ian. 292010
 

Problema semnalata in SUA la unele modele Toyota si aflata in prezent sub investigatie si in Europa se refera la faptul ca, in unele cazuri si cu incidenta foarte redusa, exista posibilitatea ca pedala de acceleratie sa ramana blocata mecanic intr-o pozitie partial apasata sau sa revina lent la pozitia normala.

Acest comportament este cauzat de probabilitatea aparitiei uzurii la mecanismul pedalei de acceleratie. Uzura progresiva, in combinatie cu anumite conditii de functionare si de mediu, pot genera o frecare mai mare la nivelul mecanismului, astfel incat, cu intermitenta, pedala de acceleratie sa poata fi apasata mai greu, sa revina mai incet la pozitia normala sau, in cel mai rau caz, sa ramana partial apasata.

In cazul in care aceasta problema apare, conducatorul auto va constata ca in timp, pedala se apasa tot mai greu si ca revine tot mai incet la pozitia normala. Deasemenea, este posibil ca soferul sa simta ca pedala este mai dura sau opune rezistenta marita in momentul apasarii sau eliberarii acesteia.

Toyota va initia o campanie de rechemare in service in legatura cu acest subiect, pentru modelele vandute pe piata din Europa. In prezent, se analizeaza inca numarul si modelele autovehiculelor Toyota potential afectate de aceasta campanie. Detaliile actiunilor corective si procedurile de implementare vor fi comunicate direct clientilor care conduc autovehicule posibil a fi afectate de aceasta campanie.

In Romania nu s-au semnalat plangeri legate de aceasta problema, nici nu s-au raportat accidente care sa fie legate de aceasta posibila defectiune.
Toyota asigura clientii ca face toate eforturile pentru remedierea acestei situatii cat mai repede posibil. In Europa s-a operat deja o modificare a liniei de productie in ceea ce priveste elementele ce stau la baza acestei campanii de service. Astfel, nu exista motive pentru oprirea productiei Toyota in Europa.

Cu toate ca incidenta acestei probleme este foarte redusa,
Toyota recomanda clientilor care sunt ingrijorati in legatura cu aceasta problema sa contacteze cel mai apropiat Service Toyota pentru a solicita asistenta inainte ca instructiunile de organizare a campaniei de service sa fie emise.

(comunicat Toyota Romania)