ian. 102008
 

Surpriza mare – varianta ce urmeaza sa fie transmisa astazi (10.01.2008) la Bruxelles respecta integral cerintele Comisiei Europene, in special principiul „taxa mai mica pentru masina mai veche”.

Asta inseamna ca romanii care vor importa o masina SH din Uniunea Europeana nu vor mai fi discriminati fata de cei care cumpara o masina SH din tara, prin aplicarea unei taxe uriase care sa descurajeze cumpararea din piata UE, protejandu-se interesele comerciale ale jucatorilor din piata romaneasca. Mai simplu, abuzul se afla aproape de sfarsit. Poate ca va fi o taxa mica, poate ca va fi una mare – e treaba guvernului. Va fi insa o taxa just calculata.

Intrucat sursele din guvern sunt – conform traditiei – contradictorii, nu ne vom hazarda sa publicam noile valori ale taxei cuprinse in noua propunere. Pentru moment, interesant ramane doar faptul ca „taxa care nu se va schimba” va fi schimbata pana la sfarsitul lui ianuarie, urmand sa intre efectiv in vigoare la ghiseu – probabil – la inceputul lui martie.

Probabilitatea ca cele prezentate in acest articol sa devina realitate este de 90%. Vom fi 100% doar dupa pronuntarea Comisiei Europene.

P.S.
Intrebare de 10 puncte: – de ce ne-ar intoxica cineva cu un proiect aberant (gresit, nepopular, ilegal, etc.), atat timp cat guvernul avea in mapa proiectul cel bun? Greu de inteles. Probabil ca la Palatul Victoria se joaca foarte dur…

  30 comentarii despre “Taxa auto 2008 – inca neoficial…”

  1. Dai cele 10 puncte??? Taxa e logic ca pica ,dar probabil Taricila si acolitii sai!) mai vor sa-si mai adune in cont cateva procente (conturi personale,bineinteles!)Se
    mizeaza inca pe naivitatea romanilor,din cauza asta si intoxicarea respectiva! Cat pot fi de meschini…Dar asta le va fi de duca !!!
    Deci sa fredonam :NU VA FIE FRICA -TAXA GROAZEI PICA!
    Tariceanu nu este constient ca traim in Europa si depindem de aceleasi legi ca si restul tarilor din UE???
    Ba da ,dar sfideaza o tara intreaga ,se comporta cu noi ca si cu niste tampiti !
    OK ,maine -poimaine se reglementeaza si cu porcaria asta de taxa aberanta, dar cu restul problemelor care ne macina zi de zi cum ramane???
    Probabil ca are tupeul sa spuna intr-o conferinta de presa ,ca Europa vrea sa polueze Romania cu toate vechiturile – asa ca el nu isi mai asuma nici o raspundere pt cat de poluati o sa fim!!!Dar cine se ocupa in continuare de infrastructura,de sanatate,de pensionari etc…si restul problemelor mai dureroase din tara ? Cred ca NIMENI ,nici unul dintre guvernanti nu vede altceva decat interes personal.Acolo este adevarata bataie ,taxa e logic sa se duca(daca s-ar duce si Taricelu cu ea cu tot!).
    Lupta nu e aici………..
    Oricum ,la ce drumuri avem eu sincer nu ma mai bucur nici de un BMW 7 cu E4 – nici de un Opel Kadet non Euro. Tot acelesi gropi le servim in fiecare zi ! Si atunci… ???

  2. IN CAZUL IN CARE NU ATI PRINS IDEEA DRAGII MEI, VA EXPLIC EU … UN SIMPLU ECONOMIST CU VAGI CUNOSTINTE DE SHMENURI LA NIVEL INALT … SCADE TAXA … ADEVARAT … NU AM NIMIC DE COMENTAT … NU STIU DE CE NU BAGA TAXA ZERO LA MASINILE CARE AU SUB EURO4 … AR FI ACELASI LUCRU … SI AICI … ATENTIE … REGISTRUL AUTO ROMAN … INCEPAND DE LA 1.IAN.2008 … NU MAI ELIBEREAZA CARTI DE IDENTITATE SI NU MAI FACE OMOLOGARE LA MASINILE CE PROVIN DIN AFARA TARII SI NU AU NORMA DE POLUARE EURO 4 SAU … MAI MARE EVENTUAL ๐Ÿ™‚ … DECI … SA FIE SANATOSI CEI CARE SI AU FACUT ANU` TRECUT CI LA RAR (SUNT SI EU IN CAZUL ASTA … ) DEOARECE DE ANU ASTA DEGEABA ADUCI MASINI IN TARA CARE NU SUNT EURO4 PT CA NU TI LE OMOLOGHEAZA RAR-UL … SPER FOARTE TARE SA MA INSEL … INSA … TARICELU NU E ASA DE PROST CUM PARE CAND E VORBA DE AFACERILE SALE DE FAMILIE ๐Ÿ™‚

    VA DORESC TOATE CELE BUNE … SI MASINI NEPOLUANTE :))

  3. Tocmai au luat astia de la radio guerilla un interviu uneia care lucreaza pe la o institutie de-asta ce are leg. cu inmatricularile (nu am prins de la inceput, deci nu stiu exact cine era).. Gagica a spus:
    „Este vorba de masinile NOI care NU sunt euro4! Acestea nu se inmatriculeaza!”
    Deci daca cumperi o masina de afara, NON-euro4, si nu ai acte care sa dovedeasca cum ca masina a fost deja o data inmatriculata acolo (deci ESTE NOUA), nu o poti inmatricula.
    In concluzie, nu prea ne intereseaza asta pe noi, cei care luam SH-uri…
    Si pana la urma si asta se poate ocoli… Nu poate fi foarte greu sa o cumperi, sa o inmatriculezi acolo pe numele cuiva, apoi ti-o vinde tie… Tocmai ai luat o masina second-hand cu 0 km…

    Cu toate astea, nu va faceti griji… veti da bani la guvern pe alte parti… Ca si mine… Forever…
    Numai bine!

