feb. 032007
 

Relansat pe 15 Martie
(numarul opiniilor de sprijin este inca prea mic…)

Guvernantii par fie orbi, fie muti. Incepand de astazi, aici, vom redacta impreuna o scrisoare deschisa, necenzurata, prin care vom face cunoscuta opinia publicului fata de controversata taxa speciala auto la prima inmatriculare. Mass-media a popularizat prea mult pozitia sustinatorilor taxei, in comparatie cu cea a contestatarilor…

Opiniile pot fi inserate cu ajutorul formularului din partea de jos a paginii.

Atentie, limbajul dur si injuraturile nu ajuta. Ci, dimpotriva, pot „confirma” (pot da apa la moara pentru…) ipoteza sustinatorilor taxei, conform careia impotriva sunt doar cativa traficanti de frontiera care nu inteleg marele pericol ecologic presupus de importurile auto SH.

Opiniile culese pe „totalauto.ro” vor fi transmise guvernului sub forma unei scrisori deschise, una foarte foarte lunga (speram). Ne propunem sa transmitem scrisoarea in prima parte a lunii Martie 2007, insa – in cazul in care vom strange in timp scurt un numar important de opinii (argumente) – este posibil sa devansam data transmisiei.

Daca veti considera oportun sa atasati opiniei si un CNP, greutatea punctului dvs devine mult mai importanta. Desigur, acest detaliu nu este obligatoriu, argumentele dvs fiind la fel de valabile chiar si in conditii de anonimat.

Pai, sa incepem… Esti impotriva taxei? De ce?

  270 comentarii despre “Atac la TAXA AUTO – scrisoare deschisa !”

  1. marius – sunt de partea ta ๐Ÿ™‚ , insa nu sunt de acord cu tine…

    Lucrurile nu se rezolva in strada. Strada este buna doar pentru a pune presiune la momentul potrivit. Daca ai citit comentariile de mai sus – LUCRAM LA ASTAAAA… ๐Ÿ™‚

  2. Sunt de acord cu toti cei de mai sus,din pacate un protest de strada in romania nu este foarte eficient,romanul isi pierde foarte usor elanul,dar mai bine cred ca ar trebui o scrisoare deschisa colectiva de protest redactata pe forum, dupa care trimisa prin posta cu confirmare de primire la mai multi europarlamentari in special din Germania(sa nu uitam cea mai mare industrie auto din Europa) si la toata conducerea Parlamentului European,incepind cu presedintele si terminind cu toti comisarii europeni(asta pentru un impact mai mare),si la guvernul Romaniei si ministerele implicate.Conform normelor europene trebuie sa primim un raspuns,dar cred ca simpla redactare si trimitere ar trebui sa conteze cu adevarat.

  3. In micutul meu oras nu a venit niciodata vreun politician.Sa nu mai zic de senator sau deputat de judet.Cu 2000 euro am cea mai tare masina din oras.Un oras mort,fara industrie,fara viitor.Multi si-ar dorii o masina second-hand din import,cu bani mai putini.Acum trebuie sa platesc cam 3600 euro,taxa de inmatriculare!Ce stiu ei?politicienii nostri de rahat!Ei au bani,masini,vile si inca mai vor,pe cand noi trebuie sa traim in mizerie si saracie.Ei in 2 minute isi aproba o marire de salariu iar noi trebuie sa iesim in strada sa obtinem un drept pe care toti ceilalti cetateni din uniune il au.Este o solutie si boicotarea alegerilor euro parlamentare.SCOATETI TAXA,AVARILOR.

  4. PINA IN 2006 ERA EURO 3.SPERAM SA ADUC O MASINA CU EURO 3 SI SA PLATESC O TAXA DE OM NORMAL PENTRU UN SALARIU DE OM CE MUNCESTE IN ROMANIA.IN LOC SA TE AJUTE SA SCAPI DRACU DE MASINILE NON EURO DIN TARA EI TE FAC SA LE MAI TI INCA 30 DE ANI.TAXA ESTE O SOLUTIE IMBECILA DATA DE UN SEMEN DE AL NOSTRU CE ISI SPUNE ,,OM’?SUNTEM CEI MAI FRAIERI DIN EUROPA.

  5. Bau Bau-ul cu „tarisoara noastra draga” transformata in groapa de gunoi este o aberatie.

    Nici o masina nu poate fi inmatriculata in Romania fara acordul RAR. Faptul ca intr-o „Romanie fara taxa speciala” ar putea fi inmatriculate rable este fix dovada incompetentei RAR si a clorlalte foruri care se ingrijesc de problema rutiera.

    Fratilor, eu nu cred ca daca platesc 105 mil taxa de inmatruiculare pentru o masina 97, euro2, 1,6 litri (cazul concret al unei doamne) acea masina va fi mai putin „rabla” decat in cazul in care taxa ar fi un milion… Prin aceasta taxa, practic doamnei respective i se interzice achizitionarea unui euro2, singura alternativa la acelasi buget fiind PASTRAREA IN CIRCULATIE a vreunui non-euro mioritic.

    Repet – INDIFERENT DE TAXA, pe strazile romanesti vor circula rable doar daca RAR va consimti asa ceva.

