mai 182007
 

Astazi este vineri, 18 mai. Urmeaza doua zile libere sambata si duminica. Luni vom fi pe 21 mai, data la care expira ultimatumul UE cu privire la taxa speciala auto. Inainte de aceasta constatare seaca, trebuie amintit si comunicatul Reprezentantei Comisiei Europene, dat pe 16 mai, care are urmatorul continut:

In legatura cu articolele aparute in presa cu privire la taxa de prima inmatriculare si la amanarea discutiilor dintre autoritatile romane si Comisia Europeana referitoare la acest subiect, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania precizeaza urmatoarele:

1. Comisia doreste sa spuna ca, pana acum, nu a refuzat niciodata o intalnire pe acest subiect;

2. Procedura de constatare a incalcarii legislatiei UE se desfasoara intre administartia Statului Membru respectiv si serviciile Comisiei;

3. Publicul este informat numai cand se obtin rezultate concrete (pozitive sau negative) in urma acestui proces, dar nu si cu privire la toate intalnirile, schimburile de informatii, etc.

Daniela Rosca, Purtator de cuvant, Reprezentanta Comisiei Europene.

Practic, nimic nu se mai poate intampla pana pe data de 21 mai. Romania incalca legea ca un infractor de rand. Nici nu mai conteaza ca de vina este incompetenta sau indolenta membrilor guvernului. Incredibilul domn Tariceanu, un gafeur cu guler scrobit, a reusit sa impinga efectele propriului orgoliu bolnav dincolo de granitele Romaniei.

„Nu schimbam nici o taxa…”, „Nu stam in genunchi in fata UE…”, „Nu trebuie sa ne speriem de UE…” si alte declaratii inregistrate (cu acordul premierului) pot fi considerate probe in justitie.

Singurul vinovat pentru actul de incalcare a legislatiei UE este doar Calin Popescu Tariceanu, pe care il rugam sa isi asume personal responsabilitatea propriei greseli. In caz contrar, cerem Presedintiei si Parlamentului Romaniei sa se autosesizeze si – in deplina conformitate cu articolul 109 (alin.2 si 3) din Constitutia Romaniei – sa ceara urmarirea penala a primului ministru.

Desigur, doar daca nu cumva premierul este bolnav si nu poate raspunde pentru faptele sale…

  76 comentarii despre “Taxa auto – sa aduca Tariceanu bani de acasa !”

  1. Daca hotararea comisiei este sa dea drumul la procedura de infrigement, asta inseamna ca taxa va fi mazilita dupa vreo 8-9 luni sau poate un an -doi??

  2. Nu cunosc procedurile Comisiei, dar sunt sigur ca in UE justitia se misca ceva mai rapid decat in Romania.

    Procedura a fost DEJA demarata, dar poate fi oprita in orice moment. Cica in iunie se rezolva cu taxa…

  3. Senosh, eu stau cu masina in spatele blocului si mi-e teama ca astia n-or sa voteze noua taxa in luna asta. Scopul lor e sa traga cat mai mult de timp, au dovedit-o cu prisosinta. Recomandarea UE a fost sa voteze noua taxa in actuala sesiune parlamentara (iunie) dar sincer, nu mi se pare ca guvernantilor nostri le pasa de recomadarile lor. Si o vor taragana cat se va putea de mult…

  4. Si inca ceva, citeam sondajul tau: „Considerati ca taxa auto este o „decizie justificata” sau un „abuz” ale Guvernului Romaniei” si daca bine imi dau eu seama „a Guvernului” parca ar fi mai corect:)

  5. Virgil, nu te contrazic. Poate ca se va intampla asa si ne vom reconfirma vocatia de infractori pe plan european…

    Insa nu cred ca guvernantii (cu toata aroganta lor) isi permit o astfel de imagine. Pur si simplu nu cred. Eio sunt disperati sa parvina, nu sa contravina. Cred ca se va rezolva curand cu taxa, dar – evident – ma pot insela.

    Cat despre „ale” vs. „a”, prefer „ale”, la plural, intrucat referirea „ale cui” vizeaza ambele variante de raspuns.

    „A guvernului” suna a dezacord dupa raspunsul „abuz”, iar un eventual „al” sugereaza acest raspuns, ceea ce contravine spiritului de fair-play.

  6. ๐Ÿ™‚ In regulile gramaticale, nu exista loc de fair play ci doar de acord. Prin urmare, atat „decizie” cat si „abuz” sunt la singular si se acorda cu „guvernului”. „Abuz ale guvernului” e incorect din cate stiu eu…dar e blogul tau pana la urma si poti sa scrii cum vrei ๐Ÿ™‚

  7. Virgil, nu incerc sa negociez gramatica limbii romane. ๐Ÿ™‚

    Prin chestia cu fair play-ul incercam sa-ti demonstrez ca in respectiva constructie „al guvernului” se acorda DOAR cu „abuz” (intrucat „decizie al guvernului” este dezacord flagrant).

    Textul este corect gramatical.
    NU, faptul ca-i blogul meu nu inseamna ca pot sa scriu cum vreau…

  8. Virgil, am schimbat o formula corecta cu alta, la fel de corecta. ok? ๐Ÿ™‚

  9. Ok Senosh…cum spui tu ๐Ÿ™‚

  10. Ok Virgil, a ramas ca tine… ๐Ÿ˜‰

  11. „Tariceanu si echipa lui, cascadorii rasului”…cam asa vad eu lucrurile cu taxa asta. Ma dispera deja ca ne tot amana. Macar sa spuna NU sau DA, da incearca sa ne ia pe ocolite. Am si eu un BMW din 98 euro 2 si platesc 3700 acum. As face si eu un tuning frumos pe ea dar pana nu se decid astia cu taxa nu pot sa fac nimic. RUSINE ROMANIA!!

  12. Lucian, daca nu ai cilindree mare, s-ar putea sa ai curand o surpriza placuta.

    APIA lucreaza la un studiu prin care se cerceteaza piata SH, astfel incat noua taxa sa fie corect asezata.

    In iunie trebuie sa fie gata. Stiu ca suntem in Romania, dar totusi sper ca macar acest termen sa fie respectat. Si-a luat omul masina si sta cu ea neinmatriculata din cauza lor…

  13. APIA si studiul asta mi se pare inca un motiv pentru care s-o mai taraganeze pana ne bat sfintii. De parca avem nevoie de studii ca sa stim ca taxa e un abuz si o ilegalitate.

    Si de ce am inceput acum cu studiul dupa ce deja a fost fixata o noua varianta de taxa care asteapta sa fie adoptata????

  14. Virgil, nelinistile APIA fac parte din din episodul 2 „taxa se intoarce”.

    Guvernul scremuse un proiect de taxa, dar UE nu a fost de acord cu cifrele din burta puse de guvernanti pt „coeficientul de corelare”.

    La sugestia UE, in sfarsit se face o croiala profi pt noua taxa.

    Se pare ca vom avea o taxa corect asezata. Mare, dar corect asezata.

  15. Mare…dar corecta. Cum spui tu.

    Mai ramai la pozitia ta cum ca noua taxa va fi votata luna asta? Eu trebuie pana la urma s-o platesc pentru ca pe 19 imi expira certificatul de autenticitate de la RAR…si pe urma ar trebui sa duc masina pe platforma din nou sa mi-o autentifice…o roaba de bani:(