feb. 032007
 

Relansat pe 15 Martie
(numarul opiniilor de sprijin este inca prea mic…)

Guvernantii par fie orbi, fie muti. Incepand de astazi, aici, vom redacta impreuna o scrisoare deschisa, necenzurata, prin care vom face cunoscuta opinia publicului fata de controversata taxa speciala auto la prima inmatriculare. Mass-media a popularizat prea mult pozitia sustinatorilor taxei, in comparatie cu cea a contestatarilor…

Opiniile pot fi inserate cu ajutorul formularului din partea de jos a paginii.

Atentie, limbajul dur si injuraturile nu ajuta. Ci, dimpotriva, pot „confirma” (pot da apa la moara pentru…) ipoteza sustinatorilor taxei, conform careia impotriva sunt doar cativa traficanti de frontiera care nu inteleg marele pericol ecologic presupus de importurile auto SH.

Opiniile culese pe „totalauto.ro” vor fi transmise guvernului sub forma unei scrisori deschise, una foarte foarte lunga (speram). Ne propunem sa transmitem scrisoarea in prima parte a lunii Martie 2007, insa – in cazul in care vom strange in timp scurt un numar important de opinii (argumente) – este posibil sa devansam data transmisiei.

Daca veti considera oportun sa atasati opiniei si un CNP, greutatea punctului dvs devine mult mai importanta. Desigur, acest detaliu nu este obligatoriu, argumentele dvs fiind la fel de valabile chiar si in conditii de anonimat.

Pai, sa incepem… Esti impotriva taxei? De ce?

  270 comentarii despre “Atac la TAXA AUTO – scrisoare deschisa !”

  1. Taxa de prima inmatriculare este o rusine pe obrazul Romaniei. O taxa protectionista. N-am intrat bine in UE si deja vom fi dati in judecata.

    Pot sa cumpar o utilitara SH mai mare de 3.5 tone, un camion etc. si nu platesc nimic… dar poluez cat 10+ masini euro 1-2.
    In schimb nu pot lua o masina mica SH pusa la punct si Euro2 din cauza taxelor mafiote.

    Se defriseaza paduri, vezi prin tara numeroase rauri poluate, spatii verzi lasate de izbeliste, gunoaie, in Bucuresti se construieste peste tot, au invadat pana si putinele spatii verzi ramase…
    Dar ei sunt toti ecologisti acum!

    Aerul care circula deasupra noastra este in miscare tot timpul. E ca si cum ai pune taxa pe aerul care vine din Rusia, trece deasupra noastra si-n cateva zile ajunge deasupra Marii Mediterane.

    Si ei mint spunand ca au grija de aerul pe care-l respiram si de mediu.

    Fiti fara grija! La votul urmator am sa va penalizez si eu in consecinta!
    Veti primi ce meritati.

  2. Cata nedreptate este in Romania!Ocupam ultimul loc in toate clasamentele,avem venitul minim de 100 euro si taxe cat cuprinde.Aplicati o taxa si pe vise!Imi este rusine de mine ca v-am votat sa traiesc mai bine.Am visat ca odata cu aderarea voi putea sa circul cu o masina sh.pe amaratele noastre de sosele.Voi sunteti adevaratii DICTATORI,mincinosilor.Avem o clasa politica care nu urmaresc decat interese proprii.Voi pleca si eu ca multi altii sa spal pe jos in alta tara unde imi voi putea cumpara o masina dar mai ales am sa o conduc!Vei platii TARICENE pentru toata nedreptatea pe care o sustii cu groapa de gunoi.Voi sunteti cei care cauta in groapa sa manance rahat.Nu iti este teama de multime TARICENE? Se vede pe fata ta ca esti dat dracului de rau.Halal prim-ministru avem.Hai sa facem schimb de masini si de salariu d-le TARICEANU,sau mai bine nu,eu sunt un om cinstit pe cand tu esti un mincinos si un profitor.Nu uita sa pui taxa si pe vise!!!

