mart. 022009
 

dacia-duster-1 Dacia va prezenta la Geneva primul concept-car din istroia sa, Duster. In anii ’80, sub acelasi nume – Dacia Duster – fostul regim comunist a exportat in occident masinile de teren marca Aro. Prin urmare, este fireasca azimutarea asteptarilor lumii auto catre un 4×4. Adica, in forma actualizata la mileniul III, un crossover.

Imediat dupa ce au reusit sa traga cu ochiul pe gaura cheii, multi jurnalisti auto au crezut initial ca ar fi vorba despre un coupe, nicidecum despre un crossover. Adevarul este ca designul conceptului Duster are linii extrem de indraznete, care ne duc cu gandul spre un model de lux.

Trebuie insa sa ne amintim ca mai toate conceptele Renault lansate de-a lungul timpului au imprumutat putine detalii modelelor de serie care le-au urmat, o abordare mai degraba apropiata conceptului „haute-couture”, decat celui „pret-a-porter”.

Daca pana la Duster, am crezut ca noul crossover de la Dacia va fi doar un Sandero supra-inaltat, primele fotografii oficiale ale acestui concept-car ne fac sa credem ca ne putem astepta la mai mult. Ne referim in special la partea din spate, la o anumita alungire a portbagajului, in sensul cresterii adancimii acestuia. Adica la acelasi Sandero mai inalt, dar cu un portbagaj de tip „Qashqai”.

Salonul Auto de la Geneva va fi deschis publicului intre 5-15 martie 2009.

  6 comentarii despre “Duster – primul concept car din istoria Dacia”

  1. Superba masina, sincer , nu ma asteptam , m-ati lasat fara cuvinte k se v-a scoate astfel de masina.

  2. Articolul se refera la un concept-car, adica la o opera de arta, nu la o masina functionala. Filmele cu Dacia Duster sunt doar animatii digitale.

    Cand va aparea modelul de serie, cu siguranta va arata ceva mai… pamantean.

  3. frumoasa masina sa o vedem si pe starzile din romaniasi o intrebare pe linga subiect ai activat la radio delta tinerama si uni plus o parte din ele …da un mesaj pe mail…o zi buna

  4. Yep. Acum activez la Sport Total FM. Ne stim?

  5. Concept extraordinar, asteptam si transpunerea lui in practica. Oricum, FELICITARI companiei DACIA – RENAULT !

  6. asta e masina?
    mai bna era dacia lastun cautatio sa o vedeti!! k aia urcai pana la etaju 4 asta unde sa o bag in ….. :)) ๐Ÿ˜€ =))