fi tolerat in UE.

    Putem ajuta actul de justitie europeana printr-un protest coerent si elegant.

    la inceputul lui martie 2007 (cel tarziu…) vom posta aici un manunchi de planuri LEGALE prin care vom putea ataca taxa. Vom vota democratic si vom trece la actiuni concrete.

    Daca va mai fi cazul si nu se misca UE mai repede … 🙂

  13. Suntem singura tara din UE care avem comparativ cu restul tarilor UE, cele mai mari taxe la inscrierea
    sau mai bine spus inmatriculare auto. Pana a intra noi in UE au fost probleme la polonezi carora li se percepea
    taxe mult mai mici cu cele de la noi. Ai mei au facut „gat”, Guvernul lor a luat masuri bineinteles tot la interventia UE si acum platesc 10% din valoarea masini cumparate. Exemplu: un VW Passat fabricatie 1996, D3=Euro 2 cumparat in Germania cu 2000 Euro; ptr. aceasta masina polonezul plateste 200 Euro taxa de inscriere si e multumit.
    Daca ar fi asa si la noi (chiar si 30%) eu personal consider, românii nostri ar fi multumiti sau mai bine zis
    ar spune: „Da, D-le, Taricanu e un domn” nu ar injura toata ziua la Dansul. Daca citesti aceste randuri D-le Prim ministru
    incearca te rog din suflet sa faci ceva si pentru cei multi, care nu au bani sa-si ia Logane noi sau Dumnezeu stie ce alte tipuri noi de masini la care se poate numai visa. Fa ceva util astora de jos, daca drumuri ca lumea nu ne faci lasa-ne barem sa avem o masina decenta nu coji de Dacii care nu reflecta altceva decat „epoca” aia ciudata de demult.
    Dumnezeu sa nu uite de bietii romani. Va multumesc!

  14. Un roman din gramada – nu sunt de acord cu punctul tau de vedere. Ce inseamna „bietii romani”? Ce inseamna „lasa-ne sa avem o masina decenta”?

    Trebuie sa ceri voie cuiva ca sa traiesti demn? Trebuie sa toleram mogaldanismul centralizat, sa ne aplecam umili in fata bulibasei si sa multumim pentru fiecare gura de aer pe care o respiram fara taxe?

    NU! Lucrurile sunt si simple si clare:
    – o taxa nu poate fi instituita pentru simplul motiv ca statul are nevoie de bani. Statul trebuie sa justifice acesta colectatre si trebuie sa stim unde se duc banii.
    – motivatia acestei taxe este pusa pe seama dizolvarii accizelor. „Pai nu trebuie sa punem niste bani la loc?” – cica asta e logica finantelor. Raspuns – ba da Statule, dar trebuie sa si faci ceva de banii aia.

    Refuz sa traiesc intr-un stat feudal. Suntem in 2007.

  15. Niste nenorociti!
    Cum reprezentati oamenii care v-au votat,domnilor guvernanti? Cum le aparati interesele? RUSINE!!!
    Pe de alta parte,avem si noi partea noastra de vina. In alte tari,pana acum erau sute/mii de oameni iesiti in strada,fortand mana guvernantilor!