mart. 012006
 

OpelSitul original Opel: http://www.opel.com/

Situl Opel in Romania: http://www.opel.ro/

  140 comentarii despre “Opel”

  1. In cazul importului din Germania problemele de identificare a normei Euro apar doar pentru masini din anii 1998-2001, deoarece in brief (cartea de identitate) apare norma D si nu cea Euro.

    Incepand cu 2002 norma Euro apare explicit in brief. Prin urmare, daca doriti sa aflati norma Euro pentru o masina din 2004, trebuie doar sa-i cititi brieful.

  2. Ms de lamuriri Senosh. Se pare ca ai dreptate, sunt deja in brief de ceva ani buni.

  3. am un opel vectra model 96 cu motorizare diesel,motor x17dt mar interesa daca ar merge sa-i anulez turbosuflanta ca aiceput sa pape ulei asta pana fac motorul sau pana o sa gasesc altu sa cumpar.poate stie cineva asta motorul e x17dt isuzu.multumesc.

  4. vali tulcea – nu sunt „centura neagra” la mecanica, insa urmatoarele afirmatii sunt adevarate:

    – opel si isuzu folosesc motorizari GM. La acelasi cod (x17dt) vei avea sigur acelasi motor.

    – anularea turbosuflantei nu este o solutie pentru „papatul” de ulei. Singura solutie este sa inlocuiesti partile uzate.

    succes ๐Ÿ˜€

  5. Multumesc senos pt raspuns dar as vrea sa stiu de unde as putea procura documentatie sau manuale de intretinere pt partea mecanica si electrica ptr opel vectra echipat cu motor x17dt-isuzu.De unde as putea sa cumpar?

  6. Cu manualele, habar n-am.

    Banuiesc ca un inceput bun de cautare ar putea fi un service Opel.

    O alta idee buna ar sa gasesti un forum cu maniaci Opel… :mrgreen: Nu stiu adresa exacta de pe net, dar stiu 100% ca exista un astfel de forum. Intrau si pe aici baieti de acolo. Poate ai noroc…

  7. Salut tuturor! Am din Germania o Vectra B (Y16XE), iar in acte este D4. Motorul e de 1.6, 74 KW. Cei de la RAR zic ca este euro 2, dar inca ma cert cu ei :). Si este un forum opel, anume http://www.clubopel.ro Daca ma puteti ajuta si pe mine cu niste site-uri unde gasesc liste cu opel euro 3 (fara cel afisat de RAR, care e o porcarie) v-as fi recunoscator.

  8. Alex, ce an de productie e masina?

  9. de ce nu spuneti nimic despre opel omega?

  10. mitran ionela – pentru ca suntem rai :mrgreen: – bineinteles, glumim.

    Ce v-ar interesa sa aflati? Modelul nu se mai fabrica din 2003 daca va referiti cumva la absenta lui din catalogul de masini noi.

  11. am o masina adusa din germania fabricatie 2001 motor de 1.6 benzina iar in brief scrie euro 3d4 este euro 4?

  12. florin – asa cum si scrie, este „Euro3 taxat D4”. Nu-i Euro4.

    Totusi, se pare ca exista upgrade de la E3D4 la E4 – se face doar in Germania cu hartie de la producator – si costa vreo 500 euro.

  13. cine ma ajuta??!
    am un vectra cu numere de spania.modelul este opel vectra b 1.8 16v benzina 115CP.as vrea sa aflu ce tip de EURO are si cat m-ar costa sa-l inmatriculez in romania

  14. simena – Datele date de tine sunt insuficiente. Vectra B s-a produs de-a lungul a aproape 7 ani. din ce an este masina ta? Ce cod motor are?

    Anyway, tine cont ca de aici poti primi doar niste pareri. Doar RAR are decizia finala.

  15. senosh help…opel vectra din 2000…1.6 de 74 kw…cod motor y16xe…RAR zice euro 2 k in lista lor cu euro 3 motorul asta nu figureaza…ce pot sa fac k noua taxa mar ajunge 2000 de euro dak miar iesi euro 3 ar fi vreo 900…pls help