sept. 132009
 

lou-fuel-cell Greii lumii auto au semnat o „Scrisoare de Intelegere” (LoU – Letter of Understanding) pentru a facilita intrarea pe piata auto a automobilelor electrice cu celula de combustibil. Semnatarii au fost: Daimler AG, Ford, General Motors, Honda, Hyundai-Kia, Alianta Renault-Nissan si Toyota.

Astfel, constructorii auto di toata lumea dau pietei un semnal extrem de puternic, care indica hotararea lor de a comercializa un volum mare de automobile electrice cu celula de combustibil (fuel-cell), incepand cu 2015.

Fiecare producator va produce si comercializa automobile fuell-cell dupa propria strategie, insa eforturile pentru sustinerea dezvoltarii unei retele de alimentare cu hidrogen vor fi comune. Necesitatea rezolvarii problemelor legate de infrastructura este nu doar importanta, ci si urgenta. Numarul masinilor din trafic creste rapid la nivel planetar, iar automobilul electric trebuie sa devina cat mai curand o realitate a pietei auto.

Reteaua de alimentare cu hidrogen se va dezvolta de-a lungul coridoarelor rutiere principale din Europa, punctul de plecare fiind Germania. Simultan, alte retele vor fi initiate in Statele Unite, Japonia si Coreea.