mai 182007
 

Astazi este vineri, 18 mai. Urmeaza doua zile libere sambata si duminica. Luni vom fi pe 21 mai, data la care expira ultimatumul UE cu privire la taxa speciala auto. Inainte de aceasta constatare seaca, trebuie amintit si comunicatul Reprezentantei Comisiei Europene, dat pe 16 mai, care are urmatorul continut:

In legatura cu articolele aparute in presa cu privire la taxa de prima inmatriculare si la amanarea discutiilor dintre autoritatile romane si Comisia Europeana referitoare la acest subiect, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania precizeaza urmatoarele:

1. Comisia doreste sa spuna ca, pana acum, nu a refuzat niciodata o intalnire pe acest subiect;

2. Procedura de constatare a incalcarii legislatiei UE se desfasoara intre administartia Statului Membru respectiv si serviciile Comisiei;

3. Publicul este informat numai cand se obtin rezultate concrete (pozitive sau negative) in urma acestui proces, dar nu si cu privire la toate intalnirile, schimburile de informatii, etc.

Daniela Rosca, Purtator de cuvant, Reprezentanta Comisiei Europene.

Practic, nimic nu se mai poate intampla pana pe data de 21 mai. Romania incalca legea ca un infractor de rand. Nici nu mai conteaza ca de vina este incompetenta sau indolenta membrilor guvernului. Incredibilul domn Tariceanu, un gafeur cu guler scrobit, a reusit sa impinga efectele propriului orgoliu bolnav dincolo de granitele Romaniei.

„Nu schimbam nici o taxa…”, „Nu stam in genunchi in fata UE…”, „Nu trebuie sa ne speriem de UE…” si alte declaratii inregistrate (cu acordul premierului) pot fi considerate probe in justitie.

Singurul vinovat pentru actul de incalcare a legislatiei UE este doar Calin Popescu Tariceanu, pe care il rugam sa isi asume personal responsabilitatea propriei greseli. In caz contrar, cerem Presedintiei si Parlamentului Romaniei sa se autosesizeze si – in deplina conformitate cu articolul 109 (alin.2 si 3) din Constitutia Romaniei – sa ceara urmarirea penala a primului ministru.

Desigur, doar daca nu cumva premierul este bolnav si nu poate raspunde pentru faptele sale…

  76 comentarii despre “Taxa auto – sa aduca Tariceanu bani de acasa !”

  1. INCHIDEM ACEST TOPIC DEOARECE SUBIECTUL NU MAI ESTE DE ACTUALITATE. Comentariile pe marginea taxei continua la articolul http://www.totalauto.ro/2008/01/24/taxa-auto-2008-va-oferim-documentele-originale/