feb. 032007
 

Relansat pe 15 Martie
(numarul opiniilor de sprijin este inca prea mic…)

Guvernantii par fie orbi, fie muti. Incepand de astazi, aici, vom redacta impreuna o scrisoare deschisa, necenzurata, prin care vom face cunoscuta opinia publicului fata de controversata taxa speciala auto la prima inmatriculare. Mass-media a popularizat prea mult pozitia sustinatorilor taxei, in comparatie cu cea a contestatarilor…

Opiniile pot fi inserate cu ajutorul formularului din partea de jos a paginii.

Atentie, limbajul dur si injuraturile nu ajuta. Ci, dimpotriva, pot „confirma” (pot da apa la moara pentru…) ipoteza sustinatorilor taxei, conform careia impotriva sunt doar cativa traficanti de frontiera care nu inteleg marele pericol ecologic presupus de importurile auto SH.

Opiniile culese pe „totalauto.ro” vor fi transmise guvernului sub forma unei scrisori deschise, una foarte foarte lunga (speram). Ne propunem sa transmitem scrisoarea in prima parte a lunii Martie 2007, insa – in cazul in care vom strange in timp scurt un numar important de opinii (argumente) – este posibil sa devansam data transmisiei.

Daca veti considera oportun sa atasati opiniei si un CNP, greutatea punctului dvs devine mult mai importanta. Desigur, acest detaliu nu este obligatoriu, argumentele dvs fiind la fel de valabile chiar si in conditii de anonimat.

Pai, sa incepem… Esti impotriva taxei? De ce?

  270 comentarii despre “Atac la TAXA AUTO – scrisoare deschisa !”

  1. Da ce sa mai spunem de intrarea noastra in UE?am intrat in UE si platim taxele unei masini aduse d dincolo d 2 ori mai mul.CUM se poate asa ceva?e incredibil asemenea tampenie.dece nu putem sa fim in rand cu celelalte tari???noi niciodata cu asemenea hoti in parlament nu vom putea duce o viata mai buna. trebe FACUT CEVA NEAPARAT…………………

  2. structurile mafiote din romania fac legile in favoarea lor

    cea mai mare structura mafiota din romania care sa consolidat inclusiv la nivel guvernamental si prezidential este cea a importatorilor si producatorilor de autoturisme.legile in domeniu sunt facute de ei,cei desemnati sa le faca numai le pun in aplicare si asta fara nici o dezbatere sau intarziere.nu exista nici o indoiala ca aceasta este o structura si functioneaza dupa reguli mafiote din moment ce nici unu din guvernantii desemnati de noi nu are curajul macar sa discute despre aceste subiecte dar mai sa ia masuri.primele legi care le favoriza afacerile au fost autoturisme pana in 8 ani,apoi cele cu euro 2,3,4 ca in final sa apara cea cu taxa de prima inmatriculare.primele legi au fost elaborate chiar de actualul presedinte pe cand era ministrul transporturilor iar ultima lege de guvernul actual in care priministrul este desemnat de aceasta structura mafiota presdinte de onoare,dumnealui fiind si cel care nici nu vrea sa auda de vreo modificare a acestei taxe dar mai de anularea ei.acesta este modul clasic de functionare al structurilor mafiote prin infiltrarea in cele mai inalte structuri pentu a controla in totalitate zonele de interese.daca romania va trebui sa plateasca pentru astfel de greseli vom plati tot noi contribuabili de rand,presedintele si prim ministru sunt interesati de binele lor nu al nostru ca dovada si scandalurile din ultima vreme cauzate tot de sferele de interese.in incheiere vreau sa spun ca totusi ori ce rau e in spre bine,pe aceste legi are si tara noastra un loc in topul miliardarilor,cine nu si-ar dori sa-i mearaga asa usor in afaceri!

  3. coruptii controleaza coruptia!

    nu de geaba comisia ue a spus ca in romania nu numai ca nu sa rezolvat problema coruptiei dar aceasta a scapat de sub control.vreau sa ii contarazic,la noi in tara coruptia este total sub control,controlata si dirijata la cele mai inalte nivele,chiar de cei alesi de noi.
    PS>in ultima perioada s-a cam imputit ciolanul,se pare ca nu mai le ajunge la toti,s-au ciocnit sferele de interese(vezi scandalul primminstro-presidential).chir fara nici o rusine se demasca unul pe celalalt,iar noi stam si ne uitam cu gurile cascate,ei au impresia ca noi suntem prosti si nu ne dam seama de gravitatea abuzurilor care le fac si o sa le inghitim gogosile lor justificative cu care vor sa apara in fata noastra ca niste victime,de fapt fiind foarte corecti!?

  4. no coment…ar fi prea multe de spus impotriva taxei..

  5. imi pare foarte rau ca am dat de aceasta pagina numai astazi. In rimul rand as dori sa-i rog pe cei de la total auto sa promoveze mai vehement acest site pt.ca nu se stie de el si cu cat afla mai multi despre el, cu atat mai multa lume se va razvrati. Am citit fiecare comentariu in parte si vad o gramada de lume care este nemultumita de aceasta INCREDIBILA taxa, dar nimeni nu intreprinde nimic. Daca cineva imi spune ce sa fac pentru a organiza un mars de protest in Bucuresti, am sa ma ocup de toate demersurile pt.ca acest lucru sa se intample. Nu uitati insa ca trebuie sa fim uniti si in momentul organizarii acestuia, toata lumea sa se prezinte, impreuna cu toate rudele si prietenii acestora.
    Este o rusine ca acceptam ca aceste lucruri sa se intample la noi in tara. HAIDETI SA FACEM CEVA!!!!!!!!

