apr. 112011
 

Lexus CT 200h lansare
Lexus a lansat la Bucuresti modelul CT 200h, primul hibrid integral din segmentul premium compact. Insasi lansarea modelului CT 200h a fost realizata in jurul conceptului de revolutie silentioasa. Invitatii au primit la intrare o pereche de casti, in care au putut asculta intreaga desfasurare a evenimentului, astfel ca in sala s-a pastrat liniste totala.

Cu o putere totala de 136 CP, CT 200h accelereaza de la 0-100km/h in 10,3 secunde, si atinge o viteza maxima de 180km/h. In ciuda acestor cifre, consumul de combustibil este remarcabil – doar 3.8l/100km consum combinat, iar emisiile de CO2 sunt de doar 87g/km. Lexus Hybrid Drive genereaza emisii de noxe de numai 3.3mg/km si zero emisii de particule, valori de peste 50 ori mai mici decat cele ale unui motor diesel de o putere similara. In plus, atunci cand ruleaza exclusiv in modul electric, pe o distanta de 2 km si cu o viteza de 45km/h emisiile sunt zero.Nivelul emisiilor de NOx ale noului model Lexus se afla deja mult sub standardele Euro 6, ce vor fi implementate incepand cu luna septembrie 2014.

Lexus CT 200h

Precum oricare alt model Lexus, sistemul de propulsie integral hibrida a noului model CT 200h ofera un nivel superior al silentiozitatii, beneficiind de o reducere semnificativa a zgomotului si vibratiilor (NVH), fapt ce-i asigura pozitia de lider de clasa inclusiv in privinta valorilor fonice in habitaclu si la exterior. Responsabilitatea fata de mediu a reprezentat un deziderat inclusiv in alegerea materialelor folosite la constructia masinii: de la sistemul de aer conditionat cu functionare economica si scaune incalzite pro-active, la iluminare preponderent pe baza de LED, sistem audio cu amplificator eficient energetic, boxe din carbune de bambus, utilizare extensiva a unor materiale de provenienta bio.

Costul total al detinerii (Total Cost of Ownership) este unul extrem de avantajos: de la taxa de prima inmatriculare zero, la consumul extrem de mic de combustibil si pana la costurile foarte reduse de intretinere. Fara a avea demaror,alternator, ambreiaj sau curele de antrenare, trenul de rulare integral hibrid a fost creat special pentru o durabilitate iesita din comun.

Lexus CT 200h - spectacol lansare

Acoperita de o garantie de 5 ani/100.000km, bateria lui CT 200h este conceputa pentru o durata de viata egala cu cea a masinii. Datorita faptului ca sistemul de franare regenerativa controlata electronic genereaza primii 50% din intreaga forta de franare, sistemul de franare al lui CT 200h demonstreaza o remarcabila longevitate a componentelor. Astfel, durata de viata a placutelor si discurilor de frana la CT 200h este de doua sau chiar de trei ori mai mare decat cea a unui automobil similar cu propulsie conventionala. In plus, Lexus ofera 5 ani garantie, cu mult peste orice alta perioada de garantie oferita in segmentul premium din Romania la ora actuala.