iul. 142007
 

Citatul din titlu ii apartine directorului comercial Dacia, dl. Jacques Daniel. Acest citat a iritat majoritatea ascultatorilor emisiunii „Automotive” de la Radio Total, difuzata sambata, pe 14.07.07, de la ora 10.

Pentru a avea o idee cat mai clara despre perceptia declaratiei d-lui Jacques Daniel (un scurt fragment din interviu il puteti downloada de aici), am construit un mic joc – Skoda Octavia vs. Dacia Logan. „Cine voteaza cu cine?”. Scorul final a fost 3-1 in favoarea Skodei, acest raport fiind desigur unul simbolic, nerelevant din punct de vedere statistic.

Emisiunea la radio are timpul limitat. Pe Internet in schimb, ne putem desfasura in voie… Inainte de orice, ii rog pe fanii marcilor germane sa nu ma acuze a priori de „blasfemie”. Ca jurnalist, ma simt obligat sa obtin in randul ascultatorilor si cititorilor, un feed-back cat mai exact (cu putinta) in legatura cu spusele directorului comercial de la Dacia.

Prin urmare, va rog sa facem abstractie de diferenta de clasa intre cele doua modele (clasa constructiva sau clasa de pret) si sa incercam sa facem cea mai buna alegere pornind de la o ipoteza extrem de pragmatica – „Daca platesc un Logan, pot primi un Logan. Daca platesc doua Logan, pot primi fie doua Logan, fie o Skoda Octavia”. Privind din acest unghi, va invit sa votati (in poll-ul de mai jos) cea mai buna alegere dupa opinia dvs:

  54 comentarii despre “„In timp ce romanii vor masini germane, germanii stau la coada la Logan!””

  1. Oops – au aparut si rezultatele din Germania:

    3. 2007 Germany Customer Satisfaction Index (CSI) StudySM:

    Renault – 7,89
    VW – 7,98…

    Diferentele raman minime.

    Surprinzator este ca Skoda are punctaj mai bun decat VW si Renault in TOATE cele 3 tari europene in care se realizeaza studiile J.D.Power. In UK este pe locul 3!

  2. am fost de nenumarate ori in germania si nu am vazut nemtzi la coada la logan….nici logan nu am prea vazut…e adevarat am vazut 3-4 dar in nord unde lumea e mai saraca…si nu cred sa fie vreun neamtz tampit(sudul germaniei) sa dea 8000-10000 de euro pe un logan….9000euro bmw 316ti absolut full…iti iei logan?????

  3. Pe bune, au vanzari f. bune in Germania cu MCV-ul. BMW n-are un break atat de incapator la 10.000 euro.

    daca mai scot 2-3 chestii d-astea din mine, iar zice lumea ca sunt din fan-club Logan ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

    Insa chestia cu 9000 euro seria 3 full (probabil 318 – motor de 1,6 au doar pe seria 1…), e desigur o gluma. Te-ai referit poate la vreun SH batran batran… In nici un caz nou. Poate… 90.000 full.

  4. iulian ,am masina in parcare….o sa-ti trimit si poze pe adresa ta de mail cu ea…are pretul in geam…repet:BMW 316 ti,motor 1900cm/benzina,an fabricatie 2001,euro4 specificat in brief,tot ce inseamna full:tapiterie unicat piele cu stofa,climatronic+A/C,absolut totul la buton,inclusiv tempomat,90.000km la bord!este modelul scurt cu 2 usi si 4 faruri! te rog mai spune o data adresa ta de mail!chiar vreau sa vezi aceasta masina!

  5. masinile straine sunt incomparabil mai bune.