  6. salut!cea mai mare hidosenie pe care am auzit-o in legatura cu taxa suna cam asa:NU SE INMATRICULEAZA masina in RO pana nu dai o declaratie (la notar)in care specifici ca in eventualitatea scoaterii taxei ESTI DE ACORD SA NU-TI PRIMESTI BANII INAPOI SAU DACA SE MARESTE ESTI OBLIGAT SA PLATESTI DIFERENTA!Pur si simplu PORCESTE!!!Va rog frumos sa-mi spuneti ca nu este adevarat!!!

  7. Faza cu notariatul este premiera absoluta pentru mine.

    Maine la Radio Total, incepand cu ora 10:03 la emisiunea „Automotive” (Total Auto) vom intreba in direct bucurestenii daca a semnat cineva un astfel de document.

    Sincer, nu cred. Ii urasc pe initiatorii acestei taxe, dar nu cred ca se poate ajunge pana aici ๐Ÿ™‚

  8. totusi, se aude ceva ca pana la sfarsitul anului aceasta taxa s-ar mai micsora??/

  9. Nu se aude nimic. Pentru cei doi tipi teribili, Tariceanu si Vladescu este mai important sa arate tuturor ca „ei nu fac nici un pas inapoi” decat sa puna tampenia asta de taxa inca o data sub lupa.

    Raman la parerea mea ca puterea de astazi este una feudala, adica la fel de zero-productiva si la fel de urat mirositoare ca cea comunista de pana la ei.

    Sa fie calcata Constitutia atat de lejer si NIMENI sa nu observe acest „mic” detaliu… Asa ceva nu se rezolva in strada, ci la tribunal.

  10. eu zic ca se poate face si in strada, daca am iesi toti ce care avem masini mai vechi si mai prapadite in centrul orasului la un moment dat, pentru a le demonstra cate masini vechi sunt in romania…plus ca si Uniunea europeana ar mai avea un cuvant de spus cand va vedea ca ne opunem si noi acestei taxe

  11. adrian – te rog sa nu crezi nici o clipa ca imi permit cumva sa iti vorbesc de sus – insa felul in care pui problema este pur poetic. Iata de ce:

    1. UE este condusa tot de politicieni. Un posibil interes comun pe linie politica anuleaza orice lamentatie de masa in strada.

    2. UE nu are nevoie de nici un vot din Romania, prin urmare ei sunt niste functionari care aplica niste legi. Daca o tampenie este legala, ei nu vor avea nimic impotriva.

    3. Taxa este atacabila (cu mai multe sau mai putine sanse de reusita) la Curtea Constitutionala. Aceasta taxa incalca un articol din Constitutie.

    Prin urmare:
    – faptul ca striga 1000 de oameni pe bulevard este neinteresant pentru UE.
    – faptul ca este incalcata Constitutia devine o arma redutabila fie si in mana unui singur cetatean…

    Deci, la ataaaaac…

  12. Taxa de prima inmatriculare este ilegala din punctul de vedere al legislatiei europene. Trebuie si probabil va fi atacata la Curtea Europeana de Justitie, insa din cate am auzit in cazul unu verdict incriminator statul nu poate fi obligat sa inlature taxa ci pur si simplu va fi obligat la plata unei amenzi…tot din buzunarele noastre (buget). Pe deasupra, taxa de prima inmatriculare nu face decat sa contribuie eficient la invechirea si degradarea parcului auto romanesc, protejand astfel doar o anumita clasa a societatii, cei ce isi permit cumpararea unei masini noi. Protejeaza deasemenea importatorii de masini noi si mai ales producatorii interni de automobile…si in nici un caz mediul asa cum s-a insinuat! Aceasta taxa este inca o dovada ca suntem condusi de oameni care isi protejeaza propriile interese si care nu dau doi bani pe problemele omului de rand.

  13. Ciprian – am luat tratatul de aderare si personal nu am fost capabil sa gasesc un punct de care sa ma agat pentru a ataca taxa… Asa stiu si eu – s-a incalcat un punct din tratat. Probabil ca a fost incalcat unul din acele puncte ingrozitor de tehnice in care se fac trimiteri la alte documente.

    Insa nimeni nu observa incalcarea Constitutiei Romaniei. Intr-un articol „tz” (nu-l stiu pe dinafara – l-am postat de curand intr-un comentariu) se spune ca statul este obligat sa respecte justa impunere. Aceasta expresie poate fi interpretata ca „un act injust de impunere este unul neconstitutional”.

    Iata un capat din care putem trage…

  14. problema este ca nu facem nimic. hai sa ne adunam si sa ne interesa cum sa facem ca sa scapam de aceasta taxa. Hai sa ne unim si sa facem contestatie la Curtea Constitutionala, sau oriunde ar fi nevoie ca este chiar bataie de joc

  15. Trebuie un jurist bun si curajos. Eu unul nu am gasit un astfel de jurist. Am un jurist ff bun, dar m-a „incurajat” s-o las moarta ca nu merita deranjul, ca n-are timp de pierdut, etc.

    Avem un jurist capabil? Daca da, ne intalnim…