feb. 032007
 

Relansat pe 15 Martie
(numarul opiniilor de sprijin este inca prea mic…)

Guvernantii par fie orbi, fie muti. Incepand de astazi, aici, vom redacta impreuna o scrisoare deschisa, necenzurata, prin care vom face cunoscuta opinia publicului fata de controversata taxa speciala auto la prima inmatriculare. Mass-media a popularizat prea mult pozitia sustinatorilor taxei, in comparatie cu cea a contestatarilor…

Opiniile pot fi inserate cu ajutorul formularului din partea de jos a paginii.

Atentie, limbajul dur si injuraturile nu ajuta. Ci, dimpotriva, pot „confirma” (pot da apa la moara pentru…) ipoteza sustinatorilor taxei, conform careia impotriva sunt doar cativa traficanti de frontiera care nu inteleg marele pericol ecologic presupus de importurile auto SH.

Opiniile culese pe „totalauto.ro” vor fi transmise guvernului sub forma unei scrisori deschise, una foarte foarte lunga (speram). Ne propunem sa transmitem scrisoarea in prima parte a lunii Martie 2007, insa – in cazul in care vom strange in timp scurt un numar important de opinii (argumente) – este posibil sa devansam data transmisiei.

Daca veti considera oportun sa atasati opiniei si un CNP, greutatea punctului dvs devine mult mai importanta. Desigur, acest detaliu nu este obligatoriu, argumentele dvs fiind la fel de valabile chiar si in conditii de anonimat.

Pai, sa incepem… Esti impotriva taxei? De ce?

  270 comentarii despre “Atac la TAXA AUTO – scrisoare deschisa !”

  1. ieri pe postul tv prima la stiri a confirmat ca tericeanu are afaceri in domeniul importurilor de autoturisme si ca urmare aceasta taxa este clar conceputa ca sa-i mearga lui afacerea!chiar justitia nu se sesizeaza in acest caz?clar ori justitia e corupta ori le e frica la domnii magistrati sa se implice!inseamna ca avem de aface cu o structura mafiota care controleaza importurile auto si productia interna din care face parte si tovarasul priministru!tovarasul pentru ca ne impune reguli de viata asemanatoare cu fostul tovaras.
    sa speram ca forurile internationale se vor sesiza si vor loa masuri sau sa vina alegeri anticipate ca sa scapam odata de aceste capuse

  2. propagandistul – Nu era un secret pentru nimeni faptul ca Tariceanu are actiuni la ATS (importatorul Citroen). Tariceanu mai are actiuni si alte firme (am citit, nu le stiu numele pe dinafara, insa nici una din celelalte nu este auto).

    Culmea e alta – legea permite asa ceva, functia de prim ministru si statutul de actionar nefiind incompatibile. E o magarie legala.

    Tariceanu nu e singurul demnitar detinator de actiuni.

  3. sfidarea populatiei se face la toate nivelele administratiei.cei cu venituri reduse sunt obligati sa suporte jignirile adresate de cei pe care i-i votam.prmarul capitalei spunea la un moment dat,ca,vechiturile nu vor mai circula in Bucuresti.acest lucru era spus ca un fapt in favoare cetateanului.OK Daca taxa de prima imatriculare v-a dispare „adica eliminata,nu transformata”probabil visul primarului grijuliu v-a deveni realitate.interesele ce tin de aceasta taxa sunt foarte mari si nu doar tariceanu si vladescu sau renault au de castigat.tiriac va spune ceva?nu a fost pomenit niciodata in dicutii dasi este in spatele unei importante firme auto.pe langa el mai sunt si altii!JOS CU TAXA

  4. ne intoarcem la dictatura?

    am uitat un amanunt tot legat de taxa,la aceleasi stiri pe prima tv am fost anuntati noi fraierii de rand ca amenda inevitabila care o va primi romania va fi platita de contribuabili din buget,nu cei vinovati ba mai mult probabil din incapatanarea lui tericeanu aceasta va fi majorata.
    ce se intampla in ultima vreme ma pune pe ganduri se pare ca tovarasul priministru ne pregateste ceva,acum are doua functii in stat priministru si ministru de eterne,tot ce este posibil dupa demiterea lui basescu isi va loa si functia de presedinte al tarii.cred ca va avea o mare realizare,in ritmul asata poate scoate romania din ue.si tovarasul ceausescu avea mai multe funcii dar era dictator!
    cred ca ne indreptam spre un regim totalitar-dictatorial!?

