mai 182007
 

Astazi este vineri, 18 mai. Urmeaza doua zile libere sambata si duminica. Luni vom fi pe 21 mai, data la care expira ultimatumul UE cu privire la taxa speciala auto. Inainte de aceasta constatare seaca, trebuie amintit si comunicatul Reprezentantei Comisiei Europene, dat pe 16 mai, care are urmatorul continut:

In legatura cu articolele aparute in presa cu privire la taxa de prima inmatriculare si la amanarea discutiilor dintre autoritatile romane si Comisia Europeana referitoare la acest subiect, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania precizeaza urmatoarele:

1. Comisia doreste sa spuna ca, pana acum, nu a refuzat niciodata o intalnire pe acest subiect;

2. Procedura de constatare a incalcarii legislatiei UE se desfasoara intre administartia Statului Membru respectiv si serviciile Comisiei;

3. Publicul este informat numai cand se obtin rezultate concrete (pozitive sau negative) in urma acestui proces, dar nu si cu privire la toate intalnirile, schimburile de informatii, etc.

Daniela Rosca, Purtator de cuvant, Reprezentanta Comisiei Europene.

Practic, nimic nu se mai poate intampla pana pe data de 21 mai. Romania incalca legea ca un infractor de rand. Nici nu mai conteaza ca de vina este incompetenta sau indolenta membrilor guvernului. Incredibilul domn Tariceanu, un gafeur cu guler scrobit, a reusit sa impinga efectele propriului orgoliu bolnav dincolo de granitele Romaniei.

„Nu schimbam nici o taxa…”, „Nu stam in genunchi in fata UE…”, „Nu trebuie sa ne speriem de UE…” si alte declaratii inregistrate (cu acordul premierului) pot fi considerate probe in justitie.

Singurul vinovat pentru actul de incalcare a legislatiei UE este doar Calin Popescu Tariceanu, pe care il rugam sa isi asume personal responsabilitatea propriei greseli. In caz contrar, cerem Presedintiei si Parlamentului Romaniei sa se autosesizeze si – in deplina conformitate cu articolul 109 (alin.2 si 3) din Constitutia Romaniei – sa ceara urmarirea penala a primului ministru.

Desigur, doar daca nu cumva premierul este bolnav si nu poate raspunde pentru faptele sale…

  76 comentarii despre “Taxa auto – sa aduca Tariceanu bani de acasa !”

  1. Vroiati noutati? ๐Ÿ˜‰

  2. BEEEEEEEP Taricene cu taxa ta nu mai iti ajung banii.

    Dany – daca mai scrii asa pe acest blog vei fi banat pe viata.

    Iti inteleg revolta, dar nu si limbajul. Si eu injur, dar nu in scris… Baga un ochi cineva de la guvern si – in loc sa ne ia in serios – o sa spuna ca suntem o adunatura de alcoolici. Pe bune.

  3. DA senosh vroiam noutati!!! Ca de o luna tot astept sa vad cum imi fac calculele pt noua masina… Da se pare ca mai pot astepta… Ziceai la un moment dat ca saptamana viitoare se va discuta la Bruxelles ceva nu ? :-/

  4. dane, chestia cu saptamana viitoare spusa saptamana trecuta inseamna saptamana asta care a trecut.

    Eu l-am citat pe Varujan Minciunian. El zicea ca vorbeste cu Comisia (putea fi si Bucuresti, nu neaparat Bruxelles) dar totul nu a fost decat o minciunica.

    FAZA CEA TARE – a fost motivul pentru care a fsot anulata intrevederea. INALTAREA. Nesimtitii au zis ca e sarbatoare mare la noi si ca nu pot participa la intalnire.

  5. Pai si acum ? Care-i continuarea aventurii ? Comisia o sa dea in judecata RO, corect nu ? Si asta cat va dura ? ~x(

  6. Nu cunosc exact procedura, cu siguranta e greoaie si „lipsa fricii” lui Tariceanu poate conduce la o intarziere mare.

    Ideea este ca in cazul unei amenzi sa o plateasca din buzunar, el zmeul-zmeilor si curajosul-curajosilor.

  7. Am inteles ! A mai castigat cateva luni… E bun si alea pt afaceri… „Bate fieru cat e cald” zice proverbu… Si cum s-ar putea ca d-l prim-ministru Tariceanu sa devina doar d-l Tariceanu in cateva luni, bate fieru cat e cald ๐Ÿ˜‰

  8. am auzit ca vosganian ar fi trimis in scris la Bruxelles tampenia aia de varianta noua a lui si comisia europeana nu ar fi fost de acord(asa cum ne si asteptam)si de aceea nu ar mai fi plecat el! este adevarat? eu am inceput sa ma cam tem deoarece saptamana viitoare imi expira numerele de germania si iau doar o luna nr rosii….se va rezolva oare intr-o luna???

  9. Vosganian nu a trimis nimic nicaieri. Cred ca acesta este cel mai directinteles cu putinta al primului punct din declaratia Reprezentantei Comisiei Europene, pe care ati citit-o in articol.

    Guri rle spun ca vor trage de actuala taxa pana in septembrie. Implicit, inseamna ca va incepe un nou circ cu recuperatrea banilor ilegal incasati prin actuala taxa.

  10. ce recuperare,cand au zis ca cei care au platit raman cu banii dati si teapa luata??????

  11. Eu raman cu titlul articolului… ๐Ÿ˜‰

  12. 322 DE HAHALERE AU PUTUT SUSPENDA UN PRESEDINTE .DE CATI ROMANI ESTE NEVOIE, SA SCHIMBE UN GUVERN{premier}.NE MERITAM SOARTA?????????????????

  13. mdea se pare ca mai am de asteptat…eu am adus o masina din germania pe 10 mai si mi-au expirat si nr de germ si nr provizorii asa ca de o luna stau cu ea in fata bocului si astept sa se micsoreze nenorocita asta de taxa…ce sa mai zic e un haos total dar astept nici nu ma gandesc sa ma tepuiasca tariceanu ๐Ÿ˜‰

  14. Numerele provizorii expira dupa 30 de zile. Cum ti-au expirat deja?

  15. Senosh, ce mai stii despre discutiile privind noua taxa? Parca azi expira ultimatumul dat de UE. In ce stadiu ne aflam cu tratativele?