sept. 052009
 

ecoflex-line Opel lanseaza o noua motorizare ecoFLEX de 95 kW/130 cp pentru gama Insignia ecoFLEX la un pret atractiv, facandu-o deosebit de atractiva atat pentru proprietarii de flote, cat si pentru clientii privati din numeroase tari europene cu taxe eco specifice. Aceasta noua oferta de baza face ca mobilitatea ecologica sa fie si mai accesibila. Ea se adauga unei versiuni ecoFLEX de 160 cp deja existente in gama Insignia. Ambele sunt in prezent disponibile in variantele Insignia ecoFLEX notchback si hatchback. Mai tarziu in acest an, motorizarile vor fi disponibile de asemenea pentru Sports Tourer.

Modelele Insignia ecoFLEX imbina tot ce este mai bun in ambele aspecte, oferind un nivel scazut de emisii si un consum de carburant redus, fara a compromite performanta sau dinamica in timpul conducerii. Ambele consuma doar 5,2 litri de motorina la 100 km – echivalentul unor emisii de CO2 de 136 g/km – oferind, cu toate acestea, un cuplu generos cu valori cuprinse intre 320 si 380 Nm. Acest lucru este posibil datorita unui puternic motor turbo diesel common rail de 2 litri, de noua generatie, perfectionat special pentru gama ecoFLEX. La fel ca toate motorizarile din gama Insignia, modelele ecoFLEX respecta standardele riguroase de emisii Euro 5.

insignia-ecoflex
Datorita unui nivel de emisii de CO2 deosebit de scazut in categoria sa, cu mult sub 140 g/km, noua versiune de 130 cp poate beneficia de avantaje substantiale din punct de vedere al taxelor in numeroase tari europene.

Atunci cand este echipat cu motorul de 160 cp, modelul Insignia ecoFLEX sedan accelereaza de la 0 la 100 km/h in 9,5 secunde si atinge o viteza maxima de 221 km/h. Versiunea Insignia ecoFLEX de 130 cp atinge pragul de 100 km/h in 11,1 secunde si poate ajunge la o viteza maxima de 207 km/h.

Ambele variante de motorizari Insignia ecoFLEX sunt disponibile in versiunea Sports Tourer. Varianta station wagon consuma doar 5,3 l/100 km in ciclu combinat, cifra ce corespunde unor emisii de CO2 de 139 g/km. Valoarea coeficientului aerodinamic plaseaza modelul ecoFLEX in randul celor mai aerodinamice autovehicule sedan din lume. Versiunea Insignia ecoFLEX atinge o valoare remarcabila a coeficientului aerodinamic de 0,26, situandu-se printre cele mai aerodinamice autovehicule sedan din lume, in compania unor modele mai scumpe apartinand marcilor de top.

Comparativ cu o versiune Insignia standard 2.0 CDTI, valoarea coeficientului aerodinamic al modelelor ecoFLEX a fost redusa cu nu mai putin de 20 de puncte. Cinci modificari majore contribuie la acest rezultat: in partea frontala a puntii spate au fost adaugate capace pentru rezervor, grila de aerisire superioara a fost inchisa, orificiul central al barei de protectie fata a fost inchis, garda la sol a fost micsorata, iar partea inferioara a radiatorului a fost etansata.