  5. Au promis multe in campania electorala si iata ca nu au facut nimic SA TRAIM MAI BINE. Suntem niste vaslasi la corabia lui Basascu iar Tariceanu si Vladescu ne biciuiesc pana la singe ca aceasta corabie sa mearga inainte.Nu meritam acest chin.Trebuie sa ne revoltam! Se vor ucide unul pe altul pentru ciolan dar pana atunci suferim noi,cei multi si saraci.Este flagrant de ilegala aceasta taxa care se transforma in obligatia cetateanului sa renunte la un drept al lui,pentru binele lui Tariceanu si compania,dar tocmai aceasta taxa a aratat cruzimea clasei politice a Romaniei.Sa nu stam cu mainile-n sin,Europa a dat semnalul de inceput.Trebuie sa facem o manifestatie de amploare,sa scapam de taxa,altfel o vor modifica cu siguranta in taxa generala de inmatriculare si vom circula cu masinile in ilegalitate.Sunt haini la suflet si ai dracului de avari.Sunt in stare sa generalizeze aceasta taxa.

  6. Avem adevaratii politicieni,CURVELE Europei.Asa am fost in istorie,am tradat mereu la nivelul conducatorilor,am dat mana cu dusmanul si am tradat aliatul.Este la fel si acum.Am semnat tratatul de aderare,am aderat si atat.Putem incalca orice conventie,tratat sau pact. Pentru noi legislatia europeana este prematura,avem un cod civil de pe vremea lui Cuza cu ocaua,unde daca poti sa inseli si nu esti prins,te numesti negustor cinstit.Domnul Tariceanu se crede un astfel de negustor,iar pacaliti suntem noi. Presimt ca se va frige cu ocaua si va ajunge mai sarac decat mine si cu o condamnare data de poporul pe care-l fura.
    Cititi toti tratatul de la Roma.Il incalcam din prima zi de integrare,suntem si vom ramane rusinea Europei din vina celor de la conducere.Ce pretentii sa mai avem de la romi care se duc si fura prin Europa,daca au un exemplu asa de bun aici in tara?!Vom sfarsi prin a fi eliminati din Uniune!Asta e prim-ministru liberal?Se vede ca este DICTATOR!Scoate in p…matii taxa ca m-am saturat sa muncesc doar pentru TAXE sa-ti fie tie mai bine!Mie cand imi va fi mai bine?

  7. Incredibil!!!! Poate cineva să explice logic de ce pentru acelaşi autoturism Taxa este mai mică dacă e vechi de 4-6 ani decât pentru cel de 2-4 ani? Verificaţi şi dv.

  8. Da, asa este. Am vb despre acest aspect straniu inca de anul trecut in emisiunea auto de la Radio Total.

  9. F.F.F. IMPORTANT!!!
    Această postare trebuie să determine o schimbare majoră, dar nu ştiu cui să mă adresez!
    Taxele şi Impozitele sunt creaţia finanţiştilor. Se ia în considerare capacitatea cilindrică a motorului, ceea ce este INJUST!
    Propunerea mea este ca TOT ce însemnă taxe şi impozite pentru automobile, bărci cu motor ş.a. să fie inclus în preţul combustibilului, ca şi cotă procentuală, precum taxa de drum.
    EXPLICAÅ¢II:
    1. Costul va fi proporţional atât cu RULAJUL anual, în km, cât şi cu PUTEREA motorului, pentru că consumul de combustibil este direct proporţional cu ambii aceşti parametri. De exemplu, la rulaj egal, va plăti mai mult cel care consumă combustibil mai mult, deci cel cu motor mai puternic. Corect?
    2. Prin aceasta se mai repară o nedreptate pe care o suportă deţinătorii de automobile cu motoare Diesel, anume că, pentru o putere dată, Diesel are cilindree mai mare decât Otto, dar consumul de combustibil este de fapt mai mic! Acest fapt se datorează principiului diferit de funcţionare (a se vedea raportul de comprimare şi presiunea de compresie; valorile mari se obţin prin mărirea cursei pistonului şi deci a volumului cilindrului → cilindreea unitară → cilindreea totală).
    3. Mai mult decât atât, sub aspectul poluării mediului, motorul DIESEL e mai „curat” decât cel OTTO, producând emisii de noxe mai reduse (g CO2 / 100 km) chiar ÅŸi la puteri egale, darămite la capacităţi cilindrice egale!
    Q.E.D.!
    P.S. Această propunere este aplicabilă şi pentru cuantumul asigurărilor şi impozitele locale, care iau în calcul acelaşi parametru incorect, anume capacitatea cilindrică!
    Vă rog să comentaţi!
    Pentru discuţii private, iată adresa mea de mail:
    adrian_ungureanu_bacau@yahoo.com

