aug. 262011
 

Dovada unei preocupari responsabile de calitatea mediului o arata companiile care au inceput deja sa achizitioneze masini propulsate exclusiv de motoare electrice. Astfel, a fost livrat cel de-al doilea Mitsubishi i-MiEV vandut in Romania.


In cadrul unui eveniment restrans, Daniel Antor, Director Executiv M Car Trading, Distribuitorul General Mitsubishi Motors pentru Romania si parte a grupului Tiriac va inmana cheia noului proprietar, Mitsubishi Corporation, cu biroul activ din Bucuresti si Sofia, reprezentata de Shuichiro Nishioka, cu functia de Director General.

“Suntem bucurosi sa ne numaram printre primii cumparatori a unui automobil electric Mitsubishi (i-MiEV). Mitsubishi Corporation este o companie comerciala si de investitii si apartinem aceluiasi grup ca si Mitsubishi Motors Corporation, dar cu actionariat complet independent.

Vehiculul electric are caracteristici bune ecologice si economice si se incadreaza perfect culturii noastre corporative.

  • Zero emisii de CO2;
  • Costul de functionare este de pana la 1/9 mai mic decat in cazul unei masini cu combustibil conventional;
  • O autonomie de 150 km la o singura incarcare va fi suficienta pentru uz zilnic in Bucuresti.

In plus salutam initiativa guvernului de a acorda subventii pentru acest tip de autovehicule si sper ca pe viitor acestora sa li se adauge masuri de modernizare a infrastructurii existente pentru o dezvoltare sustenabila si ecologica a societatii romanesti” – Shuichiro Nishioka, Director General Mitsubishi Corporation.

(extras din comunicatul oficial M Car Trading)