nov. 282011
 

Dupa premiera mondiala de la salonul auto de la Geneva din primavara 2011, Lancia Ypsilon a sosit si in showroom-urile romanesti. Are o lungime de doar 3,84 metri, dar inglobeaza cele mai recente inovatii ale constructorului italian si cele mai aspectuoase pachete de stil italian.

Cat de luxos poate fi un model atat de mic? Pe Ypsilon gasim sistemul Magic Parking in care masina poate parca singura, la milimetru, fara sa fie nevoie sa atingeti volanul. Putem adauga pe lista „piticului rasfatat” si sistemul de climatizare biz-zona, acoperis panoramic Gran Luce, proiectoare bi-xenon sau jante sport pentru anvelope cu latimea de 195 mm.

Ypsilon beneficiaza de o gama de 3 motoare, doua pe benzina si un diesel. Vedeta indiscutabila (d.p.d.v. tehnologic) este Twin Air-ul de 900 cmc, care dezvolta nu mai putin de 85 CP (!) si care este controlat de sistemul eco S&S (Start & Stop). Echipamentele electronice de asistenta dinamica sunt numeroase: ABS + EBD, ESP, ASR si Hill Holder. Securitatea generata de prezenta airbag-urilor clasice este consfintita de adaugarea unor windowbag-uri moderne.

Accesati de aici (sau downloadati cu click-dreapta) brosura Ypsilon 2012. Aceasta contine inclusiv preturi, versiuni, gama completa de motorizari si echipare standard.

Noul model Lancia Ypsilon 2012 este continuatorul unei serii longevive nascute in 1985, odata cu noutatea absoluta de atunci cunoscuta sub numele de Y10 la acelasi salon genovez.