oct. 072010
 

Salon Auto Paris 2010Principalele noutati aduse de cehi sunt legate de noua atitudine „eco”, manifestata prin downsizing si recuperare de energie: – motoare diesel noi: 1.2 TDI CR (Common Rail) 75 CP si 1.6 TDI CR 105 CP; – tehnologie eco: start-stop, recuperare energie de franare si multe altele; – Fabia GreenLine: 89 g CO2/km.

Motoare noi, tehnologii „eco”

La salonul international auto de la Paris, Skoda Auto a prezentat un portofoliu complet de modele GreenLine, de generatie secunda, atente cu mediul inconjurator. Pentru Yeti si pentru Superb Combi, introducerea de tehnologii ecologice inseamna doua premiere mondiale. Tehnologiile moderne GreenLine sunt acum disponibile pe intreaga gama Skoda. Acestea ofera solutii „eco”, precum sistemul start-stop si recuperarea energiei pierdute prin franare, dar si motorizari avansate.

Skoda GreenLine

Motorizarile 1.6 TDI CR 77 kW (pe Octavia, Yeti si Superb) si 1.2 TDI CR 55 kW (pe Fabia si Roomster) folosesc aceste tehnologii noi. Sunt echipate cu filtru de particule, silentioase, au vibratii foarte mici si raspund foarte bine dinamic. Curbele de cuplu armonioase permit condusul sportiv si confortabil. Cuplul maxim de 250 Nm este disponibil de la 1,500 rpm la 2,500 rpm pentru motorul 1.6 TDI CR, iar la versiunea 1.2 TDI CR cuplul atingand un maxim de 180 Nm la 2000 rpm.

Fabia GreeenLine

Interventiile asupra design-ului pentru cea de-a doua generatie GreenLine, au ca rezultat o economie de combustibil notabila si o reducere sensibila a emisiilor CO2. Fabia GreenLine si Fabia Combi GreenLine au un consum mixt de numai 3,4 litri de motorina pentru 100 de kilometri, cu emisii de CO2 de 89 g/km. Modelul Roomster, un MPV compact, are un consum de 4,2 litri pentru 100 de kilometri, un record in clasa sa. Emisiile CO2 sunt de 109 g/km, reprezentand de asemenea o performanta in aceasta clasa.

Octavia GreenLine

Skoda Octavia GreenLine este oferita in variantele hatchback si combi. Versiunea hatchback are un consum mixt de 3,8 litri la 100 de kilometri si emisii CO2 de 99 g/km; varianta combi permite parcurgerea a 100 de kilometri cu 4,2 litri, cu emisii CO2 de 109 g/km. Astfel Octavia GreenLine devine una dintre cele mai ecologice masini din segmentul sau.

Yeti GreenLine

Modelul Yeti dovedeste ca masinile din categoria SUV pot fi economice si ecologice. In ciuda suprafetei frontale mari, versiunea GreenLine ofera un consum mixt de numai 4,6 litri pentru 100 de kilometri (119 g/km CO2). Chiar si cu aceste valori scazute, Yeti GreenLine ramane o masina foarte agila. Accelereaza de la 0 la 100 km/h in numai 12,1 secunde si poate atinge o viteza maxima de 176 km/h.

Superb GreenLine

Versiunile GreeLine sunt deasemenea disponibile pentru modelele Superb, iar de acum si Superb Combi. Ambele versiuni au un consum mixt de numai 4,4 litri de combustibil pentru 100 de kilometri, cu emisii CO2 de 114 g/km.