iun. 012010
 

Lumea automobilului se pregateste pentru o premiera socanta – vanzarea primului automobil la un pret mai mare de 30 milioane de dolari. Suspectat de posibil record este rarisimul Bugatti Atlantic 1936, care se bucura de o estimare de pret cuprinsa intre 30 si 40 de milioane de USD. Suma de 12,2 milioane de dolari platita anul trecut pe vremea asta pentru un Ferrari 250 Testa Rossa din 1957 a fost considerata o suma mare. Ei bine, planeta Pamant inca nu vazuse nimic.

Estimarile de vanzare a bijuteriei Bugatti din 1936 pulverizeaza orice previziuni de pana acum. O fi marketing pentru incurajarea investitiei in automobile scumpe sau acesta chiar este pretul corect?

Din modelul Williamson Bugatti Atlantic Type 57SC din 1936 au ramas doar doua sau trei exemplare. La un moment dat a apartinul lui Ralph Lauren, iar ultimul sau proprietar a fost Dr.Peter Williamson, un cunoscut colectionar al clasicelor Bugatti. Casa de licitatii Gooding & Company i-a ajutat pe urmasii lui Williamson sa lichideze colectia inca de cand proprietarul se afla pe patul de moarte, insa Atlanticul ramasese neatins.

Prestigioasa publicatie „The Wall Street Journal” a publicat sub semnatura castigatorului Premiului Pullizer, Dan Neil informatia ca masina a fost vanduta catre Muzeul Automobilului Mullin din Oxnard, California, astfel ca publicul va avea posibilitatea sa vada acest reprezentant mitic al industriei auto, la prima mana.

Nu exista inca alte confirmari, insa (cel mai probabil) Mullin Automotive Museum a cumparat clasicul super-car incredibila suma de peste 30 de milioane de dolari. Ofera cineva mai mult?