ian. 202009
 


In emisiunea „Nasul” din data de 19.01.2009, de la B1TV, premierul Emil Boc a fost invitatul jurnalistului Radu Morau. In cadrul interviului acordat, primul ministru a precizat ca noua formula a taxei auto va aparea „la inceputul lunii Februarie”. Probabil 2009…

Pentru cei care doresc mai multe detalii legate de acest subiect, va prezentam un extras din transcrierea dialogului real, cel referitor la taxa auto:
––––––-

Realizator: „Am revenit (n.r. – din pauza publicitara), doua subiecte care ard in acest inceput de an. De exemplu, spune cineva taxa auto, bineinteles. Hai sa incepem cu taxa auto, pentru ca vad ca sunt multe mesaje cu taxa auto. Ati promis in campania electorala eliminarea taxei auto. In primul rand, brambureala asta ii incurca pe toti: si pe cei care vand si pe cei care cumpara. Doi: cum va arata pana la urma?”

Emil Boc: „Va trebui gasit un echilibru intre nevoia de a proteja industria autohtona, a preveni ca Romania sa devina un cimitir al masinilor vechi, dar, pe de alta parte, de a nu impiedica romanul totusi sa aiba acces la o masina decenta. Ä‚sta este principiul de la care pornim.

In februarie vom lua o decizie, pentru ca daca e sa modificam ceva, se poate face numai prin ordonante de urgente, pentru ca prin ordonante de urgente este reglementata actuala formula, iar in perioada vacantei parlamentare nu poti emite ordonante de urgenta si ministrul a fost foarte corect. Domnul Nemirschi a discutat, a venit si a prezentat si in Guvern alternative, solutii.

Cred ca, in primul rand, ar trebui sa reglementam acea situatie tranzitorie la oamenii care si-au luat masini pana in data de 15 decembrie, cand a intervenit noua taxa si i-a prins pe foarte multi pe picior total nepregatiti, pentru ca nu aveau de unde sa stie ca se modifica legislatia si nu este vina lor ca RAR sau celelalte societati care au atributii in domeniu nu le-au facut programarea ca sa-si poata inmatricula masina.

Aici au fost deja cateva sentinte castigate de unele persoane si va trebui sa reglementam legal. Sunt jurist si stiu ca trebuie rezolvata aceasta problema. In ceea ce priveste, dupa aceea, cuantumul, va trebui sa avem o discutie foarte serioasa la nivelul Guvernului, tinand cont de toate aceste decizii si va fi luata la inceputul lunii februarie.”

(fragment preluat de pe situl Guvernului Romaniei)

  231 comentarii despre “Premierul Boc – referiri taxa auto (actualizat 2010)”

  1. eu am patit-o marian, tot cu nr rosii! era la cealalta schimbare de taxa in iulie 2008! nu cred de loc ca esti prima victima! cel putin eu cand mergeam dupa prelungiri erau cateva zeci de oameni in aceeasi situatie, numai in orasul meu! nu e condamnare, e scoatere de sub urmarire penala, amenda administrativa (150 lei) si 3 luni de suspendare carnet! dai examenu si ti-l da intr-o luna! NU e chiar asa de groasa cum pare (sau cum ar vrea ei sa faca sa para)! eu am facut-o si ma mandresc cu asta! la asemenea guvernanti asemenea raspuns! daca ar gandi numai jumatate din romani ca mine…

  2. OFFTOPIC:
    UN ARTICOL
    pentru ionut cel care uraste sa stea dupa ‘rable’ si nu numai.

  3. dan – poate ca – din motive de vesnica degringolada – au indulcit putin situatia. Intr-unul din posturi cineva se plangea ca s-a dus la RAR cu masina neinmatriculata (ca sa nu mai dea bani pe platforma), iar cei de la RAR au anuntat Politia. I s-a facut dosar penal.

    Chiar si amenda penala daca se da, la a 2a prostie tot zdup este (1 luna, 6 sapt.). Conducerea masinii neinmatriculate este ifractiune si este caz penal.

    Nu cred ca e foarte corect sa le spunem oamenilor „circulati si fara inmatriculare ca luati o amenda si gata…”. Poate ca acum este surubul mai larg, dar poate sa iasa nasol maine poimaine…

  4. da, eu nu am zis ca nu se face dosar penal! dar daca nu ai antecedente, nu ai lovit pe cineva sau ai fost baut sau alte chestii agravante, deci daca e NUMAI dupa nr rosii esti scos de sub urmarire penala si platesti amenda administrativa 150 lei! cati oameni cunosc eu ca au patit asta toti mi-au spus acelasi lucru! amenda administrativa si cazier curat! asta e! SIGUR! inca o data : daca e NUMAI nr rosii fara nimic altceva! ca de ce e asa, care e schema cu surubul mai larg, nu stiu, dar asta e realitatea!

