mai 232007
 

Nissan Qashqai a obtinut cel mai bun scor Euro NCAP din toate timpurile pentru protectia pasagerilor. Impact frontal – 16 de puncte din 16 posibile. Impact lateral – 16 puncte din 16 posibile. Bonus maxim 5 puncte, pentru martorul acustic care aminteste ca centura de siguranta nu este cuplata la sofer si testul de impact cu polul lateral. In total – 37 de puncte din 37 posibile.

In articolul Drive test – Nissan Qashqai vs. Suzuki SX4, sesizam diferenta de pret inexplicabila (la momentul respectiv) intre cele doua crossovere japoneze. Avand in vedere ca SX4 a reusit sa obtina doar 4 stele la protectia pasagerilor, diferenta de aproximativ 4000 euro intre versiuni egal echipate devine explicabila din punct de vedere constructiv, dar nu si din punct de vedere al pietei. Ma gandesc la precedentul constituit de „indistructibilul” Renault Modus, care a obtinut in mod surprinzator pentru clasa sa 5 stele Euro NCAP, dar care a fost un esec de vanzari din cauza pretului prea mare.

Desigur, situatiile nu se compara. In cazul Modus, clasa supermini este suprasaturata, in timp ce crossoverele abia isi incep duelul in piata europeana pe un segment – deocamdata – neaglomerat. Oricum – felicitari Qashqai pentru aceasta performanta tehnica remarcabila!

  7 comentarii despre “Nissan Qashqai – record istoric la Euro NCAP”

  1. nou ๐Ÿ˜‰

  2. Avand in vedere alianta dintre Nissan si Renault plus performantele Renault in ceea ce priveste stelele NCAP, performanta lui Qashqai nu ar putea fi datorata unui transfer de know-how de la Renault la Nissan?

  3. Tehnic vorbind Val, cred ca – intradevar – moda 5 stele de la Renault se ia… ๐Ÿ˜‰

  4. Daca Reanult n-ar avea printre cele mai scumpe piese din lume ar mai fi ceva….

  5. cunosc directorul de la Nissan Romania,Nissanul Qashqai chiar iti ofera siguranta…am vazut un accident in care nimeni nu a avut vreo zgarietura…protectie maxima

  6. lucian eu am avut numai renault-uri…esti sigur ca piesele sunt cele mai scumpe?

  7. Chiar si vopseaua la renault e „ieftina” 1100 ron un kg, ce sa mai zic de piese, manopera, etc. si oricum e cea mai proasta marca franceza alaturi de citroen.