dec. 092008
 

Nimeni nu-i mai presus de lege
Palatul Victoria a anuntat acum 2 zile triplarea taxei auto incepand cu 15 decembrie si doar cu acordul Comisiei Europene (precizarea fiind facuta de purtatorul de cuvant al guvernului). Ca urmare (probabil) a unei pierderi temporare de memorie, a aparut OUG 208 si taxa auto a fost triplata incepand cu 9 decembrie si fara acordul Comisiei.

Surpriza totala facuta de un guvern muribund. Nu raman prea multe de comentat. Ne vom limita la expunerea a 6 motive care ne-au creat convingerea ferma ca (cel putin deocamdata) in Romania democratia este simulata de un grup mafiot:

1. Acesta masura este neconcurentiala, aflandu-se intr-o totala contradictie cu masurile anti-criza propuse in Lumea Libera. Plasarea pierderilor cauzate de recesiune pe umerii populatiei, este o dovada a incompetentei guvernului actual, o palma pe obrazul deja suficient de palmuit al romanilor si un gest de tradare a intereselor nationale.

2. Aceasta taxa discrimineaza piata SH interna de cea din Uniunea Europeana. Practic, cumpararea de SH romanesc se face fara taxe, in timp ce SH-ul din Uniune este supus implicit unei interdictii. Nu este intamplatoare urmatoarea coincidenta: 90% din piata auto SH din Romania (cu taxe zero, indiferent de gradul de poluare) este detinuta de FIX ACEIASI jucatori cu cei din piata de masini noi. Ei si-ar dori sa isi distribuie buy-back-ul fara concurenta, pentru a practica preturi uriase, asa cum au facut-o de-a lungul timpului pana la intrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

3. Aceasta masura va sugruma vanzarile Dacia, avantajand importurile auto. Datorita prostiei proaspat comise de guvernantii ingusti la minte, perceptia publica in randul romanilor a devenit aceea ca statul roman te obliga sa cumperi Logan sau Sandero. Reactia este imediata – „nu cumparam Dacia”. Nu credem ca exista publicitate negativa mai eficienta decat asta. Cine ne contrazice pe acest punct, inseamna ca a pierdut contactul cu realitatea (din motive clinice sau nu).

4. Aceasta masura va conduce automat la dizolvarea oricarei obligatii de a restitui banii incasati din versiunea DOVEDIT ILEGALA a taxei din 2007. Statul are obligatia de a restitui doar diferenta intre vechea taxa si cea actuala. Cea actuala fiind tripla, statul reuseste in mod golanesc sa se sustraga unei recomandari a Comisiei Europene.

5. Aceasta masura acopera de fapt grava incompetenta de care da dovada RAR. Jocul spagilor este mai presus de lege si DE ACEEA multe rable circula pe strazi. Ne plangem de invazia rablelor? Cum au ajuns rablele sa fie inmatriculate? Cum de au voie sa circule pe strazi astfel de masini? Nu conteaza raspunsurile. Niciodata nu va raspunde cineva de la RAR pentru ca o rabla circula pe strada contra spaga. Pentru a se acoperi indolenta RAR, mai bine interzicem importurile SH. Atunci, ce sens mai face RAR? Doar ITP-ul? Cam putin pentru cat personal are…

6. Aceasta masura buzunareste populatia fara sa rezolve vreunul din motivele care au condus la implementarea masurii. Rablele vor continua sa mearga pe strazi, Dacia va continua sa stea cu portile inchise jumatate de luna in fiecare luna, iar programul rabla va avea un feed-back si mai scazut decat in 2008, indiferent de nivelul primelor oferite. In plus, romanii se revolta si ies in strada pe 13 decembrie (ii sustinem 100%!), demonstrand lumii inca o data ca proverbiala hotie romanesca vine de sus in jos, ca in vremurile comuniste.

Cu exceptia unui numar restrans de persoane, toata lumea pierde din cauza acestor masuri. Pana va reactiona Comisia Europeana (caci sigur va reactiona), vom gusta o noua portie de umilinta. Inca mai aud vocea zeitatii de tinichea spunand amaratilor sinistrati in 2005 – „Ce vreti ma, sa va fac hotel?”….

  41 comentarii despre “Taxa auto – 6 dovezi ca traim intr-un stat mafiot”

  1. imi cer scuze pentru naivitatea de a crede ca legea este egala pentru toti, fapt sugerat in articolul „TRIPLAREA TAXEI AUTO – nu va avea loc fara avizul Comisiei Europene”.

    Inca nu inteleg ce s-a intamplat. Guvernantii pot face orice in mod arbitrar fara sa raspunda pentru faptele lor? Asta ar insemna intoarcerea in perioada ornduirii feudale…

    Ce ziceti, prajim niste vrajitoare?

  2. CUM ARATA ORDONANTA? O POTI POSTA SA O DESCARCAM SI NOI?
    MULTUMESC.

  3. In acest moment sigura sursa este Monitorul TIPARIT. Actualizarea abonamentelor on-line se face cu 1-2 zile intarziere. Cum il am, il public.

    Am vorbit cu un jurist si mi-a confirmat ideea de triplare. Magaria este certa.

