ian. 202009
 


In emisiunea „Nasul” din data de 19.01.2009, de la B1TV, premierul Emil Boc a fost invitatul jurnalistului Radu Morau. In cadrul interviului acordat, primul ministru a precizat ca noua formula a taxei auto va aparea „la inceputul lunii Februarie”. Probabil 2009…

Pentru cei care doresc mai multe detalii legate de acest subiect, va prezentam un extras din transcrierea dialogului real, cel referitor la taxa auto:
––––––-

Realizator: „Am revenit (n.r. – din pauza publicitara), doua subiecte care ard in acest inceput de an. De exemplu, spune cineva taxa auto, bineinteles. Hai sa incepem cu taxa auto, pentru ca vad ca sunt multe mesaje cu taxa auto. Ati promis in campania electorala eliminarea taxei auto. In primul rand, brambureala asta ii incurca pe toti: si pe cei care vand si pe cei care cumpara. Doi: cum va arata pana la urma?”

Emil Boc: „Va trebui gasit un echilibru intre nevoia de a proteja industria autohtona, a preveni ca Romania sa devina un cimitir al masinilor vechi, dar, pe de alta parte, de a nu impiedica romanul totusi sa aiba acces la o masina decenta. Ä‚sta este principiul de la care pornim.

In februarie vom lua o decizie, pentru ca daca e sa modificam ceva, se poate face numai prin ordonante de urgente, pentru ca prin ordonante de urgente este reglementata actuala formula, iar in perioada vacantei parlamentare nu poti emite ordonante de urgenta si ministrul a fost foarte corect. Domnul Nemirschi a discutat, a venit si a prezentat si in Guvern alternative, solutii.

Cred ca, in primul rand, ar trebui sa reglementam acea situatie tranzitorie la oamenii care si-au luat masini pana in data de 15 decembrie, cand a intervenit noua taxa si i-a prins pe foarte multi pe picior total nepregatiti, pentru ca nu aveau de unde sa stie ca se modifica legislatia si nu este vina lor ca RAR sau celelalte societati care au atributii in domeniu nu le-au facut programarea ca sa-si poata inmatricula masina.

Aici au fost deja cateva sentinte castigate de unele persoane si va trebui sa reglementam legal. Sunt jurist si stiu ca trebuie rezolvata aceasta problema. In ceea ce priveste, dupa aceea, cuantumul, va trebui sa avem o discutie foarte serioasa la nivelul Guvernului, tinand cont de toate aceste decizii si va fi luata la inceputul lunii februarie.”

(fragment preluat de pe situl Guvernului Romaniei)

  231 comentarii despre “Premierul Boc – referiri taxa auto (actualizat 2010)”

  1. ca sa nu mai spun ca un TIR polueaza cat 10 masini mici ! si pe asta vreau s-o vad (in RO) proprietarii de TIR-uri (se stie cine sunt) sa plateasca ei mai mult ca marlanul de rand … chiar s-ar da lumea peste cap …

  2. astazi iesim in strada la 12 poate asa o sa se indure sa faca ceva cu taxa asta care ne-a mancat nervii.Jos taxa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Dane parca in momentul cand iti faci itp-ul trebuie ca masina sa se incadreze intr-o anumita limita a emisiilor de noxe(limita maxima),deci o dacie 1300 din 80 daca este peste acel prag cu emisiile oricum „n-ar trebui” sa i se mai dea dreptul de a circula,si in functie de acea limita sa se stabileasca si cuantumul taxei de poluare!
    Nu mai tin minte pe ce site am citit o propunere ca fiecare gram de CO2 peste 100, sa coste ‘1,nu stiu cat’.

  4. Salutari! Urmaresc discutiile cu interes si astept rezultate. O nelamurire am…daca mi-am facut RAR pe 3 februarie, si vom cunoaste cuantumul taxei in 1 Martie, eu voi fi incadrat la taxa triplata? SI daca nu cer prea mult, ce demersuri trebuie sa fac pentru inmatriculare, masina este din Spania,nr sunt valabile, este pe numele meu de la achizitionare. Momentan am doar cartea de identitate. Multumesc mult, in special domnului Iulian Senos pentru amabilitate!!!

  5. Nu exista „incadrari” la plata. Cand platiti se aplica formula din ziua respectiva. Adica puteti astepta o valoare mai buna a taxei, RAR fiind valabil 60 de zile.

    Procedura de inmatriculare in Romania este simpla. Trebuie sa va interesati despre procedura de radiere din Spania. Radierea propriu zisa se face automat de la Bucuresti, insa trebuie sa vedeti exact cum este cu impozitele.

  6. am impresia ca BOC isi cam bate joc de noi,a zis luna februarie la inceput imediat e jumatatea lunii ,ori ne duce cu zaharelu ori isi bate joc de noi

  7. NU trebuia sa lasa mai jos de euro3(situatia inainte de julie 2008)si sa lasa asa.DAR:imbecilii au modificat.DE CE???Si daca da,de ce au adus urgenta impotriva deciziei lor??Ca fac ce vor.Si noi platim fiecare banut din munca nostra pt viata luxoasa care o duc ei.Pana cand????

  8. Nu a cerut nimeni sa lasa masinile euro2 sa intra atunci,pana in julie 2008.Nu??Numai sa micsoreze taxa.Au spus ca nu vor ca Romania sa ajunga groapa de gunoi pt rable din west..nu a cerut nimeni sa fie asa!!!Fratii mei ….ROMANI!!!..fiecare zi e unul care lucram si traim degeaba….ca astia ne fura,ne mint,si fac ce vor.Voi amintiti daca am avut sansa macar sa votam sa intram in UE???? Daca vrem sau nu???

  9. Si de atunci cand am intrat cu fiecare zi ce trece e mai nasol si mai greu.Ne conduc undeva,cumva ….dar unde???E bine sa taci…sau ar trebui sa faci revolta si sa mergi pana-n panzele albe???daca poti…in comunism stiai de cine sa te feresti…acum nu ai nici sansa sa simti inainte de unde vine raul.Hmm…sunt foarte trist…mai ales pt fetita mea,care e mica acum..oare ce viata o sa aiba ea,daca nu pot sa fac ceva ACUM sa fie cat mai bine viitorul pt ca nu am posibilitate???

  10. Posibilitate in sensul ca poti sa faci orice,ori te pun astia dupa gratii ori ceva asemanator…esti singur si mic fata de puterea asta cu 1000 de capete

  11. Ce se mai aude de miting-uri,au avut loc sau n-a aflat lumea de ele?
    P.S.:Nu locuiesc in niciun oras mentionat.

  12. am un bmw 316 prima inmatriculare in 19 03 1992.ce parere aveti ce euro mi-l scoate?????cn a mai trecut prin asta ast rasp.JOS TAXA

  13. CE SA FAC M-A PRINS POLITIA CU NR EXPIRATE PT K A FOST ULTIMA OARA KND AM PUTUT SA LE PRELUNGESC.VOI ATI PATIT-O?????? JOS TAXA

  14. Ai gresit grav Marian. Vei primi o condamnare cu suspendare probabil.

    Ceea ce poti face este sa te trezesti in al 12-lea ceas. E groasa. Orice greseala viitoare va insemna zdup.

    BMW-ul este probabil E36 si este minim Euro1. Daca are upgrade (catalizator trecut pe brif), poate fi recunoscut chiar Euro2.

  15. Si iata prima victima a noului guvern!Imi cer scuze anticipat pentru insistenta:ne poti spune si noua ce masina ai si cat ar fi fost taxa daca o plateai?