iun. 182007
 

Piata auto nr.1 a Europei, Germania, a devenit extrem de atractiva pentru intreprinzatorii romani orientati spre comertul auto „second hand”. O piata atractiva, dar dificila pentru cei care nu vorbesc limba germana. Contand pe inteligenta speculativa romaneasca, ne-am gandit ca v-ar putea fi de folos un microdictionar auto german-roman.

Daca „Erstzulassung” (data inmatricularii) a devenit un termen cunoscut, iata si alti termeni des intalniti in ofertele nemtesti:

Getunte Scheiben = geamuri fumurii
Aussenspiegel = oglinzi exterioare
Aussenspiegel elektrisch = oglinda ext. electrica
Nebelschlussleuchte = lumina de ceata spate
3.Bremsleuchte = al 3-lea stop
Zentralverriegelung = inchidere centralizata
Wegfahrsperre = antifurt la cheie (cheie cu cip)
Servolenkung = servodirectie
Elektr. Fensterheber vorn = geamuri electrice fata
Lautsprecher (Anzahl) = boxe
Hohenverstellbar Fahrersitz = scanul soferului ajustabil pe verticala
Lenkrad hohenverstellbar = volanul reglabil pe verticala
Aussentemperaturanzeige = termometru pt. temperatura exterioara

Sunt cuvinte greu de pronuntat, dar ideea este sa va descurcati pe o oferta scrisa. Succes. (Acest mini-glosar este o preluare. Ne-a placut foarte mult aceasta idee, propusa pe un forum auto romanesc.)

  787 comentarii despre “SH Germania – ABC auto nemtesc”

  1. rebecca te-as intreba si eu cati km are la bord Roveru ? aa si sa-l stapanesti sanatoasa !

  2. dan – 140k

  3. rebecca_chr ai facut o treaba buna. Sa o conduci cu placere. Daca e fabricata dupa 1 ian 2000 sigur e euro3.

  4. Cine stie cam cate dintre masinile nemtesti fabricate inainte 2000 ar putea avea inscris in brief Euro3? Daca exista cam care ar fi modelele ?

  5. rebecca_chr,sa-l stapanesti sanatoasa! cu numerele ai dreptate…si mie tot pe 30 de zile(maxim) mi-au dat! din ce zona a germaniei ai luat masina? ca eu stiu ca preturile in germania sunt in functie de zona:in sud mai mari dar in nord(berlin,bremen,hamburg)mai mititele….asta ca sa stie viitori cumparatori unde sa plece…

  6. Salut din nou!Am gasit in Olanda un Renault Megane 1.4 16v rn(asta scrie in anunt)-pret 3450.Cum pot sa aflu daca are euro3?Masina e din 06/2000,benzina!Ce stiti despre Renaul Megane cu euro3?
    Am citit mai jos…catalin cred ca a cumparat un Ren din 99 cu euro3(mare noroc:P)…Ms anticipat!

  7. Marius – nu stiu olandeza, dar sigur „m”-ul vine de la… hatchback (nu ma intreba cum). E Megane-ul ala cu fundul taiat.

    Ne-ai dat ff putine detalii despre masina. Ce inseamna 06/2000? Fabricatie sau inmatriculare?

    Luna iunie 2000 este la granita dintre anii de fabricatie 2000 si 2001. Olanda e membru fondator UE… Ar cam trebui sa fie euro3…

    Cere si tu mai multe detalii, eventual trimite in tara copie dupa carte… Ce ne-ai zis aici e f putin pentru a gasi un raspuns fie si orientativ.

  8. Masina e fabricata in iunie 2006 si ai dreptate,e hatchback.Prea multe detalii nu am nici eu…cam asta e tot ce scrie in anuntz.Am luat legatura cu proprietarul,astept sa vad ce imi scrie in e-mail…apoi am sa postez din nou!Ciao si ms mult!

  9. era bine daca puteai sa-i ceri si codul de fabricatie al motorului!

  10. Cum e cu achizitia din Olanda? E mai complicat decat in Germania? Adica in privinta actelor si a numerelor…..am auzit ca in Olanda masinile ar fi mai ieftine?!

  11. si eu stiu ca masinile sunt mai ieftine in olanda dar nu cunosc procedura de cumparare!

  12. cine si-a luat din germania masini euro3 sub anul 2000 dati exemple aici va rog:D

  13. eu….renault megane coupe…fabricata august 1999…euro3!luata din Ulm,Germania!

  14. VW Polo versiunea „6N2” este euro4 si a fost produs intre anii 1999 si 2001. ๐Ÿ˜‰

    N-am crezut pana nu a aparut aici un timisoarean (parca) ce avea nr. de omologare cu E4 in coada, masina fabricata in 99!

  15. am auzit si eu de cineva cu un vectra B cu euro 4 …nu stiu exact anul fabricatiei dar am crezut ca minte!deci ar fi posibil….