  4. buna Iulian,Da eu zic sa-i prajim si sa-i prajim bine,sustin orice protest anti-taxa si anti Taxiceanu,sper sa pot sa ajung si eu la marea manifestatie,abia astept,fac tot ce pot ca sa afle cat mai multi oameni despre asta si sa speram ca ne mai sustin si oameni mai susi pusi,eu impreuna cu foarte multi oameni,care ne simtim nedreptatiti,am trimis scrisori la Presedintele Comisiei Europene si la toti membrii acesteia.Bineinteles ca d-voasta,prin acest ariticol ati scos in evidenta motivele ascunse ale Guvernului,si ma bucur de asta,motive pe care multi nu le vad sau nu le inteleg.Noi cei care am scris la C E,am incercat sa atragem atentia asupra unor puncte importante,cum ar fi: discriminarea,accesul liber la informatie,faptul ca Guvernul a luat ac decizie imediat dupa alegeri,in foarte scurt timp si faptul ca am fost dusi de nas prin motivul invocat de catre guvern ca fiind aceasta decizie(sau hotarare)o masura anti-criza.

  5. Sa-l ia dracu pe Tariceanu si pe toti mascaricii din jurul lui care nu se gandesc decat la afacerile lor. Ar merita pusi la zid si inpuscati unul cate unul , sa scapam de ipoctiti si cretii astia. fuck-it

  6. sint niste lasii,porcii,mincinosi,mai votatii o data va rog ????????????????????????????????

  7. Sunt niste nesimtiti ,magaria lor nu va tine !!!

  8. au scaldat-o urat de tot acesti nemernici aceasta taxa euro in ultimul timp ! ar trebui sa cerem o comisie de specialisti europeni care sa monitorizeze activitatea RAR si activitatea ministerului de finante ca sa nu se mai dea spaga si sa avem incredere ca ni se v-a face dreptate atunci cand mergi cu o masina pt inscriere ! de exemplu cum am patit eu autoturismul meu este 100% euro III iar nemernicii au bagat-o in euro 2 ! unde este dreptatea ? si increderea ca totul se face dupa lege ? treziti-va oameni buni si sa nu-i mai lasam sa-si bata joc de noi intr-un mod asa de josnic ! sa iesim in strada sa vada o lume intreaga ce hotii avem in acest guvern cu tariceanu in frunte !!!

  9. Incalcarea legii cu seninatate este sport national in Romania.

    Guvernul se joaca de-a taxa. Parlamentul e circ. Justitia condamna mamaite nevinovate.

    Pe de alta parte, romanii traverseaza starda si parcheaza masina oriunde doresc. Fac focul in fata blocului, fie ca sa arda frunza uscata, fie ca sa faca gratar (cata prostie si lipsa de igiena!). Claxoneaza in oras. blocheaza strazi. Si toate acestea doar in zona auto si fata blocului.

    Cei din guvern sunt niste cetateni obisnuiti care isi spun „merge si asa”. Nu este nimic socant. este Romania in stare pura.

    Totusi, poate ca trebuie ca cineva sa impuna legea in tara asta. Dictatura legii, nu dictatura personala. Legile trebuie sa aibe 2 proprietati: sa fie bune si sa fie aplicate.

    Daca legea ti-ar permite (prin textul ei sau prin lipsa aplicarii) sa nu dai banii inapoi la banca, i-ai mai da? Ar fi asta o hotie? Nicidecum.

    Asa este si cu guvernul. Atat timp cat orice ratat poate decide orice si nimeni nu raspunde pentru nimic, puterea in Romania va fi doar o cale primitiva de a accesa niste resurse.

  10. Articol excelent, comentarii adevarate! Hai sa-i „scoatem ochii” fostului prim-ministru! Sa raspunda si el pentru faptele lui (imorale, ilegale, aberante)! Imoral pentru ca este imposibil ca o masina care are o valoare de piata de 2000 – 5000 de euro sa fie adusa artificial la o valoare de 7-10000, imposibil)! Ilegal, nu potzi folosi parghiile statului (OUG) pentru interese personale! Aberanta – nimeni care-si cumpara o masina de 2000-5000 de euro nu va avea bani pentru o taxa de 2000 – 5000 de euro si chiar de-i va avea ii va folosi eventual pentru a-i „scoate ochii”! Propun sa angajam impreuna (1000-10000 de persoane) un avocat eventual international pentru a ne sustine cauza si a se renunta la taxa respectiva! Motive de renuntare sunt mult prea multe …

  11. Lucrurile sunt chiar mai simple de atat. Fiind o taxa de mediu (si nu una fiscala) poate fi obiectul unei initiative legislative care sa apartina cetatenilor de rand. Restul inseamna actiune. ๐Ÿ˜€

  12. hotul de tariceanu trebuie pus la zid.a simtit ca iese de la guvern si a dat repede taxa ca sa castige firmele lui si toti hotii cu el in frunte.sa scoatem lumea in strada si sa fim contra taxei si pana la urma noi i-am votat si tot noi tre sa-i schimbam .noi santem prosti ca votam hotiitre facuta revolutie ca la 89.sa-si ia taxa din salariile lor de zeci de milioane nu de la noi saracii.ei iau masini noi ca le da bancile bani si dupa aia nu platesc si da banca faliment si nu le fac nimic ca au imunitate.hotii,hotiii,hotii tre impuscat tariceanu.stolojan e cel mai bun siel tre sa schimbe si taxa sa moara tariceanu.

  13. oare Stolojan poate,(vrea)sa schimbe ceva ? sau si noul guvern ne va umili si ne va jecmani.eu cred ca da !!

  14. Stiti ceva oficial de modificarea OUG 208/2008 ? Cica s-a modificat „modificarea” ! Au dat astazi o noua OUG care o abroga pe 208/2008 si v-a fi publicata maine in M.O.
    ?????????????????