feb. 172012
 

Ford B-MAXFord a prezentat oficial un sistem unic de portiere, care ofera acces facil in interiorul noului model B-MAX. Sistemul Ford de acces facil integreaza montantii centrali in portierele modelului B-MAX, creand o deschidere neintrerupta de 1,5 metri pe fiecare parte a masinii, reducand astfel orice dificulatate de acces. In cazul majoritatii altor modele, deschiderile portierelor-spate ofera cam jumatate din acest spatiu.

In cadrul dezvoltarii conceptului, o echipa a petrecut cateva zile observand soferii si rutinele lor zilnice – mersul la cumparaturi sau luarea copiilor de la scoala – pentru a intelege exact ce isi doresc cu adevarat clientii de la un automobil compact. Apoi, inginerii au preluat provocarea de a produce un autovehicul sigur si practic care sa vina in intampinarea acelor nevoi. Au transferat rolul de structura de inalta rezistenta a caroseriei de la montantii centrali si l-au integrat direct in portiere pentru a asigura o protectie excelenta in caz de impact, in special in ceea ce priveste impactul lateral.

La constructia elementelor cheie ale caroseriei si portierelor au fost utilizate oteluri speciale ultra-rezistente, care asigura o rezistenta de pana la cinci ori mai mare decat otelul conventional, moale, creand astfel o structura extraordinar de puternica si rigida, fara a adauga greutate automobilului.

Acest proces a presupus teste si analize intensive in fiecare dintre etapele sale. Au fost efectuate peste 1.000 de simulari detaliate pe calculator timp de trei ani pentru a optimiza performanta la impactul lateral, fiecare simulare durand 24 de ore si utilizand o putere de calcul echivalenta cu cea a opt computere ultra-performante. Aceste simulari au fost apoi testate in mod fizic prin intermediul altor 50 de impacturi laterale.

  •  17 februarie 2012
  •  Posted by
  •   Comentariile sunt închise pentru Noul Ford B-MAX
  •   Modele noi
  •