oct. 022010
 

Concept Kia POPLa Salonul Auto de la Paris, Kia pune accentul pe 3 dintre noutatile sale:
– Conceptul electric Kia POP;
– Debut european Kia Optima;
Un nou motor diesel de 1.7 litri pentru Kia Sportage in Europa.

Concept Kia POP electric

Evidentiind concentrarea companiei catre designul original si noi tehnologii, POP a ocupat centrul scenei in standul Kia de la Salon. Conceptul are trei metri lungime, poate transporta 3 pasageri si este finisat in culoare cromata.

Aspectele neconventionale ale lui POP – designul geamurilor laterale, aspectul high-tech al luminilor fata si spate cu model punctat, grila fata, camerele pentru vedere in spate montate in ambele usi, dar si aspectul simplist al rotilor – conduc la concluzia ca modelul a fost inspirat din afara surselor uzuale industriei auto, mai degraba de bicicletele de mare viteza sau planoare.

La interior, schema cromatica violet creeaza un mediu calm in habitaclul inspirat de o cabina de nava spatiala. In fata soferului, o placuta de plexi-glass prezinta un display tip TOLED (Transparent Organic LED) pe care sunt afiste viteza, nivelul de incarcare a bateriei si alte informatii utile in timpul mersului. Cand masina este oprita, displayul este complet transparent.

In dreapta volanului, se afla un panou cromat care prezinta un singur buton, toate celelalte functii (audio, navigatie prin satelit, controlul climatizarii etc.) fiind accesate printr-un touch screen animat.

Noi versiuni europene Sportage si Optima

Kia prezinta in premiera europeana noul Kia Optima sedan si noi versiuni ale Kia Sportage.

Kia Optima

– Kia Optima sedan prezinta motorizari specifice pietei europene, punand accent pe noul 1.7 VGT diesel (136 CP) si ultra avansatul 2.0 CVVL benzina de 170 CP.

– Gama de modele Sportage s-a extins prin adaugarea a 2 noi propulsoare, adaptate exclusiv tractiunilor 4×2, si transmisiilor manuale in 6 trepte: 1.7 diesel de 115 CP si 1.6 „Gamma” pe benzina, de 135 CP.