mai 182007
 

Astazi este vineri, 18 mai. Urmeaza doua zile libere sambata si duminica. Luni vom fi pe 21 mai, data la care expira ultimatumul UE cu privire la taxa speciala auto. Inainte de aceasta constatare seaca, trebuie amintit si comunicatul Reprezentantei Comisiei Europene, dat pe 16 mai, care are urmatorul continut:

In legatura cu articolele aparute in presa cu privire la taxa de prima inmatriculare si la amanarea discutiilor dintre autoritatile romane si Comisia Europeana referitoare la acest subiect, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania precizeaza urmatoarele:

1. Comisia doreste sa spuna ca, pana acum, nu a refuzat niciodata o intalnire pe acest subiect;

2. Procedura de constatare a incalcarii legislatiei UE se desfasoara intre administartia Statului Membru respectiv si serviciile Comisiei;

3. Publicul este informat numai cand se obtin rezultate concrete (pozitive sau negative) in urma acestui proces, dar nu si cu privire la toate intalnirile, schimburile de informatii, etc.

Daniela Rosca, Purtator de cuvant, Reprezentanta Comisiei Europene.

Practic, nimic nu se mai poate intampla pana pe data de 21 mai. Romania incalca legea ca un infractor de rand. Nici nu mai conteaza ca de vina este incompetenta sau indolenta membrilor guvernului. Incredibilul domn Tariceanu, un gafeur cu guler scrobit, a reusit sa impinga efectele propriului orgoliu bolnav dincolo de granitele Romaniei.

„Nu schimbam nici o taxa…”, „Nu stam in genunchi in fata UE…”, „Nu trebuie sa ne speriem de UE…” si alte declaratii inregistrate (cu acordul premierului) pot fi considerate probe in justitie.

Singurul vinovat pentru actul de incalcare a legislatiei UE este doar Calin Popescu Tariceanu, pe care il rugam sa isi asume personal responsabilitatea propriei greseli. In caz contrar, cerem Presedintiei si Parlamentului Romaniei sa se autosesizeze si – in deplina conformitate cu articolul 109 (alin.2 si 3) din Constitutia Romaniei – sa ceara urmarirea penala a primului ministru.

Desigur, doar daca nu cumva premierul este bolnav si nu poate raspunde pentru faptele sale…

  76 comentarii despre “Taxa auto – sa aduca Tariceanu bani de acasa !”

  1. Ultimele stiri:

    Noua taxa auto intra in vigoare de la 1 ianuarie 2008
    ( 12.06.2007 )

    Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian a anuntat ca noua varianta de calcul a taxei de inmatriculare va intra in vigoare la 1 ianuarie 2008 sau la sase luni de la publicarea in Monitorul Oficial, potrivit Codului Fiscal. „Sustin aplicarea noii taxe auto la sase luni de la publicare pentru ca este in spiritul Codului Fiscal”, a spus Vosganian.

    Finantele vor modifica taxa de inmatriculare auto, prin depunerea unei alte formule de calcul, agreate de Comisia Europeana, spre aprobare, in Parlament. In urma cu doua luni, Comisia Europeana a declansat, printr-o scrisoare de notificare, procedura de incalcare a tratatului impotriva Romaniei din cauza taxei de inmatriculare auto. Comisia a considerat ca taxarea masinilor la mana a doua vandute de cetatenii romani, este discriminatorie fata de cele vandute de cetatenii din alte state membre UE. Mai mult decat atat, nivelul taxei depaseste valoarea reziduala sau de piata a masinii in cazul celor foarte vechi.

    La inceputul lunii mai, Finantele au raspuns Comisiei printr-o scrisoare in care au prezentat principiile pe baza carora va fi formulata noua grila de calcul. Aceste principii raspund, insa, doar uneia dintre cele doua solicitari ale Comisiei, respectiv celei privitoare la nivelul taxei pentru masinile vechi. In urma discuriilor cu specialistii europeni, se asteapta un raspuns cu privire la modificarile propuse.

    In prezent, taxa de prima inmatriculare se calculeaza in functie de trei variabile: vechimea masinii, tipul de catalizator (euro) si capacitatea cilindrica a masinii. Nivelul taxei porneste de la 68 de euro, pentru autovehiculele noi, foarte mici, cu o capacitate cilindrica de 600 cmc, dotate cu euro 4 si ajunge pana la 8.586 euro pentru autoturismele mai vechi de sase ani, fara euro si cu o capacitate cilindrica de peste 3.000 cmc.
    stiri24

    Senosh, ai putea sa ma angajezi ca si corepondent. Macar asa imi recuperez ceva din banii pt taxa…:)

  2. Virgil, nu sunt sustinator al taxei auto.

    Ideea este ca formula taxei (justetea asezarii ei) poate fi atacata, in timp ce cuantumul nu. Orice guvern poate face (de ex.) tva-ul 1000%, fara sa raspunda in vreun fel in fata legii. Dar pierde alegerile.

    Citisem si eu articolul respectiv care este scris de vreun cantaret de curte. Au mai fost operate modificari in codul fiscal care au fost aplicate mult mai rapid decat 6 luni.

