mai 282008
 


Mazda va avea un bebe. Aceasta este prima schita oficiala a apropiatei masini de oras, ce va fi prezentata sub forma de concept la Salonul Auto de la Paris din Octombrie.

Probabil ca va fi branduita Mazda 1 (cand va iesi la vanzare la sfarsitul lui 2009) si va intra in competitie directa cu „Volkswagen Up” si „Toyota IQ”.

Dupa cum puteti vedea si in schita de mai sus, este primul model ce adopta designul dezvaluit la inceputul anului de conceptul Nagare (foto jos). Imaginea sportiva a masinii este degajata de un acoperis mai inalt pentru a spori senzatia de spatiu pe inaltime, dar detaliile cheie includ muchii interesante ale caroseriei prelungite pe consolele scurte.

Conceptul este posibil sa fie propulsat de o combinatie „celula de combustibil – baterie”. Compania va prezenta deasemenea un 4×4 la Salonul Auto de la Moscova din August, bazat pe modelul Ford Kuga, fiind asteptat si un posibil inlocuitor pentru RX-7, in aceeasi nota data de tema de design Nagare.

  3 comentarii despre “Mazda 1 – se aude un zoom-zoom-zet”

  1. La cat o ajunge mazda 1? pare chiar interesanta… daca seamana cu schita prezentata, e o masina a viitorului

  2. iarnuarie – inca nu-i la vanzare si inca nu are pret. O sa dam toate amanuntele dupa lansare.

  3. imi place si mazda 2, ma batea gandul la un leasing, dar am zis sa incep cu o masina mai veche, un 206, dar inca nu stiu de unde sa-l achizitionez: germania sau adus de altii care se ocupa cu asa ceva, eventual gata inmatriculat; daca are verificarea tehnica efectuata inseamna ca e cat de cat in stare masina