feb. 132011
 

Acesta este un articol despre profesiune si onoare. Voi simplifica totul oferindu-va doar 5 din cele mai memorabile replici profesionale asimilate de mine ca invatatura. Le-am primit de la un om special. Sunt lucruri pe care nu le gasiti in niciun manual:

Replicile de mai jos nu sunt ordonate dupa niciun criteriu profesional auto sau jurnalistic. Este ordinea bruta a revenirii din memorie:

„Chiar daca este criza, noi nu schimbam preturile. Nu putem. Noi am oferit intotdeauna pretul corect. Stii ce zic oamenii care vad „preturi de criza” ? Oare cand a fost pretul corect, inainte sau acum? Si se simt inselati.”

„Folosind calcule teoretice, un motor termic poate genera cu un singur litru de cilindree o putere mecanica de peste 300 CP. Insa, daca am construi astfel de motoare, uzura ar fi atat de mare incat ar inceta sa mai functioneze dupa 5 minute.”

„Cele mai fiabile motoare de automobile sunt cele ale producatorilor care construiesc si motociclete. Mi se confirma de ani de zile.”

„Romanii nu cumpara masini japoneze pentru ca nu au cultura auto. Pentru ei nu exista decat masinile germane, pentru ca asa au auzit din anturaj. Dar exista si clienti care stiu exact ce vor. [cu mandrie] Sunt clientii mei…”

„Nu pot sa pun biciul pe ei (n.r. – pe mecanici). Secretul este altul. Daca te simt ca esti bun si ca stii meserie, te respecta si lucreaza mai bine. Nu conteaza ca sunt director general.”

Pe banda din dreapta a sitului (inclusiv in aceasta pagina) pastrez o amintire extrem de pretioasa, momentul in care am simtit inefabila strangere de mana a lui Asimo, primul robot umanoid construit pe Terra. Este si aceasta o invatatura importanta, iar meritul de baza il are acelasi om special.

Omul special a trecut la cer. Fulgerator. Rezumatul unei vieti de profesionist exemplar se reduce incepand de astazi la o cruce pe care scrie „Dorin Dranga: 1960 – 2011”. Dumnezeu sa-l odihneasca.

Dorin Dranga  1960 - 2011

  4 comentarii despre “Dorin Dranga”

  1. Dumnezeu sa-i odihneasca

  2. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

    O pierdere imensa . Condoleante familiei

  3. Dumnezeu sa-l odihneasca.
    Condoleante.

  4. Nu cred ca suntem niciodata pregatiti pentru moarte ,nici macar acest minunat Domn nu a fost….dar de un lucru a fost pregatit intotdeauna si asta o stim cu totii cei care l-am cunoscut: si-a respectat sufletul crezind cu putere in Dumnezeu, cu toate ca nu arata niciodata, si totodata credea indubitabil in valorile umane,in adevaratii oameni cu caracter chiar daca acestia erau portari, mecanici sau gropari; NU TREBUIA SA FII REGE SAU IMPARAT sa-ti acorde creditul necesar. Nu am sa uit niciodata ce mi-a spus ultima oara cind am plecat din biroul Dinsului:”-Fata draga, drum bun in LUMINA!!!”;cu toate ca lucrul acesta se intimpla acum aprox o jumatate de an ,am simtit ,surprinzator, ca va fi ultima oara cind ne vedem (sunt lucruri in viata pe care unii din noi le simtim fara sa ni le spuna nimeni); Stimate Domnule Dranga va spun din toata inima cu regrete enorme:”DRUM BUN IN LUMINA ……INGERII SA VA POARTE TORTE APRINSE MEREU; CU BINE!” ;
    VOM FI MAI SARACI PE PAMANT, NOI TOTI, CEI CARE L-AM CUNOSCUT,CU UN PUI DE OM RAPIT ACUM SI ASCUNS INTR-O STEA LINGA CARUL MARE!!!!
    Cu toata dragostea ,intelegerea si respectul sunt alaturi de familia disperata de durere; alaturi de Dragos -fiul iubit(Dl Dranga il numea:FIARA), sotiea iubita, Florentina si deosebitii si respectabilii parinti!