mart. 012006
 

PeugeotSitul original Peugeot: http://www.peugeot.com/

Situl Peugeot in Romania: http://www.peugeot.com.ro/

  199 comentarii despre “Peugeot”

  1. multumesc mult.

  2. Va rog sa-mi spuneti ce norma de poluare are motorul masinii mele inscrisa in Anglia? In cartea ei nu este trecuta norma nici CO2

    PEUGEOT 406, HDI,1997cc,110 cp,noiembrie 1999, VF38BRHZE80967618
    Se poate inscrie in Romania?
    Multumesc

  3. ionut – nu avem evidente atat de exacte ca cei de la RAR ca sa va dam un raspuns extrem de precis, insa este foarte probabil ca masina dvs sa fie Euro3, intrucat exista in piata Peugeot-uri 406 HDI din 99 care sunt Euro3, fara sa fi auzit de vreunul Euro2. Este doar o constatare personala.

    Absolut orice masina SH se poate inscrie in Romania, insa nu cunosc exact detalii legate de existenta (sau nu) a obligativitatii trecerii volanului pe stanga (nu ne-am intalnit niciodata cu aceasta situatie).

    Din pacate, continentul rebel circula pe cealalta parte… ๐Ÿ˜€

  4. multumesc
    am dat telefon la RAR si mi-a zis ca se pote inscrie in circulatie ORICE autoturism, indiferent de unde vine si pe ce parte are volanul, difera numai taxa asta nenorocita
    Despre ce norma are au zis sa merg cu actele si masina acolo pt o constatare.

  5. ionut – e bine de stiut.

    Nu exista in Romania prea multe masini cu volanul pe dreapta, insa cauza era de alta natura decat vreo reglementare RAR.

    Culmea este ca la nemti nu se accepta omologarea cu volan pe dreapta, fiind obligatorie mutarea postului de pilotaj pe stanga.. In materie de volan pe dreapta suntem mai permisivi decat germanii ๐Ÿ˜€

  6. Buna ziua,

    Am un peugeot 306HDI SW cu motor 1997cmc.

    Am ceva probleme.
    La accelerare se plafoneaza si nu se accelereaza mai sus de 2500rot/min, nu are putere, abia trage, la o urcare mai serioasa trebuie sa cobor in treapta a 3-a pentru ca altfel nu mai urc.
    Daca nu calc ambreiajul in momentul decelerarii mi se opreste motorul.
    Am avut o fisura la capacul de la filtrul de motorina, dar am schimbat filtrul cu tot cu capac.

    Va rog sa ma ajutati si pe mine cu ceva informatii.

  7. Daniel Butoi – problema dvs este grava si trebuie sa mergeti neaparat in service pentru a preveni folosirea motorului intr-un regim autodistructiv.

    La un HDI exista mai multe cauze care pot conduce la simptomele descrise de dvs. Poate fi o problema simpla care sa tina de debitmetrul de aer sau una mult mai grava care sa fie legata de calculator, injectie, motor, etc.

    Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa puneti masina pe tester. Orice altceva inseamna RISC.

  8. Va multumesc mult pentru raspunsul imediat.
    O sa merg cu masina la un tester.

  9. Daniel Butoi – cu multa placere, din pacate nu v-am putut ajuta cu prea mult. E un defect pacatos si e bine sa nu riscam… Succes.

  10. Ce parere aveti de Peugeot 407 1.6 HDI, 107 CP.? Am intentia sa achizitionez o astfel de masina, fabricata in 2005, deci second hand. Am citit foarte multe pareri contra si putine pro. Poate ma puteti sprijini. Masina are 125000 Km.

  11. M-ati nimerit rau. Nu sunt fan Peugeot ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

    Trebuie sa vedeti NEAPARAT caietul de service si sa va asigurati ca este ok masina. 407 este un model cu probleme, mai ales la cutia de viteze.

    Totusi am cunostinta de utilizatori de 407 incantati de masina. Prin urmare nu putem da verdicte imbatabile. Cereti caietul de service. Daca masina nu are caiet de service sau daca acest caiet nu va inspira incredere cum ca ar fi original, trebuie sa actionati cu multa grija (teste atente, urcat pe elevator, etc)

  12. Buna ziua!
    Am achizitonat de curand un Peug. 307SW 1.6hdi 110(9HY) si am remarcat ca apare antipolution fault(insotit de o scadere de putere momentana) daca „o calc” in depasiri, etc(deobicei doar in a 3-a si a 4-a). La un service local a dat ceva cu presiune turbo prea mare pe tester, dar cei de acolo au zis ca nu stiu ce sa-i faca dar au mai auzit de probleme similare la 1.6hdi. Cunoasteti problema aceasta? Aveti vreo idee in afara de a duce masina la reprezentanta(care e la vreo 150km si am patit sa tina masina 3-4 zile doar pt. diagnoza)?

  13. Andrei80 – simptomul nu indica un defect simplu. Fara diagnoza, apar riscuri mari.

    Cred ca este vorba despre un comportament defectuos al sondei lambda, care trimite informatii eronate sistemului electronic de gestiune a injectiei…

    Regret, dar cred ca trebuie mers direct in service. Daca lucrurile stau asa cum cred, simptomele se vor agrava odata cu trecerea timpului.

  14. Stie cineva cum se numeste roata de rezerva de mici dimensiuni care vine in dotarea unor masini pentru a economisi spatiu? Are vreo denumire speciala?

    Multumesc.

  15. „Rezerva provizorie”. ๐Ÿ™‚