iun. 302008
 

HG nr.686/2008 privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a OUG nr.50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule, a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 480 din 30 iunie 2008.

Pe acest subiect vom reveni rapid (cel tarziu maine, de 1 iulie) cu primele detalii legate de noile proceduri. Pana vom decanta primele impresii, va invitam sa cititi normele metodologice impreuna cu noi:

DOWNLOAD NORME si ANEXE

  40 comentarii despre “STOP JOC – normele de aplicare ale noii taxe auto au fost publicate cu 1 zi inainte de aplicare…”

  1. Am făcut RAR in 12.2007 si normal că nu mi-au trecut emisiile de CO2. Ca urmare, dacă am incheiere de legalizare a traducerii si traducerea Certificatului din străinătate al masinii de unde rezultă că am valoarea de 130 mi-o ia oare în considerare? Trebuie să merg la RAR si poate să-mi scrie cât a fost valoarea acesteia la 12.2007? Pfuu tâmpesti cu ăstia!!!

  2. Marin – se rezolva usor, nu va trebuie nici masina, e suficient sa mergeti cu actele. Acestea sunt informatiile pe care le avem, poate ca ar fi bine sa intrebati si la RAR.

  3. NOU CALCULATOR OFICIAL DE LA MINISTERUL FINANTELOR PENTRU NOUA TAXA AUTO http://www.mfinante.ro/calculator_taxe/taxa_auto_2008.html

  4. BAIETI, a vazut cineva unde apare in noul calculator filtrul de particule (DPF)?
    Eu nu l-am vazut…..sincer.
    Astia sunt niste HOTI!

  5. DANY – e corecta remarca. Calculatorul ministerului nu acopera situatiile prevazute in normele metodologice.

  6. O sa platesc mai mult pt. o masina noua, pe care o astept sa vina zile acestea de la reprezentanta; nu mi se pare corect; putem solicita restituirea diferentei daca taxa de acum este mai mare?

  7. jos_taxa_auto – de cerut puteti cere, traim intr-o tara libera. Cu primitul vor aparea niste probleme… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  8. Buuun ! Si atunci „tanti” de la ghiseu cum o sa ne calculeze taxa – cu filtru de particule cand ea nu exista in calculatorul de taxa? O sa zica simplu: „ce vrei dom-le sa fac eu rubrica speciala pentru mata acum? Asta e calculatorul de la MF, atata rezulta din calcule? vrei platesti, nu………..PA!”

    Sunt niste VACARI guvernantii astia !
    Ori nu vor sa gandesca, ori nu are cine sa gandeasca. SIGUR NU PREA ARE CINE SA GANDEASCA!!!

  9. A venit o comisie de la UE pe tema petitiei celor 120.000 de oameni care s-au declarat in scris nemultumiti de taxa, ati auzit ceva despre asta?
    Cum au venit asa au si plecat.Nu a „respirat” nimic despre asta.
    Cred ca au reusit sa ii mituiasca si pe astia si sa taca.
    Trebuia sa vuie ziarele si televiziunea.
    Mai tineti minte ce campanie a fost cu semnaturile contra taxei?
    CUM DE NU FACE NIMENI NIMIC IMPOTRIVA ACESTOR NEMERNICI?

  10. DANY – sunt sigur ca vor modifica, nu doar filtrul de particule este buba. Mai sunt si reducerile in functie de aspect, de uzura, de dotari (abs, ac si airbag)…

    In ce priveste semnaturile cu taxa, faza aia a fost o parada ieftina de presa. Nu a avut niciodata viitor acea actiune, demarata dupa exact 1 an de la aparitia taxei combatute.

  11. buna!este o marsavie,in cazul meu nu se spune nimic asa ca daca ma puteti ajuta:eu am platit 2 taxe la 2 masini si le-am inmatriculat dupa care le-am vandut!eu cum mai am copii dupa carte de identitate?cine recupereaza diferenta de taxa??????????????

  12. boban adrian – nu o mai recupereaza nimeni. Nu tin cu fortele raului, insa in cazul dvs lucrurile ar trebui sa fie ok – ati vandut si ar fi normal ca in pret sa fi intrat toate costurile… V-ati scos banii la vanzare si doriti si diferenta de taxa… Sunteti strangator :mrgreen:

  13. cu O ZI inainte de aplicare… si cand te gandesti ca trebuiau sa fie publice pana cel tarziu in 24 mai…

  14. iuliane „faza aia cu semnaturile” pt televiziunea respectiva a fost pt ei reclama, e clar asta, dar nu sunt de acord cu tine ca nu avea nici un viitor, sau ca nu avea nici un sens fiind declansata prea tarziu (dupa 1 an)! pe puncte : 1. a fost declansata tarziu pt ca atunci cand e vorba de a apara interesele celor multi , daca nu-i iese cuiva , ceva , acel cineva nu se va baga (se urnesc foarte greu lucrurile pt cei multi). 2. era dupa un 1 an pt ca trebuie sa ne amintim contextul : trebuia sa avem o noua taxa din 1 ianuarie si nu am avut nimic. Ca pt ei a fost o lovitura mediatica asta este! Dar macar pt cateva saptamani interesele celor multi au COINCIS cu cele ale unui mogul de presa! Ca oameni de jos nici nu putem spera la mai mult! Sa se apuce ei (cei de sus) sa lucreze NUMAI si NUMAI pt noi sau in interesul nostru … nu o s-o vedem prea curand … ca nu a avut castig de cauza… depinde la ce castig ne asteptam… deocamdata s-a micit un pic taxa… nu stiu cat a contribuit campania Realitatea la asta, poate putin, poate foarte putin, dar stii cum se spune : democratia e un santier continuu ! sau invers : daca nu era nici macar campania aia chiar puteam spune ca nu exista nimic! asta insemna ca Opinia Publica era MULTUMITA ! Cat de mica si neinsemnata a fost tot s-a vazut mai bine decat parerile noastre scrise pe bloguri! parerea mea …