  6. Masinile straine sant mai masini!!!! Si loganul este o masinuta pe care o cumparam noi romanii ca nu ne dau banii afara din casa !Mi-am facut traba 20 ani cu o dacie ,dar inima mea a plans dupa o „masina ” facuta in afara tarii! Surprinzator ,sant ferm convis ca oltenii au facut la Craiova masini ! Nu inteleg de ce cei de la pitesi dau asa nista rasoale la capitolul calitate ! Poate pentu ca o buna bucata de timp au fost singurii din tara care fabricau -dacia- si voiai nu voiai o luai ! Nici nu vreau sa-mi amintesc cate probleme a trebuit sa rezolv in timp chiar de la iesire de la I.D.M.S.! Vai mama !Si nu incercati sa ma convingeti ca Loganul e altceva decat dacia ! Este o dacie cu o tehnologie noua dar tot cu bube este ! ISA REPET CA VREM NU VREM DACA NU AI BANI SAU NU TE INDURI SA-I DAI MERGE SI LOGANUL DAR O SA NE PLANGA INIMA IN CONTINUARE DUPA „MASINI ” facute peste granita sau la CRAIOVA cat se vor mai face .

  7. „Luati-va masini straine” – super-OK! Sunt 100% de acord ca acest exercitiu este obligatoriu.

    Dupa dizolvarea legendelor insinuate din (si printre) propriile aspiratii, vom putea vorbi – in sfarsit – despre masini adevarate.

  8. dl marius daca as da 8000 euro pe o DACIE e clar ca ma dau banii afara din casa…loganul are succes din cauza mandriei romanului de a avea masina la 0 km…si posibilitatii achizitionarii in rate …dar ce nu gandeste mandrul proprietar de DACIE este ca in 5,7,10 ani pana o achita e deja istorie…am vazut cu ochii mei logan de 2 ani cu rugina la gura de rezervor…am avut renault 18 din 1982 si am vandut-o acum fara pic de rugina…

  9. Cum sa COMPARI „VREODATA” asa zisa masina : GOLAN(logan) care e o tricicleta cu skoda Octavia?????????
    cred ca sunteti nebuni la cap cu loganurile voastre.
    Eu zic un singur lucru: „LOGANUL” nu e masina .
    (am si eu destui km cu loganul dar dezamagitor)

  10. BVZE – masinile nu sunt comparate. De unde ai scos faptul ca sunt comparate aceste doua masini din clase COMPLET diferite?

    E un calcul de perceptie a rentabilitatii investitiei. Se putea reformula intrebarea cu „3xLogan” vs. „Volvo”. Asta inseamna ca se compara Volvo cu Logan?

    Pretul e pret, iar masina masina. Pot compara preturi intre ele, fara sa compar masini. Faptul ca romanii cumpara preturi in loc de masini, este cu totul altceva… ceva rau.

    Incet incet se maturizeaza si piata noastra.

  11. BVZE…ce te-a convins sa cumperi logan? nu esti singurul posesor de logan pe care-l aud ca e nemultumit!

  12. Fratilor, sunt de acord, logan nu este vreun Rolls Royce, dar de aici si pana la a sustine la infinit ca Logan este egal cu vechea berlina e cale lunga.

    Sunt 1 milion de taxiuri in Bucuresti care freaca Loganul 200 km/zi. Am numeroase cunostinte care au Logan si care nu au probleme deosebite.

    Nu e nimeni absurd sa sustina ca Logan e masina perfecta, dar calitativ este PESTE Peugeot sau Citroen….

    O sa facem un topic pe care o sa ne contram pana obtinem un raspuns corect „Pozitionare Logan – intre foarte bun si foarte prost”. :mrgreen:

  13. Deci..acum dupa ce am citit..cele postate mai sus..am si eu o intrebare..sa-mi iau un Opel Vectra A din 93-92..sau un Logan? nu de alta ..da si eu am prieteni care spun ca e super Loganu..astia..care lucreaza la AUTO SIMA ..:D

  14. Alex nimeni nu poate alege in locul tau. Eu pot alege pentru mine, nu pentru tine.

    Urca-te in AMBELE masini si lasa inima sa vorbeasca.

    Stiu, mai rau te-am incurcat cu ce ti-am zis… ๐Ÿ˜€

  15. dl oprea…dar de ce vectra din 92-93???daca aveti banii pt logan inseamna ca va permiteti un sh mai noutz…vectra b din 99-2000 este in jur de 5000 euro in germania!