feb. 172012
 

Conceptul Nissan InvitationNissan va prezenta la Salonul Auto de la Geneva conceptul Invitation, care lasa sa se intrevada urmatorul model de serie din clasa B ce va fi comercializat alaturi de modelul de oras Micra si de JUKE, primul crossover de clasa mica. INVITATION are un design dinamic, ce va aduce pe piata autovehiculelor de serie un stil nou, inovatie si placere maxima de a conduce. Fluiditatea pura a liniilor caroseriei ii sugereaza potentialul dinamic si aduce in prim plan o aerodinamica de lider de clasa pentru o eficienta superioara.

Flancul masinii este dominat de o linie speciala, denumita de proiectanti „squash line” (linia de impact), care ii adauga o nota puternica de dinamism, in timp ce partea frontala sculpturala si aripile spate ii confera conceptului INVITATION o atitudine agresiva. Interiorul spatios combina elementele practice si moderne cu echipari tehnologice de un nivel impresionant de calitate si utilitate.

Nissan Invitation interior

Invitatia de a conduce este data de designul exterior atragator si de spatiul interior generos si confortabil, totul proiectat inteligent pentru mentinerea unor dimensiuni compacte. Este o invitatie din partea Nissan adresata clientilor din segmentul hatchback-urilor de clasa mica. Datorita combinatiei dintre tehnologia avansata a motorului, platforma Nissan usoara si aerodinamica optimizata, INVITATION are un nivel de consum si de emisii de lider de clasa.

Nissan invitation spateNissan are drept obiectiv atingerea unui nivel de emisii de CO2 extrem de mic, de sub 100g/km pentru cel mai economic model, toate versiunile calificandu-se pentru a purta emblema Nissan Pure Drive. In acelasi timp, agilitatea si manevrabilitatea ii vor permite sa concureze cu succes cu modelele de top din clasa sa, in ceea ce priveste tinuta de drum.

Printre echipamente se numara sistemul NISSAN Around View Monitor (AVM), o dotare in premiera pentru clasa B, care face ca mersul inapoi si parcarea laterala sa fie manevre mai putin stresante. In plus, INVITATION este echipat cu Nissan Safety Shield Technologies, care interactioneaza cu mediul de deplasare, alertand soferul cu privire la ceea ce se intampla in jurul masinii.

Noul Concept Invitation va fi lansat la Salonul International de la Geneva, 8-18 martie 2012.