ian. 202009
 


In emisiunea „Nasul” din data de 19.01.2009, de la B1TV, premierul Emil Boc a fost invitatul jurnalistului Radu Morau. In cadrul interviului acordat, primul ministru a precizat ca noua formula a taxei auto va aparea „la inceputul lunii Februarie”. Probabil 2009…

Pentru cei care doresc mai multe detalii legate de acest subiect, va prezentam un extras din transcrierea dialogului real, cel referitor la taxa auto:
––––––-

Realizator: „Am revenit (n.r. – din pauza publicitara), doua subiecte care ard in acest inceput de an. De exemplu, spune cineva taxa auto, bineinteles. Hai sa incepem cu taxa auto, pentru ca vad ca sunt multe mesaje cu taxa auto. Ati promis in campania electorala eliminarea taxei auto. In primul rand, brambureala asta ii incurca pe toti: si pe cei care vand si pe cei care cumpara. Doi: cum va arata pana la urma?”

Emil Boc: „Va trebui gasit un echilibru intre nevoia de a proteja industria autohtona, a preveni ca Romania sa devina un cimitir al masinilor vechi, dar, pe de alta parte, de a nu impiedica romanul totusi sa aiba acces la o masina decenta. Ä‚sta este principiul de la care pornim.

In februarie vom lua o decizie, pentru ca daca e sa modificam ceva, se poate face numai prin ordonante de urgente, pentru ca prin ordonante de urgente este reglementata actuala formula, iar in perioada vacantei parlamentare nu poti emite ordonante de urgenta si ministrul a fost foarte corect. Domnul Nemirschi a discutat, a venit si a prezentat si in Guvern alternative, solutii.

Cred ca, in primul rand, ar trebui sa reglementam acea situatie tranzitorie la oamenii care si-au luat masini pana in data de 15 decembrie, cand a intervenit noua taxa si i-a prins pe foarte multi pe picior total nepregatiti, pentru ca nu aveau de unde sa stie ca se modifica legislatia si nu este vina lor ca RAR sau celelalte societati care au atributii in domeniu nu le-au facut programarea ca sa-si poata inmatricula masina.

Aici au fost deja cateva sentinte castigate de unele persoane si va trebui sa reglementam legal. Sunt jurist si stiu ca trebuie rezolvata aceasta problema. In ceea ce priveste, dupa aceea, cuantumul, va trebui sa avem o discutie foarte serioasa la nivelul Guvernului, tinand cont de toate aceste decizii si va fi luata la inceputul lunii februarie.”

(fragment preluat de pe situl Guvernului Romaniei)

  231 comentarii despre “Premierul Boc – referiri taxa auto (actualizat 2010)”

  1. DOMNULE TARICEANU……….MULTUMESC PENTRU BANII PE CARE I-AM PIERDUT (din triplarea taxei auto)! ESTI UN OM DEOSEBIT … SUCCES MULT IN VIITOARELE ALEGERI ! AI SANSE SA AJUNGI PRESEDINTE ! (si vei ajunge, cu siguranta – te voi vota!) CARAGIALE AR FI AVUT CE SCRIE DACA AR FI TRAIT…
    un om simplu CU O MASINA SUPERTAXATA !

  2. Din cate vad, tot Tari este mai popular decat Boc 😀

  3. am cumparat un bmw din germania cu gradul de poluarea, precizat din fabrica Euro 2, iar la RAR mi sa spus ca are grad Non-euro nemasurand noxele cu sonda. si intre timp am aflat ca nu sunt singurul in aceasta situatie. Il rog pe domnul prim ministru Boc sa ai in vedere si aceste „erori” nemasurand noxele.

  4. HAI CAPU SUS CA E 1 FEBRUARIE!! DOAMNE AJUTA!

  5. hai ca e 2 februarie si nimc…………:((((((

  6. Sedinta de guvern este joi sau vineri. Deci 5 sau 6 ar fi ziua magica.

  7. Cine poate sa-mi spuna daca platesc taxa si apoi se scoate, eu pot primi banii inapoi? De atata timp se tot gandesc si dezbat si nimic nu stie nimic sigur:((

  8. Vineri am programare la RAR…am atatea emotii….nimic nou de taxa…ce e facem???

  9. In principiu ar trebui sa se poata recupera banii, insa birocratia va fi probabil mare.

    La RAR nu aveti nevoie de taxa auto. Ei au alte taxe, mult mai mici, asa ca nu trebuie sa va stresati.

  10. asta cica promite nu numai reinapoierea taxei cat si a cheltuilelilor, a onorariului, tot ce mai … si mai important si pt perioada 1 iulie – 15 decembrie 2008 ! eu zic ca e de bine ! voi ce ziceti ? [articol]

  11. Stiu de taxele de la RAR, insa ma temeam ca daca merg in si nu se ia inca o hotarare(cu siguranta), eu care taxa o platesc daca se modifica apoi?Cea din data in care am fost la RAR, sau cea din data in care merg la Finante sa achit „taxa”?
    Multumesc anticipat!

  12. Toata aceasta minciuna ma scarbeste profund niciodata in viata nu am sa mai merg la vot.PUNCT

  13. Pana la urma o sa umblam fara numere daca tot ne mint cu taxa. O sa fie o noua revolutie si sper sa cada toti prefacutii care zic ca ne doresc binele tarii.

  14. dan – mi se pare nerealista varianta. Nu cred ca statul va inapoia bani (este insetat de bani), ci – in cel mai bun caz – va face anumite scutiri de impozite si taxe.

  15. Misule ai dreptate … nu ai de ce sa mergi la vot pt ca nu ai pe cine vota:)) pt ca toti sunt „binevoitori sa ne ajute” poate sa intram in pamant mai repede…