  3. Domnilor sa spus ca vezi draga doamne taxa propusa de guvern era la jumatate fata de cea actuala doar ca la trecerea acestei legii prin parlament aceasta a cunoscut o modificare semnificativa. Adica guvernul vezi draga doamne „ce baiat bun” este ca sa gandit la noi, dar tot guvernul acum ca sa ne demonstreze ca se „gandeste la noi” vrea sa puna taxa si pe masinile inscrise in Romania, acelea care fac obiectul unei vanzari.
    Domnilor, acesti nenorociti cere pretind ca ne guverneaza nu mai au din ce sa scoata bani pentru plimbari, mariri de salarii, asigurari de pensionare etc… Va mai pot spune ca noi Romanii ne cam meritam soarta deoarece suntem un popor de lasi care asteapta sa-i rezolve altul problemele. As fi curios sa vad ce s-ar fi intamplat daca aceasta taxa ar fi fost impusa in Franta-Germania, oare ar fi fost manifestari de strada!!!! Noi nu suntem in stare nici sa protestam la acest furt din buzunarul nostru.

  4. Neneorociti de guvernanti ce partide ce guvern totul e o minciuna totul duce la PCR mai modern adica alta minciuna ,santem lasi noi nu ar trebuii sa-i lasam sa-si bata joc de noi nu se mai poate ,sa plateasca guvernantii o taxa pt aerul respirat ca ne cam sufoca cu taxele astea .

  5. interesant…..
    cel care se duce sa isi cumpere o masina in UE nu se duce sa isi cumpere o masina mai rabla decat rablele noastre toti care isi cumpara vor cel putin euro 2
    Taxa este o prostie mare de tot
    Dar Romanul este fraier
    FRAIER CA ACCEPTA !!!
    Este o decizie a guvernului deja luata asa ca concetateni pregatiti creditele si ciorapii (nu cred ca un ciorap e suficient)

  6. Cred ca noi sintem cei care trebuie sa circulam cu masini mai vechi si nemtii cu cele mai noi avind in vedere ca suntem saraci.Cu conditia sa ne lase „boierii” din conducerea tarii.

  7. In decembrie 2006 am cumparat un Citroen C4, 1.6 litri benzina,pentru a scapa de de vechitura de Super Nova avuta anterior si am optat pentru o masina noua din considerentul ca nu-mi iau o masina la mana a doua pentru ca nu stiam cine a avut-o si in ce stare tehnica se afla.
    dar prieteni de-ai mei si-au cumparat vw.Golf si Passat din 2004 cu 134000 km la bord si am ras de ei spunand ca mai aveau putin si se vor strica.
    Dar nu s-au stricat ale lor vechi ci a mea noua dupa 1900 km parcursi din cauza unor defecte de fabricatie.
    Deci care sunt gunoaiele domnilor guvernanti?
    Masinile cumparate din strainantate au fost supuse la un Control al Calitatii mult mai riguros decat cele care aveau destinatia catre alte tari( recte europa de Est)si astfel dupa doua luni de functionare ale noastre sunt mai gunoaie ca ale lor de 4-5 ani.
    In concluzie punem o taxa ca sa putem sa mai vindem fierataniile fara calitate care ni se vand ca masini noi, pentru ca altfel de ce sa le cumparam?

  8. Sa-i **** dumnezo pa toti parlamentarii si guvernantii in frunte cu **** ala de Tariceanu. Daca maine ar muri, a-s fi foarte fericit si a-s face chef.

    (Anonim, daca mai incerci sa terfelesti campania noastra, te banam. Injuraturile tale ne indeparteaza de scop. daca vrei sa injuri fa-o asa cum ti-am corectat mai sus **** sau Beep!  🙂 )

  9. Scuze, dar m-am infierbantat citind postarile de mai sus 🙂

  10. S-au saturat oamenii de atata cearta intre maharii acestei tari.Nimeni nu mai face nimic pentru noi,sa bat pe ciolan,le este frica ca vor pierde scaunul si uite asa trec zilele noastre si ne uitam la stiri si vedem cum ei ei se cearta.Scoateti taxa fiindca a inteles tot omul de rand ca este nelegala si nu are rost s-o mai amanati sau s-o cotiti.Suntem cetateni ai Europei si vrem drepturi ca si ceilalti.

