mart. 012006
 

PeugeotSitul original Peugeot: http://www.peugeot.com/

Situl Peugeot in Romania: http://www.peugeot.com.ro/

  199 comentarii despre “Peugeot”

  1. Buna ziua am si eu o intrebare, am si eu un peugeot 406 1.6, 16v, intrebarea mea este : Din ce cauza firbe apa ? motorul merge bine nu se aude ciudat, trage numai k indicatorul ajunge la 100 de grade ! se poate sa fie vreun senzor sau chear garnitura de chiuloasa ?

  2. Corlan Dorin – doar in service puteti afla un raspuns exact.

    Temperatura creste din doua motive: fie apa nu se raceste corect (radiator obturat, apa nu circula), fie motorul are o ungere defectuoasa (apa in ulei, pierdere ulei, ulei prost). Oricum, este un defect pacatos. N-ar fi intelept sa riscati o reparatie acasa…

  3. Buna ziua, am achizitionat din Franta o masina Peugeot 307 sw omologata in Franta cu 7 locuri, iar RAR-ul din Iasi nu-mi omologheza masina cu 7 locuri deoarece am 5 si nu 7 scaune. Masinile de tipul acesta sunt prevazute din fabricatie cu posibilitatea montarii a inca 2 scaune, dar acestea sunt optionale in functie de dorinta clientului care achizitioneaza masina. Servunionul de la Iasi mi-a spus ca masinile noi standard 307 sw la RAR Bucuresti le omologheaza cu 7 locuri, iar de cand vand acest tip de masina, doar un singur client a solicitat inca 2 locuri. Mi se pare aberant ca eu sa fiu nevoita sa cumpar inca 2 scaune, care sunt in valoare de aprox 5000RON pentru ca RAR Iasi nu-mi omologheaza masina cu 7 locuri pana cand nu imi montez cele 2 scaune. De asemenea mi-au spus ca daca nu montez cele 2 scaune, imi fac alta carte de indentitate cu 5 locuri, ceea ce implica alte costuri. Ce solutie exista pentru rezolvarea acestei probleme si ce ma sfatuiti sa fac?

  4. Daca eu as fi RAR, v-as omologa masina tot cu 5 locuri, pentru ca atatea are masina dvs.

    In cazul in care eu as fi RAR si v-as omologa masina cu 7 locuri, iar dvs ati inghesui pe cele 5 locuri fizice 7 persoane, atunci politistul v-ar opri si mi-ar face MIE dosar.

    Ceea ce spuneti dvs in legatura cu masini de 5 locuri omologate cu 7 este ilegal si nicidecum situatia dvs.

    Imi pare rau ca a trebuit sa va scriu ceva ce nu doreati sa cititi…

  5. Din ceea ce imi spuneti dvs. se intelege ca si autoritatea franceza omologheaza aceste masini ilegal, deoarece masina mea este model 2006 si a avut un unic proprietar care nu a detinut niciodata celelalte 2 scaune care sa faca posibila omologarea masinii in Franta cu 7 locuri. Eu nu cred ca autoritatile franceze isi permit sa faca asa ceva. Poate am explicat eu gresit astfel incat mai explic o data: Peugeot 307 SW iese din fabricatie cu dispozitive pentru posibilitatea montarii a inca 2 scaune, in spatele celor 5 care sunt in dotarea standard a masinii. Clientul cand cumpara masina de la reprezentanta are posibilitatea de a opta daca va cumpera sau nu celelalte 2 scaune, care sunt trecute la dotari optionale. Indiferent daca clientul le cumpara sau nu, masina se omologheaza cu 7 locuri, pentru ca astfel e prevazuta ea din fabricatie. De asemenea, si pe site-ul Peugeot, la modelul nou 308SW veti vedea ca aceste scaune sunt trecute tot pe lista optionalelor, iar cei de la Servunion Iasi mi-au spus ca 307 SW si 308 SW le omologheaza la RAR Bucuresti cu 7 locuri, indiferent daca clientul cumpara sau nu celelalte 2 scaune, pentru ca acestea sunt masini de familie si nu se stie cand clientul va mai avea nevoie de montarea unui scaun sau chiar a celor 2. Totusi raspunsul dvs. ma face sa ma bucur ca nu sunteti RAR.