  10. Modelul taxei bagate in carburant este valabil doar teoretic.

    Exista persoane care cumpara carburant, dar care nu sunt cetateni romani. Cum isi primesc banii inapoi?

    In plus, litrul de carburant include deja f multe accize. Nu am documentatia necesara, dar ma astept sa nu mai fie posibila supraaccizarea combustibilului. Remember? Suntem stat vasal…

  11. Accizele fiind deja suficient de mari (~70%?), 1-2% din acestea ar putea reprezenta taxe si impozite care să fie decontate către AdministraÅ£ia financiară, Primarie, ÅŸi mai ÅŸtiu eu cui? …să ÅŸi-i împartă între ei. Oricum, Impozitul pe auto este cel puÅ£in imoral, că doar nu e bun imobil!
    Pentru străini se poate emite un card, cupon, sau aşa ceva, astfel încât la casa de marcat să aibă alt cod de preţ, dacă conduce aotovehicul înmatriculat în alt stat.
    În ce priveşte taxa de primă înmatriculare, aceasta chiar nu ar trebui să existe: aşa cum pot introduce în ţară un bun cumpărat din U.E. fără să plătesc nimic, nici pentru auto nu ar trebui să fie altfel. Motivul cu poluarea cade, odată ce se taxează şi cele noi.

  12. nu va faceti iluzii,taxa nu va fi scoasa romania se indreapta spre dictatura,nu vedeti lui tericeanu nu i-a ajuns functia de priministru s-a autoproclamat si ministru de externe,probabil dupa ce scapa de basescu se va autoproclama si presedinte,si ceausescu avea mai multe functii in stat,dar tericeanu il intrece si in comportament.sigur va pati ca ministrul ungariei daca nu mai rau.e inconstient!!daca ar fi urmarit procesul lui ceausescu si-ar fi dat seama ca multe din capetele de acuzare i se potrivesc!

  13. Poate ca ar trebui sa ne miscam si noi sa le zicem vreo „doua” mai asa de la persoana la persoana, nenorocitilor de tariceanu, vladescu, sulfina si toti ai lor, altfel or sa creada ca romanii chiar se bucura sa plateasca taxa rusinii, pe motiv ca protejeaza mediul, nu vedeti ca presa noastra „libera” este total aservita diverselor partide politice, care se supara mai cumpara un post de televiziune, un ziar, si indoctrineaza pe cine poate si ne taxeaza pe noi pana la sange, in schimb avem parte sa vedem cum traiesc columbenii, adevarul este ca daca suntem prosti ne meritam soarta, dar pe bune cand or sa fie alegeri cu cine votam, astia m-au dezamagit complet, este si vina noastra ca daca nu au votat destui s-au facut aliantele astea tampite, mai bine ar fi ca pe vremuri cand s-a ajuns la concluzia ca suntem atat de tampiti incat suntem neguvernabili si ne-au adus un rege strain, pe Carol (care de altfel a facut treaba buna nu ca astia), poate asa ar trebui si acum pentru ca eu nu vad vreo persoana cu care sa votez, si sunt impotriva taxei cu desavarsire mai ales ca mie nemernicii de la rar mi-au incadrat masina cu cod motor FYDC si D4 (Ford Focus, este in lista de euro 3 de pe acest site), au pus-o la euro 2. Un > hotarat taxei si 1 000 000 euro taxa pentru masina lui vladescu (aia din declaratia de avere). Oare aia nu polueaza, cred ca mai mult polueaza caracterele lor de oameni avizi si nemernici.

  14. UN NU HOTARAT TAXEI

  15. mariuswbo – imi pare rau pentru necazul cu Focusul tau.

    Sper ca te-ai uitat cu atentie in tabel si sper ca ai observat ca FYDC-ul era euro3 DOAR cu cutie automata in 4 trepte…