mai 312008
 


Priviti noul RR4 camuflat anti-spion, un Rolls-Royce construit pe platforma „Seria 7” de la BMW, ce urmeaza sa fie lansat in 2010.

RR4 va folosi platforma Seriei 7, inclusiv sasiul, trenul de rulare si o parte a componentelor electrice, aceasta abordare constructiva avand menirea de a tine pretul „jos”. „Jos” intr-o acceptiune Rolls, adica la nivelul de £175.000, cu aproape £95.000 mai ieftin decat limuzina Phantom. RR4 are un profil de coupe, ce imita limuzina Phantom cu capota inalta si cu usi (de aceeasi parte) ce se deschid in sensuri opuse.

Nu exista inca detalii oficiale despre grupul motopropulsor, dar este asteptat un V8 turbo de greutate relativ mica, derivat fie din cel de 6.75 litri V12 al lui Phantom, fie cel twin-turbo V8 de 4.4 litri de la BMW. Un singur lucru este insa cert – va fi un motor nou, de folosinta exclusiva Rolls-Royce. Constructorul din Goodwood este hotarat sa stearga orice urma BMW de pe viitorul RR4, astfel ca nici schimbatorul sau alte componente ale seriei 7 nu vor fi vizibile in habitaclu.

  2 comentarii despre “RR4 – Rolls Royce generatia 2010”

  1. „noul RR4 camuflat anti-spion”
    Ce vrea sa spuna asta? Va fi proiectat sa nu fie depistat?

  2. Nicidecum. Asa cum se vede si in fotografie, noul RR4 a fost ferit de ochii concurentei si/sau ai presei.

    Camuflajul masinii ascunde anumite detalii (vezi zona blocurilor optice fata), pentru a induce in eroare ochiul privitorului in legatura cu adevarata linie de design a noului model, in timpul probelor.