nov. 242011
 

Institutia dedicata studiului sigurantei oferite de automobile, Euro NCAP, a executat in noiembrie 2011 o noua sesiune de teste. Si aceasta etapa a continut surprize mari, producatorul chinez Geely reusind sa obtina nu mai putin de 4 stele. La aceasta surpriza putem alatura si branduri devenite celebre in Europa, dar detinute in acest moment de asiatici: – 4 stele pentru MG6 (China) si Jaguar XF (India).

Exista si o surpriza neplacuta, versiunea electrica Renault Fluence, care a obtinut doar 4 stele, cam putin pentru o marca a carei deviza a fost pana nu demult „nimic sub 5 stele”. Piticul italian Panda a obtinut tot 4 stele, un scor identic fiind acordat si pentru Jeep Grand Cherokee, insa siguranta oferita de doua automobile de 4 stele poate fi comparata doar intre masini de aceeasi clasa. Este un detaliu important.

In noiembrie 2011, Euro NCAP a constatat si un lung sir de modele de 5 stele. In ordine alfabetica: Chevrolet Malibu, Chevrolet Volt, Kia Rio, Mercedes Benz clasele B si C, Range Rover Evoque, Seat Mii, Skoda Citigo, Subaru XV, VW Beetle si VW UP.

Va prezentam mai jos tabloul principal (original) cu rezultatele ultimelor teste. Pentru mai multe detalii, click pe poza si veti accesa site-ul Euro NCAP.