  6. Doamna, ma dau batut. Nu stiu de ce francezii, romanii sau alti comercianti omologheaza o masina cu 5 locuri ca avand 7.

    Intelegerea mea se opreste la aceasta limita – daca am o masina rosie, imi va scrie in talon ca este rosie, nu verde. Daca am o masina cu 5 locuri, voi avea inscrise in talon 5. Nu 7.

    Corect in cazul dvs cred ca ar fi sa se scrie (ca in cazul anvelopelor de iarna) ca masina este de 5 locuri, dar ca i se pot monta optional inca 2.

    Daca nu v-am enervat cu pozitia mea, va rog sa imi spuneti si mie de ce este atat de important pt dvs sa omologati masina cu 7 locuri, mai ales ca nu intentionati sa cumparati si celelalte 2 scaune? Care e cauza nemultumirii dvs?

  7. Nu m-ati enervat cu pozitia dvs. insa, faptul ca traiesc in Romania nu numai ca-mi ocupa tot timpul, dar ma si obliga sa scot permanent bani din buzunar pentru tot felul de aberatii. Daca nu-mi cumpar cele 2 scaune, ceea ce e exclus, oricum pentru omologarea masinii cu 5 locuri sunt nevoita sa platesc in plus incompetenta altora.

  8. Din cate stiu, pentru eliberarea CIV-ului nu exista tarif diferit in functie de nr. de locuri. Puteti sa descrieti un pic motivul pentru care vi se cer mai multi bani daca veti inregistra masina cu 5 locuri (in loc de 7, cum a fost omologata in Franta) ?

    Cred ca diferenta de pret, in fapt principala dvs nemultumire, nu este pretinsa corect de RAR, fiind vorba despre o masina deja omologata in UE.

    Cred ca aici avem ceva de rezolvat.

  9. Buna ziua!
    Masina: Peugeot307 SW, 2HDI,110cp.
    Problema: Atat la accelerare cat si la decelerare,intre 1800 si cca 2600 ture, se aude un usor suierat atat in gol cat si in sarcina. Masina are putere, nu scoate fum, nu consuma ulei(nu completez intre schimburi). Am desfacut capatul furtunului de la intercooler(cel dinspre turbina)-era uscat in interior.Erau”gazate” f.putin piesele din preajma lui; le-am
    sters, cu ceva timp in urma, si vad ca inca sunt curate.
    Intrebare:suieratul releva o problema a turbinei sau cauza lui este alta?
    Nu este suierat de cutie de viteze.
    Multumesc.

  10. Sorin 2008 – regret, dar nu am nici cea mai vaga idee. Din cate se pare, masina nu prezinta niciun alt simptom.

    In locul dvs as da o fuga in service. Dar – la fel de bine – ati putea sa mergeti cu ea pana apar indicii noi, o schimbare de zgomot, etc. Nu cred ca este vb despre un defect major imediat.

  11. Buna ziua.
    Am un Peugeot 307 cu oglinzi orientabile electric si incalzite. Cea din dreapta nu se mai incalzeste. Cum as putea sa scot geamul, fara sa-l sparg, pentru a putea sa vad care este cauza defectului (contact imperfect, circuit intrerupt…)?

  12. Scoaterea oglinzii este extrem de simpla, dar si suficient de riscanta pentru cineva neexperimentat, oglinda fiind orientata cu ajutorul unui mecanism fragil.

    In orice service sunt sigur ca veti gasi pe cineva care sa va demonteze oglinda fara riscuri. Dureaza cateva secunde si nu cred ca poate costa prea mult (doar demontatul).

    Nu trebuie neaparat un service Peugeot, mecanismul de orientare a oglinzii este cam acelasi la toate marcile.

  13. Buna seara !
    Am un Peugeot 306 SXDT din 1996.Porneste doar dupa introducerea codului de pornire!Am reusit sa introduc acest cod de mai multe ori gresit ,rezultatul fiind imposibilitatea de a mai porni motorul.Intrebarea este ce trebuie sa fac pentru a rezolva aceasta problema?Exista solutii?Care ar fi acestea? Va multumesc!

  14. Nu prea ma pricep la masini,asa ca voi descrie in termenii mei.In momentul in care incerc sa pornesc motorul dupa introducerea codului corect,de aceasta data,acesta scoate un zgomot de parca ar cere ajutor!

  15. Este tastatura originala (montata in fabrica) sau este montata ulterior?