  11. Trecand peste veridicitatea simpla a fiecarui caz in parte, trebuie sa gandim ca aceasta taxa este doar o noua modalitate de a umple buzunarele statului, fara a se tine seama de scopul acesteia in sine, respectiv protejarea mediului inconjurator. Sumele incasate nu sunt folosite pentru protectia mediului, ci pentru a astupa diverse gauri create de necesitatile bugetare. Cuantumul taxei este o sfidare la adresa demnitatii simplului cetatean, datorita imposibilitatii acestuia de a-si achizitiona un autoturism nou sau de a plati o taxa de prima inmatriculare pentru un autoturism second dintr-un salariu mediu ridicol, datorita halului in care ne-au adus guvernantii alesi de noi, si ale caror demersuri politice nu vizeaza decat promovarea propriilor afaceri (vezi presedintele A.P.I.A.)
    As propune totusi sa ne gandim la o varianta eficienta de eliminare a acestei taxe, iar ideea de organizare a unor marsuri de protest este binevenita, chiar mediatizarea acesteia prin presa, iar cu aceasta ocazie sa se infiinteze o organizatie nonguvernamentala prin perceperea unei taxe MODICE de inscriere al carei cuantum sa fie in functie de numarul membrilor astfel incat suma total perceputa sa permita chemarea in judecata a guvernului, inclusiv in Europa. In caz contrar, nu ne va ramane decat sa comentam realitatea celor scrise, fara a putea schimba nici macar zambetul perfid al alesilor la adresa celor nemultumiti.

  12. am adus din germania un ford focus ghia fabricat in 1999 si prima inmatriculare in 2000,are ca norma de poluare d4 si la rar m-i sa spus ca are euro 2 .intrebarea mea este cum in germania d4 este ca si euro 4 iar in romania este euro2

  13. Cat de usor isi aproba sporuri parlamentarii?!Cat de greu vor sa renunte la taxa?!Este o sfidare certa a bunului simt.Pentru ei se poate pentru noi cei multi si amarati nu.Este prntru a doua oara cand isi maresc veniturile chiar si cu acest 10%spor ca au antene pe cladirea parlamentului.RUSINE!!1Sunt oameni care mor de foame si voi va lafaiti in bani,pentru voi dragi parlamentari si pentru familiile voastre totul este gratis in aceasta tara unde noi muncim din greu pentru un venit minim iar voi vreti mai mult si mai mult.Oameni buni,cei care mai aveti demnitate,haideti sa facem ceva concret,sa inteleaga si d.l Tariceanu ca suntem multi dar nu chiar atat de prosti sa acceptam ca pentru noi pot fi doar taxe peste taxe iar pentru ei raiul pe pamant.Senosh si toti ceilalti care aveti cum si cu ce faceti ceva ca nu se mai poate.Nu trebuie sa mai asteptam sa treaca 6 luni cat a cerut europa pt.ca guvernul sa ia masuri impotriva taxei.Ei au dat un semnal,haideti sa profitam si sa ii ajutam cumva.

  14. taxa asta,este cel mai simplu mod de a-ti umple buzunarele, la fel ca multe altele(si totul cu acte in regula)

  15. trebuie sa initiem o actiune in justitie , contencios …, sa cerem suspendarea taxei pana se judeca .
    motivatia cu „taxa ptr. inoirea parcului auto nu are baza legala
    …sa demonstreze Guv.
    dar nici suport economic .Vindem rablele la fier vechi si cumparam un Ford mondeo super , 3800Euro , din 2000 (euro 3)
    poluare ;care este ponderea consumului de carburanti ai pers. fizice, fata de tot ce inseamna propr. stat sau participare a statului , la mijloacele de transport de mare capacitate si tonaj ,

    si mai avem motivatii

    cu stima