apr. 012008
 


Ultima zi a lui Martie 2008 a adus un proiect de taxa auto (in prima lectura la Guvern), proiect pe care vi-l oferim la download.

Puteti downloada a treia varianta a taxei de aici.

Foarte curand vom publica un calculator nou pentru aceasta taxa. Pana atunci, daca aveti anumite opinii, puteti considera deschisa dezbaterea…

  116 comentarii despre “Noua taxa auto – a 3-a formula a iesit la lumina”

  1. Rusineeeee! Taxiceanu s-a invartit cat a putut, afacut 2-3 eschive, ca sa ajunga la aceeasi chestie. Spera ca oamenii sa se bucure de marinimia lui de a reduce taxa cu 5-10% in cateva cazuri,si ca se vor satura de atata lupta in asa fel incat vor renunta. A lungit-o cat a putut ca sa tranteasca chifteaua. Ei au tot timpul din lume, nu cred ca e vreun ministru care sta cu masina pe dreapta asteptand schimbarea taxei. Si sunt constienti ca nu vor mai ajunge la guvernare niciodata, asa ca… DUPA MINE POTOPUL!!! Si cand ii auzi de proiecte de mediu…..!!!
    Ma doare capul fratilor… Ii doare fix in … de mediu!!!! Fac in continuare politica protectionista. Ei cred in continuare ca daca un amarat abia a adunat 3-4-5 mii € sa isi ia o masina decenta, va avea si 1000-2000 € rataciti prin buzunar, sa-i doneze statului!!!! Taxiceanule, stii cate salarii minime inseamna 1000€??????? JOS CU TAXA oricum s-ar numi si indiferent de cuantumul ei!!!!!!

  2. Iuliane, erai oarecum increzator in noua formula de calcul, acum ce mai zici?? Ti-au inselat asteptarile??? Eu puteam sa jur ca o vor da de perete!!!

  3. Inca nu am gata noul calculator de taxa. O sa trag o concluzie dupa ce verific niste cifre.

    Oricum este organizata dezbatere publica pe 10 aprilie. Cica ii intereseaza parerea noastra…

    Mai astept un pic pana sa trag o concluzie. Inca nu inteleg optiunea pentru aceasta structura a formulei co2+noxe. Nimeni nu mai taxeaza asa. E limpede ca asta este o porcarie, dar nu poti sa tip pana nu am si argumente solide. Simplul fapt ca taxa nu-mi place mie sau tie nu este argument.

  4. Cred ca nimanui nu-i place sa platesca o taxa in plus, nu numai mie sau tie, si indiferent de formula( CO2, noxe, cilindree, vechime… radicali, combinari si alte alea) nu ar trebui acceptata. Cu atat mai mult cu cat sumele sunt uriase pt majoritatea romanilor, asa ca nu suntem doar noi doi. In continuare, guvernantii ne trateaza de la inaltimea scaunelor lor… asa ca…

  5. Corect. Dar o obiectie trebuie formulata coerent. Fara sa ma refer la ceva spus de tine Bogdan, e limpede ca injurandu-l pe Tariceanu sau pe Vosganian (chiar daca ar merita) nu poate conduce la rezolvarea problemei, taxa ramanand aceeasi.

    E adevarat, nici cu vorba buna nu s-a modificat prea mult taxa… :mrgreen: Cand spui ca cineva comite ceva ilegal, trebuie sa prezinti si probe palpabile. Eu unul nu cred ca UE si-a dat acordul pe prostia asta de formula.

  6. Iulian.. proba palpabila este faptul ca este taxa discriminatorie, lucru care a fost recunoscut de instante romanesti.
    Ce taxa de poluare este asta care se aplica masinilor care se inscriu azi in circualtie iar cele care au fost inscrise ieri nu o platesc? Alea nu polueaza? alea nu circula, nu consuma combustibil?
    Este ffff clar ca se face diferentierea intre 2 masini din comunitate: masina importata vs masina nationala

  7. cristian – da, taxa este discriminatorie, dar nu, nu cu argumentatia alaturata. O taxa se aplica in baza unei legi care nu poate produce efecte decat pt achizitii ulterioare intrarii in vigoare.

    Orice furtuna trebuie sa aibe o anumita liniste inainte…

  8. Variata a III-a a taxei auto nu corespunde necesitatilor populatiei, care si-a exprimat dezaprobarea prin petitii de anulare a taxei auto (exemplul celei desfasurare pe Realitatea), dar pe care nimeni nu le ia in seama. Singurul mijloc democratic care i-a ramas la indemana poporului este organizarea unor mitinguri pentru anularea taxei auto actuale si stabilirea unor valori care sa tina cont, in egala masura, de veniturile populatiei si de gradul de poluare.
    http://www.jostaxaauto.myforum.ro

  9. fratilor nu stiu daca ati observat ca nu ne asculta nimeni, toate posturile sunt ocupate cu mascarada nato si noua ni se trage teapa, ma intreb cat o fi poluand industria de armament si daca cineva o taxeaza. eu cred ca si pentru aceasta poluare toto noi platim cu varf si indesat.
    JOS TAXA

  10. iuliane lamureste-ma si pe mine cand spui „noxe” la ce te referi, pt ca eu nu am vazut numai CO2 de la euro 3 in sus (si cu o pondere foarte mica) si numai cilindree, clasa Euro – mascata sub niste indici, si vechimea automobilului. Eu alti parametri nu am vazut …

  11. dan – asa cum ai observat, exista costuri diferite pentru 1cmc de cilindree in fc de norma Euro. Deoarece norma Euro este definita pe baza diferentierii pe noxe (in principal: monoxid de carbon, hidrocarburi, azotiti si particule materiale), se spune ca taxarea dupa Euro este taxare pe noxe.

  12. pai la fel se poate spune ca si taxarea actuala este una pe noxe , atunci , nu ?

  13. Nu stiu ce vor dragii nostri lideri sa faca dar numai in jos nu merge taxa asta.Sigur s-au lins pe buze de voturi ca ci lideri din astia la conducerea tarii sincer nu am nevoie (cel putin eu). Serios acuma protejam industria nationala de automobile ( A FRANTEI ) bafta lor tuturor politicienilor Tineti-o tot asa si iarasi o sa vina ’89

  14. e greu e sa imobilizezi niste oameni pt a protesta sub forma unui miting..ar fi o posibila solutie..pff

  15. este clar taxa discriminatorie, pentru ca o numesc de poluare, dar se plateste la inmatriculare si nu se plateste decat de o anumita categorie de autovehicule (diferentierea = discriminare). un guvern corect si bine intentionat, ar fi suspendat aplicarea acestei legi pana la momentul clarificarii situatiei, dar interesele lor, buzunarul lor conteaza mai mult.
    de ce nu se sesizeaza avocatul poporului sau curtea constitutionala ca ceasta lege contravine regulilor europene privind libera circulatie a marfurilor, conform sentintelor date deja justitia romana si ramase definitive?

    Aloooo, chiar nu ne aude nimeni????

    Sunt satul de acesti politicieni, acesti hoti putrezi de coruptie si afaceristi cu banii statului.