aug. 212009
 

sms-totalauto-dacia De cativa ani de zile incoace, Dacia emite regulat comunicate de presa, in care fie condamna, fie dezminte concursuri frauduloase cu premii fals oferite de Dacia. Straniu este insa faptul ca infractorii cei rai trimit SMS-uri in care promit numai si numai Dacii. Oare n-ar tine smecheria si cu un Ford sau vreun VW? Banditii nu numai ca repeta la infinit aceeasi pacaleala fasaita, dar se pare ca au si un veritabil cult pentru productia autohtona. Impresionant…

Prima oara cand am auzit despre aceasta afacere a fost in urma cu 2 ani de zile, cand pe un server italian (sau spaniol) a aparut o clona TotalAuto.ro. O copie deloc reusita, care – in afara de logoul nostru (si ala deformat…) – nu reusise sa importe mai nimic din designul original.

Pe site-ul pirat era afisat concursul Dacia, in care ti se spunea ca poti catiga un Logan, daca faci nu-stiu-ce cu niste cartele telefonice. Colegul nostru Val Dragu a contactat Politia Internetului (se numeste altfel, dar nu imi vine acum in minte…), iar domnii politisti au fost extrem de cooperanti. Site-ul pirat din strainatate a fost suspendat, iar viata a reintrat in normal.

Cu toate ca i-am rugat si telefonic si in scris (din pacate doar pe e-mail, fara nr. de inregistrare…), Dacia nu a cooperat niciodata pe aceasta problema.

Telefoanele mobile pot fi urmarite cu usurinta oriunde in lume, inclusiv prin grotele din Afganistan (atat cat patrunde unda radio). Serverele pot fi urmarite usor, chiar daca in aparenta utilizatorii sunt anonimi.

Dacia scrie comunicate despre cat de ravnite sunt masinile lor (foarte convenabil, nu-i asa?), insa niciodata despre vreo masura luata in aceasta problema. Cele (vreo) 10 comunicate difuzate pana acum nu au ajutat pe nimeni. Daca Dacia nu este in masura sa treaca la actiune, credem ca ar fi mult mai adecvat ca pe viitor sa ofere macar suport unori masuri concertate „moca” de altii.