mart. 192008
 


Sintesi este o masina sport cu 4 usi si tot atatea locuri, dezvoltata de o abordare inovativa de exceptie: masina nu este privita ca „forma ce acopera mecanica”, ci ca „forma a mecanicii in jurul pasagerilor”. Aceasta abordare, a intors pe dos echilibrul volumetric traditional, imbunatatind distributia greutatii si coborarea centrului de greutate, elemente importante pentru dinamica sofatului.

Spatiul destinat pasagerilor este generos, fara a reduce din linia sportiva, gratie profilelor elegante si aerodinamice (Cx = 0.27). Natura modulara a celulei de combustibil (cu module dispuse in apropierea rotilor), combinata cu arhitectura electronica supersofisticata, fac posibila folosirea modulara a puterii disponibile in functie de conditiile de pilotaj.

Sintesi a fost gandita ca o „celula nervoasa”, creand un adevarat „tesut conjunctiv viu”, in care informatiile despre trafic si securitate se pot transmite wireless de la o masina la alta. Astfel, se stabileste un dialog continuu si transparent intre oras, drum si vehiculele viitorului, fara limitarea in vreun fel a autonomiei automobilistului.

  6 comentarii despre “Memento Geneva 2008 – Pininfarina SINTESI”

  1. este super masina ce pret are?

  2. Sintesi este doar un concept avansat (prototip). Din aceasta cauza, masina nu are inca un pret.

  3. As putea avea si alte imagini?

  4. sigur. mai sunt vreo 30 pe situl original Pininfarina Sintesi.

    sa ai rabdare sa se incarce…

  5. Unul dintre cei mai buni designeri auto care l-a cunoscut Europa , Andrea Pininfarina.

  6. Masina e super pacat ca e prototip si nu o pot cumpara.