  5. iar faza cu „zdupul” eu nu m-as pronunta! dupa cata experienta am avut eu cu justitia in RO (recunosc nu prea multa, dar cata e) concluzia mea e ca nu-i dracul asa negru cum pare! degeaba! RO ramane RO!

  6. vorbiti si de protestul de ieri bai nene ca ati stat acasa unii sa facem noi gura in locul vostru dar in 7 oameni nu se poate face nimic imi pare rau cand vad cat sunt de lasi unii

  7. O sa ne luam atv-uri cu un carlig de remorcare,si remorci adaptate pentru transport persoane,cand mergi singur mergi numai cu atv-u cand mai ai de dus persoane in plus iei si remorcuta dupa tine(:D),la vremuri de criza, masuri de criza(glumesc desigur).
    Bravo domnu Boc dati-i lui Base bani mai multi pentru deplasari,ai inceput cu masuri amuzante ca cea cu demnitarii care trebuie sa foloseasca de acuma transportul in comun,ia mai amuza-ne umpic si fa ca taxa sa coste 1 euro,asta da poanta.

  8. dane – nu te-am contrazis, ci doar am subliniat ca este riscant (pentru cei care se informeaza de aici) sa fie fluturata ideea ca poti sa circuli si cu nr. rosii expirate intrucat totul se reduce la 1 milion jumatate.

    Faza cu zdupul este prevazuta in codul penal. Asa cum stii si tu (faceai referire la o anumita pregatire juridica) pedeapsa creste cu recidiva. Sa nu uitam ca exista babute intemnitate ca au furat o paine, dar si criminali sangerosi care sunt lasati liberi pe strada.

    Pe scurt – un exemplu nu poate fi transformat in regula. In cazul tau judecatorul a decis favorabil. Poti fi absolut sigur ca acelasi lucru se va intampla si cu Marian? Ii doresc sa fie asa. Dar ce se va intampla cu al 10-lea care va ajunge in aceeasi situatie? Cu al 100-lea? La un moment dat amenda civila va fi amenda penala, iar in caz de recidiva… Nu mai cobesc.

    Repet, nu te contrazic, insa mi se pare foarte riscant pt oameni sa li se spuna „cat de simplu rezolvi dupa ce ai condus masina neinmatriculata”.

    Parerea mea… hac… 🙂

  9. da sunt de acord cu amendamentele aduse de tine iulian! se poate intampla orice in justitia romana, asta e clar, si mai mult nu se stie cand dintr-o data se va dori sa se dea „un exempu”! care poate va fi si facut public sa stie TOATA tara ca LEGEA se aplica in RO! sa stie romarlanii ca unde-i lege nu-i tocmeala! tinand cont de acest adevar nu recomand altora sa o faca, sau mai bine zis „daca o faceti, o faceti pe propria raspundere”! daca am zis ce am zis ca ar fi ceva sa o faca mai multi, e din faptu ca eu sunt un pic mai anarhist asa din fire si e felul meu de a indemna la nesupunere civila! e raspunsul meu PERSONAL la situatia in care traiesc! (PS : procurorul da verdictu, nu judecatorul, ca nu mai exista infatisare)

  10. dar noi cei care ne-am repatriat ,si ne-am adus masina proprietate ,e cinstit sa platim atata? Atunci de ce nea-ti spus sa ne intoarcem in tara? Ce facilitati sant pt ce-i repatriati care au adus atata timp (13 ani de ex)valuta in tara?

  11. Or sa dea vina pe criza economica doamna(domnisoara) Farcas.Sper ca nu v-ati intors in tara pentru ca „v-au chemat astia”!Sa-l vedem acum pe Isarescu ce politica monetara o sa aplice.Bine ca nu ne cere sa platim taxa in euro.

  12. Salutare.In legatura cu numerele provizorii nu va mai riscati sa iesiti pe strada cu ele expirate pt ca se stie exact de la ce numar-la ce numar s-au eliberat in acea luna.
    Daca nu dadea Tariceanu ODU nu erau atatea cu dosare penale,stiu si eu vre-o 5 si acum plang pe la usi ca sa scape cu amenda penala.

  13. Discutia asta cu taxa auto e pe toate gurile romanilor , discutii si iar discutii dar tot degeaba nu scad „astia„ taxa auto asta e guvernul romaniei . Profita si ei cat pot de romani ,toata lumea e nemultumita de taxa auto .cand se mai discuta despre asta ?pana cand se rezolva ceva sa ne vedem cu bine ….;)

  14. Ar trebui ca cei care nu mai pot sa-si scoata numere rosii si nu au bani de taxa,sa-si lase masinile parcate la guvern,astfel incat sa se blocheze cv drumuri,nu stiu daca se poate cere o aprobare de protest pe durata nelimitata.
    P.S.:Oricum n-o sa puteti circula cu ele.

  15. iulian spune-mi si mie unde scrie in brif dak are catalizator????????