  4. In mod categoric, omologarea Euro4 se refera DOAR la masinile noi.

    Am scris acum aproape un an despre anomalia Euro3 omologat de RAR, multi romani pacalindu-se mai ales in conditiile taxei actuale de prima inmatriculare…

    Masura RAR este binevenita, pentru ca aduce Romania in interiorul legii europene. Treaba asta nu are legatura cu SH. E 100% sigur.

  5. Stratan – esti nedrept cu guvernul. Ei nu au zis niciodata ca vor face drumurile. Ei au spus DOAR ca vor sa incaseze o taxa… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  6. Daca e s-o luam asa, au zis ca le fac….. Dar n-au zis nici ca le fac bine, nici ca nu vom plati noi pentru ele…

  7. Dl.Iulian,pana la urma care e adevarul?taxa asta se scoate,ramane ca in 2007 sau va creste?vreau sa aduc si eu din Germania o SH cam din 2000-2002si nu mai stiu ce sa fac din cauza acestei taxe,sa iau,sa mai astept…

  8. Dl.Memo – una peste alta, indiferent de forma finala, pentru o masina din 2000-2002 taxa va fi mai mica. De crescut, taxa va creste doar la masinile noi.

  9. La cit de timpa era taxa ,e si normal sa pice !dar de ce nu face nimeni „scandal”(stiti voi ,in strada)ca in alte tari europene ,cind daca omului de rind nu ii convine,iasa si demonstreaza ??
    Tineti minte sloganul PNL de la europarlamentare ?”lupt pt drepturile tale in europa”?pai ala era vrajeala ,destul de ieftina as zice ,din moment ce,la noi acasa,ne calca ai nostri in picioare!!!
    La ce bun „invadatori” sau cine trebuie sa ne mai calce in picioare cind avem niste conducatori ca ai nostrii???

  10. Sloganul era pt nea Argint :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  11. problema noastra a romanilor este ca am renuntat sa luptam pentru drepturile noastre, iar acei putini romani care au forta psihica sau fizica sa lupte sunt blocati la un moment dat de anumite decrete si legi. nu va lasati pacaliti de anumite forme a legilor, inbunatatite, sau modificate care par sa fie in folosul romanului de rand. legile nu sunt date pentru omul modest de rand care incearca sa faca ceva cu viata lui, speculand anumite situatii (pentru ca numai asa este posibil sa realizezi ceva in romania noastra), dar in limite legale, ci sunt facute in folosul parlamentarilor a guvernului si a institutiilor de conducere a tarii, care reprezinta o rusine , o dovada de talharie in masa, in stil barbar. anumiti conducatori ai institutiilor sunt niste parvenitit nu politicieni, care ne jecmanesc de taxe. ca sa nu mai vorbim de mediocrul tariceanu care realmente ne scoate banii din buzunar cu forta, fara pic de rusine, si cu o nesimtire desavarsita. ma intreb oare cat il mai indura pamantul pe el si alti asemenea lui. mare problema este ca noi acceptam tot, cu resemnare, si nu actionam in masa( caci de unul singur nu faci decat sa te epuizezi fara nici un rezultat), nu ne revoltam la asemenea legi strigatoare la cer. nu se poate romanilor, ca in secolul XXI, sa stam cu mainile in san si sa ne supunem sclvagismului pe care ni-l propun , subtil, conducatorii. suntem in democratie, si daca conducerea s-a folosit de aceasta forma pentru e ne aduce in pragul saraciei, haide sa profitam si noi de conditiile democratiei si sa avem un punct de vedere asa ca si popor roman

  12. Pai mai fratilor cu durere va spun dar taxa asta va scadea cand Elodia va aparea.Sincer toate smecheriile astea cu scaderea sunt niste impresii!!!Lasa noi sa fim sanatosi…

  13. OARE NU AM EVOLUAT CA CETATENI AI UNIUNII EUROPENE? TREBUIE SA SCHIMBAM PNL,NU SA IESIM IN STRADA,NU ASA SE REZOLVA PROBLEMELE.DE CATE ORI AVETI OCAZIA MERGETI LA VOT,NU ASTEPTATI SA DECIDA ALTI PENTRU VOI.DE ACEEA SA AJUNS LA TAXA DE PRIMA INMATRICULARE PENTRU CA STATI IN CASA.GUVERNANTI PROFITA SI FAC CE VOR.DIN PUNCTUL LOR DE VEDERE,CINE NU VINE LA VOT,ESTE DE ACORD CU EI.TREBUIE SCHIMBATI.TREZITIVA……

  14. knd apare pe net noul „calculator al groazei” sa stiu sa imi calculez si io q kt il mai imbogatesc pe taricel :-(( k tot e mare zapaceala q taxa asta si nu prea am prins ideea qm va fii:adik doar dak imi iau o masina sh din afara mai pot sa o inmatriculez?