mart. 012006
 

SkodaSitul original Skoda: http://www.skoda-auto.com/

Situl Skoda in Romania: http://www.skoda.ro/

  221 comentarii despre “Skoda”

  1. Interesant incidentul cu benzina de 98. Adevarul este ca vaporizeaza mai usor…

    Exista pentru multa lume cu masini pe co95 ca daca pui co98, pui o benzina mai buna.

  2. Aveti dreptate, dar de ce oare recomandarea de exploatare data de producator este clar 95-98.

  3. la problema ce am avut-o cu skoda fabia 2001 1,4 16v,cu pornirea la rece pana la urma este unitatea de clapeta acceleratie care are acel motoros la corpul piesei care actioneaza respectiva clapeta si acel motoras nu mai face cursa completa pt a miisca clapeta,am curatat-o am montat-o inapoi si tot aceleasi simptome,face figuri la relantiv,a crescut putin consumul si nu face amestecul cum trebuie asa ca asta este,bafta,mihai.

  4. pt problema cu pornirea la fabia la cald scri sa de george eu i-as spune sa verifice senzorul de temeratura ca si eu am avut probleme cu el si aceleasi simptome si l-am schimbat si de atunci e totul bine,mihai.

  5. mihai – ma bucur ca ai rezolvat.

  6. am o skoda fabia combi tdi 1422 2005 poate sa imi spuna cineva norma de poluare eu nu stiu

  7. dani – este inmatriculata in Romania?

  8. Buna, am o situatie cu care ma confrunt momentan. Am o skoda octavia combi din 2001, 1.6 benzina,ieri mi s-a aprins becul galben avertizare. Am fost azi la un diagnostic computerizat si mi-a aparut eroare la sonda lambda, cea dinainte de catalizator. Trebuie sa mentionez ca pana ieri am bagat mereu Premium 95 si ieri mi s-a „aratat” sa pun Top Premium 99.
    Acuma, din cate am citit au fost unele cazuri in care problema a fost schimbul de combustibil. Credeti ca poate fi valabil si in cazul meu? Sunt foarte hotarat sa schimb chiar azi sau luni sonda lambda,dar oare ce ar fi sa mai astet? Poate fi de la tipul benzinei?

  9. Indiscutabil, schimbati mai intai benzina si abia dupa aceea, daca mai este cazul, sonda lambda.

    La sonda lambda nu trebuie sa va sperie aprinderea ei, intrucat nu exista vreun pericol imediat. Pentru neregulile grave de functionare (ulei, frane, etc) senzorii sunt rosii.

    Din momentul in care sonda lambda functioneaza gresit, primul lucru pe care il veti remarca va fi cresterea consumului. In timp (poate trece 1 saptamana sau pot trece 3 ani) veti auzi ca motorul are un regim impropriu de functionare.

    Abia din momentul in care motorul va avea un sunet impropriu va incepe regimul autodistructiv de functionare. Pana atunci, inlocuirea sondei va fi doar „importanta”, nu si „urgenta”.

  10. Multumesc pentru informare! La aceasta strategie m-am gandit si eu si am si o complectare in acest sens:Dupa ce mi s-a aprins becul in bord am mai facut ieri 130 km, si azi de dimineata inca vreo 35, si pana acum nu am observat nici o modificare la consum. In ideea de marire excesiva. Avand in vedere ca drumurile au fost 90% in afara orasului, consumul s-a mentinut la cota initiala. Acum voi mai astepta cateva zile sa vad cum reactioneaza!

  11. Marirea consumului nu va fi uriasa, insa se vor adauga 2-3 litri la 100 km fata de media obisnuita.

  12. Aseara, spre surprinderea mea becul s-a stins. Acuma discutand cu mecanicul si electricianul, mi s-a recomandat sa alimentez peste cata benzima mai am de 99 cu benzina de 95 de care puneam de obicei. Dar as vrea o parere, oare e asa nepotrivita Premium 99+ pentru Euro 4, 1.6 i Octavia?
    Dupa parerea dumneavoastra cum ar trebui actionat in cazul acesta? Mers cu benzina de 99 pana la terminare sau facut un mix cu 95 chiar acum?
    Multumesc!

  13. pe bord nu se mai afiseaza km totali si intermediari precum si ceasul. va rog ajutati-ma cu un sfat.
    cu stima.

  14. Cristi – merge bine si cu 99, insa reglajul softului detecteaza o alta compozitie a gazelor (alta concentratie de oxigen) decat cea asteptata si se aprinde martorul.

    Intrucat este stresant sa circulaticu martorul aprins, mai bine puneti benzina de 95. Nu detin adevaruri fundamentale, insa eu asa as proceda in locul dvs.

  15. priscu adrian – ce istorie are acest defect? Cuma aparut? Cum l-ati constatat? Isi mai revine singur afisajul din cand in cand? Pe timp de noapte (cu bordul aprins) vedeti ceva afisat?