    Continui sa cred ca este doar praf in ochi si ca nu vom astepta pana la 1 ian. Asa cum nu am crezut (in pofida declaratiilor tariceniene) ca taxa nu se schimba.

    Dar – sa fim realisti – nimic nu e imposibil. Daca procedura de infringement este mai lunga decat limita lui lui ian 2008, se poate ca guvernul sa ingroase obrazul si sa impinga lucrurile la limita. Acest guvern ar demonstra „cu probe” ca a ridicat smecheria la rang de politica interna.

  3. Sper sa nu….si mai sper k UE sa puna zdravan piciorul in prag si sa ceara introducerea imediata a taxei !!
    Pe cei de la Uniune nu-i prostesc ei, cum ne prostesc pe noi…

  4. Aiurea si UE asta.
    Doar o mare dezamagire. A facut ceva timp de 6 luni impotriva taxei auto? Se pare ca si acei comisari europeni se manjesc cu rahat de la Tariceanu si Apia si nu fac nimic, doar o aburesc de atata timp.
    Romani pazea, UE va ia doar banii, va impune obligatii si in schimb nici un avantaj clar.
    Si mai vor sa votam pentru o Constitutie Europeana?
    Eu votez pentru una americana mai degraba.
    Pa.

  5. tariceanule …esti un mare rahat si o rusine pentru tara asta… mafiotu ****… [restul e taiat…]

    hi level IQ – scuze pt interventia pe postul tau, dar trebuie sa iti precizez cateva lucruri. Nu ne obliga sa te banam. Iti impartasim 100% furia, dar trebuie sa ne pastram echilibrul. Stii cum e in diplomatie… „cine se enerveaza primul, PIERDE”. Vrei sa ne ajuti castigam sau sa pierdem ??

  6. Iuliane parca era vorba de o discutie in Parlament in iunie… Si iacata-ne in pragul ultimei saptamani si… nimic! Si apoi vine vacanta parlamentara si apoi in septembrie or sa fie probleme mult mai importante si pana la urma va fi ianuarie 2008 … NU-MI VINE SA CRED, dar am impresia ca pana la urma inspre asta ne indreptam… E scandalos !!!

  7. Fiind vorba despre codul fiscal, taxa corectata va trece prin parlament (probabil) in iunie, dar am auzit ca este posibil (juridic vorbind) sa intre in vigoare la 1 ianuarie.

    Totusi, „smecherasii” din guvern nu pot fi „inventatorii apei calde”. Banuiesc ca toate gaselnitele de a intarzia reducerea taxei sunt ieftine pentru expertii europeni. Din aceasta cauza, cred ca obraznicia cabinetului Tariceanu va primi la un moment dat o „palma surpriza”.

    Sa speram ca aceasta palma va fi mai devreme de alegerile din 2008. De fapt, nici acestea nu sunt chiar foarte departe. Nu cred ca va mai tolera cineva in Romania obraznicia unui guvern caraghios (propriu & figurat).

  8. deci dupa cum vad eu ca se misca treburile…de-abia de la 1 ianuarie se vor face ceva modificari,deoarece am inteles ca nici de data asta guvernul nu a nimerit-o cu taxa! putin imi pasa daca va mai iesi tariceanu la anul dupa ce mi-a luat mia de euro ca taxa de ….de ce? asa ca, sa se voteze intre ei ca pe mine nu ma prind pe la urne!

  9. tariceanu asta tine cu dinti el si cu masinile lui de cacat Citroen . nu ii mai cumpara lumea junghiurile cand vede ca poate lua ceva mai bun cu bani aia

  10. Avantajele aduse de taxa s-au resimtit pe intreaga piata, nu doar pentru Citroen. In ziua de astazi, inelul se pupa altfel… mai discret, mai elegant, indirect, etc.

  11. Suntem cu totii niste lasi. Stam si ne uitam cum isi bat joc de noi alesii nostrii in frunte cu dobitocul ala de premier(nici nu pot sa-i scriu numele). Nu credeam ca vor aburi asa si UE ca pe noi de atatia ani. Cine zicea sa schimbnam PSD-ul ca Base e mai bun ? Macar aia aveau averea facuta gata. Am vrut schimbare ???? O avem cu varf si indesat cu Tari cu tot.

  12. Nici nu meritam mai bine daca putem permite lasilor astora sa-si mai umple buzunarele la nesfarsit. Poate compara Tariceanu Citroenul lui cu un Audi de 4 ani ???? Nici in visele lui de nesimtit. Bine ca sta CE sa faca asta ce vrea in capul lor. Imi este rusine ca sunt ROMAN pentru ca toata lumea ne stie ca pe nista cai breji. RUSINE sa fie tuturor care nu ajuta oamenii care vor sa visezi la mai mult decat ratia pe care ne-o baga pe gat ai nostrii : Citroen si Logan !!!! De s-ar satura odata pt. totdeauna !!!!! Porci…

  13. nu-mi doresc altceva decat sä-l ia dracu pe Täriceanu

  14. Esti nebun ? De ce sa il ia ? Nu sunt prosti sa se potciveasca si ei cu o taxa asemanatoare. Asa ca o sa-l lase aici.

  15. dl.nicolae ai mare dreptate ca suntem lasi…asa am fost de la traian si decebal incoace…astia suntem si ne meritam soarta…