  6. Este inca o masura luata de catre guvernantii nostri iubiti impotriva noastra; si culmea e ca noi le platim
    salariile grase.Domnule Prim Minstru si domnilor ministri EXISTA RAR .Este o dovada de lasitate sa te ascunzi in spatele „grijii pentru mediu”. Daca ar fi asa ori minunatul REGISTRU AUTO ROMAN ar disparea ori nu ar mai permite circulatia autobuzelor si camioanelor care polueaza (mare parte din ele apartinand MApN si MAI). De fiecare data cand sunt sufocat intr-un nor gros de fum emis de un camion sau un autobuz, stau si ma intreb cum au obtinut ITP-ul fiindca am vazut oameni care nu cred ca circulau mai mult de 2000Km/an(cam tot atat cat face un camion sau un autobuz intr-o saptamana) cum erau respinsi la ITP.
    Poate ca RAR n-ar trebui sa mai existe si atunci poate, taxa ar fi viabila dar nu cred, sau RAR isi face treaba si atunci problemele de mediu sunt rezolvate iar taxa ar fi inutila, Romania nu va mai deveni „groapa de gunoi a Europei”. DAR ASTA E NENOROCIREA CONDUCATORII NOSTRI (PE CARE REPET II PLATIM DIN GREU DIN BANII NOSTRI) ISI BAT JOC DE NOI CUM VOR SI CAND VOR.

  7. Cum aceasta taxa nu are nimic de-a face cu liberalismul o sa votez si eu in consecinta la urmatoarele alegeri si le urez liberalilor sa ajunga ca taranistii!

  8. De ce a fost bagata aceasta taxa??
    Si asa noi avem cele mai multe taxe!
    Ce parlamentari vor sa isi mai faca vile?
    Astia nu au ce face?
    Si noi traim in Romania (deocamdata)
    in 2-3 ani dak mai baga astia multe taxe ne ducem toti in Bulgaria macar acolo nu sunt taxele asa de mari.
    Zilnic vad Bulgarii cum cara cate 2 masini odata si le duc la ei acasa!
    Oare ce am facut noi de avem asemenea taxe?
    Imi este rusine ca am asemenea politicieni.
    Eu stiu ca democratia inseamna Puterea Poporului!
    Nu a alesilor locali si ai celorlalti.
    Cer dreptate!
    Jos hotia,din Romania!!!
    Sper ca unii oameni inca mai gandesc si nu o sa mai aleaga asemenea fiinte ca sa ne conduca tara,adica fiecare cand va vota sa voteze cu capul si nu cu altceva si sa se gandeasca bine pe cine voteaza!!!

  9. Ce putem noi face sa scapam de aceasta taxa?
    O sa dam statul in judecata?
    Poate asa se face dreptate!!!

  10. Intrebare:
    – dupa ianuarie 2007, preturile tti (cu toate taxele incluse) fie au ramas pe loc, fie au crescut (macar un pic).

    Cum explicati domnilor acest fenomen atat timp cat accizele au fost ridicate? Nu ar trebui sa scada pretul tti? Se transforma defunctele accize in profit net? Si IN PLUS platim si taxa de prima inmatriculare?

    Este incredibil ce se intampla in tara asta. Ar trebui sa se infiinteze urgent un FBI al UE…

  11. Alex – la sf saptamanii vom posta cateva cai legale de atac, pe care le vom vota tot aici…

  12. Mi se pare aberanta din start ca si conceptie! Taxa de prima inmatriculare!!! Inmatricula-si-ar sicriele! O porcarie imensa! Incet, autoturismul a devenit iar un lux, ca pe timpul lui raposatu’! In curand vom circula in functie de numar… Sa-i ajute D-zeu cum ma gandesc eu!

  13. Taxa de prima inmatriculare este de fapt o taxa de mediu ca si taxa de drumuri (rovigneta). Nu stiu cat de legal este sa percepi aceeasi taxa de mai multe ori, folosind doar artificii gramaticale. Intro tara in care legile se compun in functie de necesitatile unor grupuri de interese, cu a caror dezvaluire ne tot ameninta Traienel, vom plati „taxa de prima inmatriculare” si pentru masinile care au mai fost inmatriculate. Bugetul statului trebuie marit prin orice mijloace pentru a pastra neschimbata starea materiala a parlamentarului roman. Ce protejam de fapt: mediul? Prea putin. Marii poluatori sunt intreprinderile. A, Dacia Renault a amenintat ca da afara 30000 de muncitori daca se renunta la taxa!! Interesant! Ce masura a luat guvernul? I-a acordat o subventie nerambursabila de cateva sute milioane de EURO pentru …. Nu are rost. Uitativa la ministru finantelor si aducetiva aminte cu cata mandrie si-a tras comisioanele alea grase ca a privatizat BCR-ul, deparca ar fi vandut Tractorul Brasov cu 10 miliarde EURO. Intelegeti ce vreau sa spun. In incheiere: cel mai nevinovat dar cu fundul tabacit suntem tot noi, cei mai buni platitori de taxe din univers.

  14. ne meritam soarta…
    suntem un popor te prosti condus de o adunatura de tampiti si hoti…
    ce putem face… sa plecam cu totii si sa-i lasam pe astia de la putere sa se linga intre ei (scuze ptr. limbaj)……….

  15. Eu cred ca ar fi bine ca si noi sa avem taxe la fel ca si cei din Luxemburg sau din Montecarlo
    taxe 0 dar are bani statul de la locuitor pentru ca ei dau un fel de donatie
    nu zic eu sa scoata toate taxele
    dar sa le scoatat domne pe alea care nu isi au rostul!adica au un rost si alea sa isi facu unii vile si sa mearga cu masini de zeci de mii de euro.ex.Ministerul educatiei
    de ce nu si-au luat loganuri???
    si apoi ei zic ca nu vor ca romania sa fie groapa de gunoi a europei
    sa stea domne linistit ca si in momentul actual noi avem cel mai vechi parc auto
    si apoi sa fim seriosi cine isi ia un harb din strainatate.
    Jos hotia din Romania!
    Traiasca Romania Democrata!